Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Szolgáltatás csúnyáknak is

Kizárólag "szép" embereket összeboronáló társkereső honlap fórumot nyitott, ahol megválogatott ondódonorjaival szemrevaló babák születését segíti elő.

A szolgáltatást "csúnyák" is igénybe vehetik - hívták fel a figyelmet a szervezők. A BeautifulPeople.com kezdeményezése nem aratott osztatlan sikert az internethasználók körében: sokan közülük az "elragadtatott nárcizmus" csúcspontjának tartják. A 2002-ben Dániában létrehozott honlap csak "szép embereknek" szól; ahhoz, hogy az esztétikai elismerésre vágyó pályázó regisztrálhasson, el kell fogadtatnia fényképét a népes társaság tagjaival. Mintegy 600 ezer ember még fizetni is képes azért 190 országból, hogy ebben a torzképűeket kirekesztő, virtuális közösségben élhessen. Néhány hete az is megtörtént, hogy száműztek a honlapról 5000 tagot, mert felszedtek pár kilót és ezért a többi felhasználó "túl rútnak" bélyegezte őket.

Greg Hodge, a honlap Los Angelesben élő, jóképű brit főigazgatója szerint az új Fertility Forum (termékenységi fórum) jószándékú megoldás azon szülők számára, akik tartanak attól, hogy egy kis szörnynek adnak életet és "nemes törekvés azoknak, akik nehezen fogannak meg". "Azok a párok és egyedülállók, akik nem tudnak megfoganni, igénybe vehetik a fórumot, legyenek bár szépek vagy csúnyák.

A sperma- és petesejtdonorok a honlap tagjai, vagyis szép emberek, akik átmentek az oldal válogatási tesztjein" - magyarázza. "Az elején haboztunk, hogy az ajánlatot kiterjesszük-e a csúnyákra is" - teszi hozzá Robert Hintze, a honlap kék szemű, sármos dán alapítója. "Ugyanakkor mindenki, még a rusnyák is bájos gyerekekre vágynak, és nem lehetünk önzők" - mondja. Greg Hodge hangsúlyozza, hogy rögtön óriási kereslet volt a vonzó donorokra. "El lehet képzelni ezt egy olyan honlap esetében, ahol a tagok Brad Pittre, George Clooney-ra vagy Angelina Jolie-ra hasonlítanak" - tette hozzá egy kávézóban Beverly Hillsben, ahol még a leghétköznapibb figura is úgy néz ki, mint egy hollywoodi sztár.

A honlap nem húz anyagi hasznot ebből a "piacból", és pusztán látogatottságát akarja növelni azzal, hogy összehozza a donorokat és a megrendelőket. A 30 éves Lisa Bluemel azért csatlakozott a BeautifulPeople.com honlaphoz, hogy "másokkal találkozzon és bővítse ismeretségi hálózatát", de azt sem tartja nagy bajnak, "ha románc születik ezekből a találkozásokból". Úgy döntött, hogy ezen a fórumon keresztül ő is felajánlja petesejtjeit.

"Természetesen az intelligencia és az egészség a legfontosabb, de miért ne lehetne megpróbálni, hogy a gyerek a legjobb vonásokat egyesítse? Ki nem tenné ezt meg a gyermekéért?". Richard Paulson, a dél-kaliforniai egyetem orvosi karának meddőségi és reproduktív endokrinológiai osztályának vezetője nem "veszélyesnek vagy fenyegetőnek", inkább "mulatságosnak" tartja a fórumot. "Egy internetes oldalon közzétett információk alapján keresni a jövendőbelit, akár házasság, akár gyermeknemzés céljából, ez a legjobb esetben is naivitás" - vélekedik.

Olvasóink írták

  • 2. Dwatson 2010. augusztus 07. 22:03
    „Szükség lenne egy olyan fórumra is ahol a tudósokat lehetne a politikusokkal keresztezni!”
  • 1. Jandex 2010. augusztus 07. 12:45
    „Dikk hát ez Én vagyok!:)))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Versenyeken edzett a kivégzésre az alsóörsi rendőrgyilkos

Ki volt a titokzatos merénylő? Sz. Bálint a bázeli kikötőben lévő irodaházak egyikében dolgozott.… Tovább olvasom