Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Szól a rádió: továbbra is magas szinten a hallgatottságuk

Az év első hónapjában mért rádióhallgatottsági adatok is alátámasztják a rádiók jelentős szerepét a lakosság körében.

2011. januárban (egy átlagos hétköznapon vagy egy átlagos hétvégi napon) a 15 évnél idősebb magyar népesség 86,5%-a, azaz 7,367,000 fő hallgatott rádiót, a naponta rádiózásra fordított idő a hallgatók körében pedig átlagosan 4 óra 12 perc volt.

Az ez év első hónapjában mért rádióhallgatottsági adatok is alátámasztják a rádiók jelentős szerepét a lakosság körében. Különösen a reggel 7 és 9 óra közötti, illetve a délután 14 és 17 óra közötti idősávokban magas a rádiók műsoraiba való bevonódás.

Az összes nap átlag rádióhallgatottsági értékeinek további emelkedése figyelhető meg a teljes népességben, illetve szélesebb célcsoportokon is; így például a 15-59 éves korcsoport 73%-a, közel háromnegyede kapcsolódott be a vizsgált időszakban egy átlag napon a rádiók műsoraiba.


Az évente háromszor elvégzett helyi rádiós hallgatottságmérés első hulláma is januárban zajlott. A napi elérés a 15-49 éves lakosság körében 18 megyeszékhely közül 4-ben eléri a 30%-ot s vannak megyék, melyekben meghaladja a 40%-os értéket is a leghallgatottabb rádiók esetében.

Változatos képet mutatnak a megyeszékhelyek abban a tekintetben is, hogy az egyes demográfiai ismérvek szerint mely csoportok rádióhallgatása kiemelkedő.


Vásárlóerő tekintetében a magas vásárlóerővel bíró csoport (AB status) Vas, Szabolcs és Zala megyékben képvisel jelentősen magasabb arányt a rádióhallgatók között, míg a fiatalok (15-29 évesek) rádióhallgatása Veszprém, Vas és Somogy megyékben jelentősen felülreprezentált az országos adatokhoz viszonyítva.

Olvasóink írták

 • 6. Goldman 2011. február 24. 20:21
  „Még valami: a Nap rádióban szuper a zene. A péntek esténként levő az maga a csúcs!
  Köszönet érte a rádiósoknak.”
 • 5. Goldman 2011. február 24. 20:11
  „Class fm...ugyan már.....
  Sorrend nélkül attól függ, hogy éppen miről kell elkapcsolnom, ami éppen nem érdekel:
  Neo fm, Nap rádió
  Nap rádió: állítsák már be az órát, mert a rádiómon hat perc késésben vannak egyelőre és csak ők. Tavaly volt amikor egy órát.”
 • 4. miracle 2011. február 24. 20:10
  „A nagy térképhez meg mikroszkóp kell.”
 • 3. ToMMo 2011. február 24. 18:11
  „#2
  "MTV régiós stúdióval"
  már nem”
 • 2. zoltee 2011. február 24. 17:47
  „Igen hiányos a cikk. A helyi rádiókról kevés szó esik, az ábrákon nem sok szerepel közülük, ráadásul Sopron, mint komoly média-hagyományokkal rendelkező város (két helyi rádióval, soproni központú hírszolgálattal, két városi TV-vel, MTV régiós stúdióval, stb.) meg sincs említve! Értem én, hogy nem megyeszékhely, de azért mégis...”
 • 1. Mike-Mouse 2011. február 24. 17:34
  „Még jó hogy hallgatunk rádiót. A szürke hétköznapokat a Class Fm főleg a Morning Show dobja fel nálam :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Táborokról már márciusban? Érdemes előre gondolkodni!

Nagyot fordult a világ a táborok tekintetében is, és manapság minden érdeklődési körnek megfelelően… Tovább olvasom