Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Sztárügyvéd védi majd Cozma gyilkosát?

Hegyeshalom-Veszprémben - Magyarországra szállították a Cozma-gyilkosság két, Ausztriában elfogott gyanúsítottját pénteken reggel. A konvoj már Veszprémbe ért. Egyes információk szerint R. Sándort az egyik magyar sztárügyvéd védi majd.

15 óra 28 perc - Előzetesben a Cosma-gyilkosság ötödik gyanúsítottja

Előzetes letartóztatásba helyezte a Veszprémi Városi Bíróság a Cosma-gyilkosság ötödik gyanúsítottját pénteken. A 47 éves férfit Zalaegerszegen fogták el szerdán, majd Veszprémbe vitték, ahol többször is kihallgatták.A férfi elfogása napján, szerdán helyezte előzetes letartóztatásba a Cosma-gyilkosság negyedik gyanúsítottját a Veszprémi Városi Bíróság. A férfi ügyvédje a Független Hírügynökségnek akkor azt mondta, hogy védence részletes beismerő vallomást tett, a hatósággal együttműködik és segíti a munkájukat. Tagadja, hogy a gyilkossághoz köze lenne, de azt beismerte, hogy a bárban, a dulakodásban részt vett.

A férfi büntetett előéletű, de korábban nem erőszakos bűncselekményért ült. Mint ismert, Marian Cozmát, az MKB Veszprém játékosát február 8-án, vasárnap hajnalban szúrták le egy veszprémi szórakozóhelyen. Csapattársai, Ivan Pesic és Zarko Sesum életveszélyesen megsérültek: Pesicnek az egyik veséjét el kellett távolítani, mert teljesen szétroncsolódott, Sesum pedig arckoponya-törést szenvedett. Az ügyben két gyanúsítottat még a gyilkosság napján elfogtak, egy pedig február 12-én feladta magát. A pénteken előzetes letartóztatásba vett férfi az ötödik ember, akinek köze van a szórakozóhelyen történtekhez. Pénteken délelőtt Veszprémbe érkezett az a konvoj, amely Ausztriából hozta haza a Cozma-gyilkosság két gyanúsítottját, akiket rövidesen szintén kihallgatnak majd.


12 óra 09 perc - Magyar védi majd R. Sándort?

– A jelenleg rendelkezésemre álló adatok szerint védencemnek, N. Győzőnek, semmi köze a gyilkossághoz. Most úgy gondolom, hogy még bűnsegédként sem vett részt a cselekményben – mondta el a Borsnak N. Győző ügyvédje, dr. Mester Csaba.


B. Csabát, a Cozma-gyilkosság ötödik gyanúsítottját tárgyalásra kíséri egy civil ruhás rendőr a veszprémi Városi Bíróság udvarán.
B. Csabát, a Cozma-gyilkosság ötödik gyanúsítottját tárgyalásra kíséri egy civil ruhás rendőr a veszprémi Városi Bíróság udvarán.

A Bors úgy tudja, hogy R. Sándor védelmére dr. Magyar Györgyöt kérték fel. – Ezt az információt jelenleg sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánom – fogalmazott szűkszavúan a sztárügyvéd.

Mitől lett véres Cozma trikója?

A Bors úgy értesült, hogy a szemtanúk a rendőrségen azt valották: az adok-kapok akkor vált igazán keménnyé, amikor valaki eltört egy sörösüveget R. Sándor fején.

A férfi bőre felrepedt, és ömlött belőle a vér, amitől állítólag éktelen dühre gerjedt. Az ott lévők elképzelhetőnek tartják, hogy Marian Cozma trikója ettől lett véres, és nem attól, hogy már a diszkóban megszúrták.

Hunyadfalvy: "a rendőröket elzavarták" 

Hunyadfalvy Ákos, az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapatának társadalmi elnöke a Veszprémi tévének azt mondta: szemtanúk szerint a Patriótában több rendőr is jelen volt, amikor Sz. Ivánék megérkeztek.

Ám a rend őrei a társaság megjelenése után már nem sokáig maradtak a helyszínen, Sz.-ék ugyanis elzavarták őket. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője ezt az információt cáfolta.

Az emberölési kísérletben való bűnsegédlettel gyanúsított P. Gábor elismerte, hogy a bárban kialakult verekedésnek nem csak szemtanúja volt, hanem részt is vett benne.
 
– Védencem azt állítja, hogy a verekedés alatt nem látta, hogy bárki kést rántott volna. Ő a tragédiába torkolló fönti eseményekben egyáltalán nem vett részt, még csak nem is látta a történteket – közölte dr. Bacsek György, P. Gábor védője.

11 óra 41 perc - Veszprémbe érkezett a konvoj, hamarosan megkezdődhet a kihallgatás

Veszprémbe érkezett pénteken délelőtt fél tizenegy után néhány perccel az a konvoj, amely Ausztriából hozta haza a Cozma-gyilkosság két gyanúsítottját. A három kocsi Veszprémben a rendőrség épületéhez hajtott és oda vitték be a két férfit is.
Veszprémben a konvoj.
Veszprémben a konvoj.


Korábban

Pénteken délelőtt a Veszprémi Városi Bíróságon döntenek az ügy ötödik, szerdán elfogott gyanúsítottjának előzetes letartóztatásáról is. Információink szerint az Ausztriában elfogott két férfit még csütörtökön este elszállították Grazból, ahol a kiadatási őrizetüket töltötték. Hogy az éjszakát holt töltötték, nem tudni.Nem sokkal a határ átlépése után
Nem sokkal a határ átlépése után.

Reggel kilenc órakor azonban, Hegyeshalomnál egy három autóból álló konvojjal szállították őket Magyarországra. Várhatóan Veszprémbe viszik őket, ahol a bíróság dönt további sorsukról. Szintén a bíróságon lesz pénteken délelőtt a Cozma-gyilkosság ötödik gyanúsítottjának az előzetes letartóztatásáról szóló tárgyalása is. Marian Cozmát, az MKB Veszprém játékosát február 8-án szúrták le egy veszprémi szórakozóhelyen.

Cozmát két nővére (is) gyászolja
Cozmát két nővére (is) gyászolja

Csapattársai, Ivan Pesic és Zarko Sesum életveszélyesen megsérültek: Pesicnek az egyik veséjét el kellett távolítani, Sesum pedig arckoponya-törést szenvedett. Sesum már korábban hazamehetett, Pesic pedig várhatóan pénteken hagyhatja el a kórházat az intézmény főigazgatója szerint. Az ügyben két gyanúsítottat még a gyilkosság napján elfogtak Ausztriában, egy pedig február 12-én feladta magát. Negyedik társuk a napokban került rendőrkézre Budapesten, egy ötödik gyanúsítottat pedig szerdán fogtak el Zalaegerszegen.

Olvasóink írták

51 hozzászólás
 • 51. Imcsi 2009. február 23. 18:06
  „48. PrettyWoman! Asszem rosszul fejeztem ki magamat: nálam nem azok a sztárügyvédek, akik a nagypályásokat védik, hanem azok, akik a kisembereket! A cikkben is említett sztárügyvédek pedig lelki nyugalmuk megnyugtatására néha vállalhatnák kisemberek védelmét is, akár ingyen is! Talán elbírna egy kis jótékonykodást a költségvetésük!”
 • 50. Primax 2009. február 22. 07:07
  „Gondolom, a bodza-businessből "fussa" sztárügyvédre...”
 • 49. aTibi 2009. február 21. 18:48
  „Semmivel sem kívánok nekik keményebb ítéletet, mint amit ők hoztak Marian Cozma ellen!
  De úgy is végződjön, mindegyik érintett esetében!

  Aki pártolta/pártolja,védi őket, csak annyit kapjon mint más ügyben a bűnpártolók!”
 • 48. PrettyWoman 2009. február 21. 16:25
  „Igen Imcsi, csak az a gond, hogy pont a kisembernek nincs pénze semmilyen ügyvédre.
  Sziszi, bizony mondasz valamit. A párom elolvasta Kende Péter könyvét (bírákról, ügyvédekről, ügyészekről, úgy a magyar jogrendszerről), de én direkt nem olvastam el. Pár oldalt felolvasott belőle, de attól is felindult az egyébiránt alacsony vérnyomásom. Amikor egy bíró otthon unalmában ingaórával dönti el, hogy másnap kinek a javára ítél.... Egyébként meg a nagy port kavaró ügyekben soha nem a tárgyalóteremben, hanem a tenisz- és golfpályákon dőlnek el az ítéletek, attól függően, ki mennyire van jóban a bíróval. És a bírók is nyilván megkenhetők, pedig elég jól keresnek. Igaz, rettentően felkészületlenül ülnek be a tárgyalóteremben. Másfél órás iratismertetést tartanak, amire senki sem kíváncsi, de azért muszáj, hogy legalább ott és akkor találkozzon a per anyagával... No comment.
  Egyébként megnéztem, tegnap óta moderálták a hozzászólásomat. Tessék mondani, a "lelőni" szó az trágár kifejezés vagy mi vele a probléma?”
 • 47. Imcsi 2009. február 21. 15:44
  „Nálam a sztárügyvédek nem a "nagypályásokat" védik, hanem a kisembereket!”
 • 46. sziszi37 2009. február 21. 10:33
  „Mi a különbség a jó ügyvéd és a sztár ügyvéd között? A jó ügyvéd ISMERI A TÖRVÉNYT ! a sztár ügyvéd ISMERI A BÍRÓT! No .Comment”
 • 45. kolmi 2009. február 21. 10:06
  „Nem "ártatlanság védelme", hanem "vélelme", azaz annak feltételezése, hogy mindenki ártatlannak tekinthető addig, amíg minden kétséget kizáróan be nem bizonyosodik a bűnössége. Tessék kicsit művelődni.”
 • 44. Becsület 2009. február 21. 09:05
  „Jó reggelt!
  Demokrácia van Magyarországon ezt mindenki tudja! Mindenkinek meg jár az ártatlanság védelme! Viszont! Bebizonyosodik a bűnössége/bűnösségük, akkor elrettentető, de jogilag korrekt ítélet kell, hogy szülessen. Nem kellene megvárni az elévülés idejét, /Lázsd. valamilyen Ferenc esete, vagy úgy hallottam egy volt bankban dolgozót alacsony ember elleni vizsgálat 12 évig eltartott/ hanem korrekt, gyors, teljes átfogó, befolyás mentes és mindenre kiterjedő vizsgálat lefolytatása után példás ítélet. Nincs faji, etnikai megkülönböztetés! No, de ismervén a Magyar gondolkodást és más egyéb folyamatokat, nem vagyok benne biztos, hogy hamarosan ítélet születik. Már az indulás is elég furcsán indult! Miért?”
 • 43. aTibi 2009. február 20. 23:02
  „-moderálva-”
 • 42. raffy2 2009. február 20. 22:25
  „35:há a bodzagyűjtésből meg a vasazásból telik sztárügyvédre.”
 • 41. pisti83 2009. február 20. 21:39
  „A végül bebizonyíják, hogy meg sem ölték Cozmát!Í Vagy esetleg azt, hogy a kés Sztojka Zsebében üönálló életere kelt és mivel haragudott a románokra, hát úgydöntött bele áll az áldozatba.”
 • 40. Kobak 2009. február 20. 21:35
  „Akasztják télen a cigányt. A hóhér megkérdezi tőle:
  - Na, mi az utolsó kívánsága?
  - Há´ ennék egy kis málnát.
  - Megőrültél cigány? Télen málnát?
  - Há´ megvárnám...”
 • 39. catroot 2009. február 20. 20:25
  „37, és a cigányasszony miért nem engedi a kis pulyát a homokozóba játszani?

  Hogy nehogy elkaparja a macska.”
 • 38. catroot 2009. február 20. 20:23
  „31. lentebb olvasható, hogy a Viszkis meg kapott 16 évet, pedig senkit sem bántott, csak rabolt bankokból... okádék egy ország ez...”
 • 37. patriot 2009. február 20. 20:13
  „bomby!

  ez durva!:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD”
 • 36. bomby 2009. február 20. 20:08
  „-moderálva-”
 • 35. albatrosz 2009. február 20. 19:38
  „Ugy tudom,a sztárügyvédek milliókba kerülnek! Aztán,miből telik enek a bünbandának erre?”
 • 34. Kobak 2009. február 20. 19:05
  „Átadni őket Romániának! Az ügyvédeikkel együtt. Ott magyarázkodjanak a "tisztelt" ügyvédurak.”
 • 33. alika 2009. február 20. 18:56
  „http://atv.hu/hircentrum/2009_feb_sztojkaek_elzavartak_a_rendoroket__mielott_cozma_szivet_atjarta_a_kes__.html

  Ennyit a rendőri tekintélyről...

  NO COMMENT!!!”
 • 32. Hunicum 2009. február 20. 18:55
  „A veszprémi kapitány nyilatkozta: kizárólag 3 embert lehet gyanúsítani a Cosma gyilkossággal.
  Azóta öten vannak meggyanúsítva. Hogy is van ez? Erre miért nem ugrik a média?”
51 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brutális! Fotó az ájultra vert Rihannáról

Lemondták az énekesnő soron következő koncertjeit Rihanna zúzódásokkal, betört orral és felszakadt… Tovább olvasom