Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Sztárok az ár ellen - Hallgassa meg az Összefogás dalát!

Már meg lehet hallgatni az Összefogás dalát, amelyben sztárok tucatja állt jelképesen az árvíz sújtotta családok ügyének élére.

A kormányzati közvetítéssel született produkció a közelgő ünnepen, az augusztus 20-i tűzijáték előtt fog elhangozni.

Az Összefogás dalát az árvízkárosultak megsegítése érdekében ajánlotta fel a kormánynak a szerző, a Grammy-díjas Lévay Sylvester.

A képen az Összefogás dala szerzője, szövegirója, előadói, a videóklipben szereplők. Forrás: www.augusztus20.magyarorszag.hu
A képen az Összefogás dala szerzője, szövegírója, előadói, a videoklipben szereplők. Forrás: www.augusztus20.magyarorszag.hu

Augusztus 10-e óta már több tévécsatorna is adja – jótékonysági adománygyűjtés keretében – a Balatoni Mónika által rendezett videoklipet. A szöveget Szomor György írta, s hogy miről is van szó, arról álljon itt egy idézet: ˝Bár mindent elsodort az ár / Itt vagy / Lesz még a kőből újra ház / Az égre új kémény füstje száll / Holnap / Még lesz tetőd, hisz van hazád.˝ Mindehhez tizennégy ismert előadó adta hangját, arcát és nevét: Bebe, Bereczki Zoltán, Csézy, Csík János, Dolhai Attila, Feke Pál, Csipa, Rúzsa Magdi, Szinetár Dóra, Szvorák Katalin, Tóth Gabi, Varga Miklós és Zséda.

Összefogás dala.

Megkerestük levélben a kormányszóvivőt, azt tudakolva, hogy milyen koncepció alapján állt össze ez a csapat, s közvetlenül a kormány bízta-e meg Rúzsa Magdit vagy Szinetár Dórát.

Zséda
Zséda
Nagy Anna kormányszóvivő írásban úgy válaszolt: ˝Lévay Szilveszter felajánlotta ezt a dalt az árvízkárosultak számára, és ezt követően a kormány kereste meg ezeket a művészeket, így a kormány pusztán közvetítő szerepet játszott. Ezért fontos azt hangsúlyozni, hogy a 1749-es hívószám segítségével nem a kormány gyűjti az adományokat, hanem a segélyszervezetek˝ – utalt a szóvivő a dalhoz, kliphez, spotokhoz csatlakozó hívószámra, az ˝Összefogás vonalára˝, amelyen minden telefonáló vagy SMS-küldő 200 forinttal járul hozzá az árvízkárosultak helyzetének javulásához.

˝A dal születésének különlegességét adja,
Feke Pál
Feke Pál
hogy a közös cél, a segíteni akarás, a népzenétől kezdve a musicalen át egészen a popműfajig, különféle zenei irányzatok képviselőit kovácsolta egy csapattá. A dal fő üzenete, hogy a bajban sosem vagyunk egyedül, hiszen az összefogás erejével bármilyen akadály leküzdhető˝ – nyilatkozta a sajtónak a kormányszóvivő a dalról, amely augusztus 20-án Budapesten, a Duna-parton hangzik el a tűzijáték előtti percekben.

Rúzsa Magdi
Rúzsa Magdi
Nagy Anna korábban azt mondta a produkcióról szólva: időnként végigfutott a hátán a hideg. Érzéseiről portálunknak most úgy vallott: ˝Ahogy nézzük a klip képeit, az óriási vízzel küszködő embereket, bizony mindenkinek összeszorul a szíve. A ˝Holnap még lesz tetőd, hisz van hazád˝ sor egészen új értelmet kap, ha közben ezeket a tragikus képeket látja az ember.˝

A kormányszóvivő az erről szóló sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az ˝Összefogás dalával˝ gyűjtött támogatás közvetlenül azokhoz a segélyszervezetekhez kerül egyenlő arányban, amelyek az árvízi katasztrófa első percétől részt vesznek a segítségnyújtásban.

Lévay Sylvester magyar származású Amerikában élő zeneszerző. Filmzenéket szerzett mozifilmekhez, sorozatokhoz, musicaleket komponál. Olyan hírességekkel dolgozott együtt, mint Elton John, George Lucas.


Zséda, Feke Pál, Rúzsa Magdi: csak néhány név a felkért énekesek közül.

Olvasóink írták

  • 1. Dwatson 2010. augusztus 16. 21:25
    „Ha már a kormány nem ad pénzt,az én minimálbérből adott kétszázasommal ne foglalkozzon!Nekem meg a kormányszóvivőtől futkos a hátamon a hideg,hogy nyilatkozhat így azokról,akik helyettük koldulják össze a károsultak részére a segítséget?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pokémon-bajnokság Hawaiin

Pokémon-világbajnokságot tartanak a héten Hawaii legnagyobb szigetén. Tovább olvasom