Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Sz(t)ívesen fogadva

Hajdu Steve és angol felesége, Alex polgári stílusú otthonukban sikeresen egyesítették a két nemzet építészeti jellemvonásait, s kimondottan sz(t)ívélyes hangulatban vártak minket.


Elsőre azt mondanám még kész sincs az otthonuk, hiszen alig van benne bútor, ám a küszöböt átlépve összeáll bennem a kép: ez egy igazi, hamisítatlan viktoriánus lakás némi magyar hagyománnyal ötvözve.


Otthon sweet otthon

Nem lehet eldönteni, hogy melyik nemzet dominál jobban, csak annyi bizonyos, hogy meleg, ízléses módon berendezett lakásuk van Steve-éknek, amit segítség nélkül ketten rendeztek be, s csupán még csak egy éve vettek birtokukba.


– ˝Otthon sweet otthon˝ – így jellemzi Steve álomlakásukat. – Utálom a zsúfoltság érzetét, én inkább a tágas és magas tereket, a polgári stílust s a klasszikus vonalat kedvelem. Számomra a fal csakis halvány árnyalatú lehet, a bútor és a padló fából, az összes többi pedig téglából készülhet, mivel a természetes anyagok híve vagyok. Alexszel egy húron pendülünk, teljesen egyforma az ízlésünk, így könnyen rendeztük be közös otthonunkat, habár a konyhánk teljesen a feleségem ízlését tükrözi. Ebbe nem is kívántam beleszólni, már csak azért se, mert ő többet tartózkodik itt, mint én, de szeretném leszögezni, ha néhanapján főzök valamit, azt általában siker koronázza – mondja mosolyogva a Heti hetes sztárja.Ha Anglia, akkor kandalló

Az angolok jellegzetes helyisége a szalon, a vendégvárás színhelye. Itt jönnek össze az ismerősök, s fogyasztják el ötórai teájukat, amelyhez gyömbéres kekszet majszolnak. Na de a szalon mit sem ér kandalló nélkül...


– A feleségemnek egy kikötése volt, mégpedig hogy kandalló legyen! A szalon a legfontosabb helyiség egy angol ember lakásában, ahol a melengető zug szinte kötelező. Azt hiszem, ez varázsolta igazán meghitté az otthonunkat, a tűz előtt ücsörögve hatalmasakat szoktunk beszélgetni.


Rock ’n’ roll a falakon át

Hajdu Steve gyönyörű panorámájú lakásának polcait rengeteg otthonról hozott emléktárgy s családi ereklye díszíti, míg a falakon hatalmas festmények lógnak, de kedvence, a basszusgitárja a ház legnagyobb éke.

A Vacsoracsatában a Heti hetes csapatát látta vendégül.
A Vacsoracsatában a Heti hetes csapatát látta vendégül.

– Tagja vagyok a Könnyű Esti Sértés nevű színészzenekarnak, többek között Polyák Lillával, aki az együttes énekese és Fesztbaum Bélával, aki pedig a billentyűs – meséli a színész. – Néha otthon gyakorolok, ilyenkor aztán dübörögnek a falak a rock ’n’ rolltól az egész lépcsőház nagy örömére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nők a zöld posztó körül

A pókerjátékosok egy százaléka nő csupán, ezért felkapja a fejét az ember, ha egy exszépségkirálynőt… Tovább olvasom