Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Szombaton indul az M2 gyerekcsatorna

Új Himnusz-felvétellel indul szombaton az M2 gyerekcsatorna első adásnapja.
Új Himnusz-felvétellel indul szombaton az M2 gyerekcsatorna első adásnapja, amelynek új produkciójában, a Mesebolt című műsorban színészek mesélnek a nézőknek.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a közszolgálati csatornákon mutatja be Magyarország himnikus dalainak új felvételeit - közölte az MTVA csütörtökön az MTI-vel. Az első klipet szombaton láthatják a nézők.

A neves művészek és az MR Zenei Együttesek (MR Szimfonikusok, MR Énekkar, MR Gyermekkórus) közreműködésével készült klipek első darabjával a gyerekeknek szóló, megújuló M2-n találkozhatnak a nézők szombat reggel 6 órakor.

"Modern kameramozgások, a mai kor szellemének megfelelő képbeállítások, korszerű képváltások, jellegzetesen magyar tájak és épületek, a fiatalok és az idősebbek által is kedvelhető és szerethető klipszerű felvételek készültek Magyarország himnikus dalaiból" - áll a közleményben.

Mint írják, az MR Gyermekkórus, mintegy 1000-1200 budapesti általános iskolás gyerek, a Madách Musical Tánciskola növendékei és az MR Szimfonikusok tagjaiból alakult kamaraegyüttes előadásában készült klip novemberben a budapesti Lánchídnál készült.

A fúvós kvintett bevezetője után uniszónóban csendül fel a klasszikus nemzeti himnusz gyermekhangokon, Matos Lászlónak, az MR Gyermekkórus vezető karnagyának irányításával. Ezzel a felvétellel indul az M2 gyerekcsatorna műsora szombaton.

Az M2 erőszakmentes, családbarát, szórakoztató és értékteremtő tartalmakkal várja a hétvégétől a gyerekeket. Az új csatornán a hagyományok és az újdonságok ötvözésével teremtenek szórakozási alternatívát a program összeállítói. A 3-12 éves korosztálynak reggel 6-tól 19 óráig kínálnak műsorokat, utána pedig a felnőtteké lesz a képernyő. Este közszolgálati értékeket közvetítő, szórakoztató, ismeretterjesztő, zenei és spotműsorok várják a nézőket.

A csatornán elsősorban a magyar értékeken alapuló, a magyar kultúra szerves részét képező meséket fognak bemutatni. A saját gyártású Mesebolt című produkcióban színészek mesélnek a gyerekeknek. December 22-én Gálffi László, másnap Udvaros Dorottya várja a gyerekeket, de a karácsonyi héten Molnár Piroska, Jordán Tamás, Balázs Péter, Cserhalmi György, Koncz Gábor és Balázsovits Edit is mesél a gyereknézőknek.

Olvasóink írták

  • 2. Mankapunka 2012. december 20. 18:21
    „Zsidró hajszalon szövegem igazán jöhetne. Vagy tényleg igaz minden?”
  • 1. Mankapunka 2012. december 20. 15:57
    „Újabb <moderálva>program. Aki nem hiszi,nézzen utána a megrendeléseknek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így irányítja a forgalmat a táncoló rendőr - videó

A 65 éves közúti rendőr még 1984-ben kezdte eme furcsa módját az autók koordinálásának, mert, mint… Tovább olvasom