Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Szobrot mintáztak a hűséges kutyáról

Beni, a kis keverék kutya a régi otthonával szemben Tizenkét éven át várta haza halott gazdáját. A kivételes állatnak dombormű formájában állítottak emléket.
A kutyus évekig kettesben élt egy cukrásszal, de miután gazdája meghalt, egyedül maradt. A házba hajléktalanok költöztek, fel is gyújtották. Beninek mennie kellett, de nem messze, egykori portájukkal szemben, az útpadkán vert tanyát, ahonnan rálátott a cukrász házára - írja a Bors.

Tizenkét éven át mindennap hűségesen várta haza. Nem hagyta magát örökbe fogadni, mégis az egész környék a gazdája lett. Etették, gondozták. Szeretetével a környéket is összekovácsolta, sokan ott voltak vele az utolsó óráiban is.

Beni március közepén pusztult el 16 évesen. Négy hónappal a halála után emelték a domborművet, éppen azon a helyen, ahol élt.

A domborművet R. Törley Mária szobrászművész készítette.
A domborművet R. Törley Mária szobrászművész készítette.

– Mindannyiunknak példát mutatott hűségből és oda­adás­ból. Az én lelkemen is sokat formált – mondta el a Borsnak Kiss Edit óvónő, egyike azoknak, akik a kutyust gondozták, és ő álmodta meg a hűséges kutyus szobrát is. 

– Sokan eljöttek, hoztak virágokat, mécseseket, koszorúkat, jelezve, hogy milyen sokan szerették Benit. Biztos vagyok benne, hogy ezután is sokan zarándokolnak el ide – tette hozzá Edit.

Borsonline.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezért váltott? Ördög Nóra nem kapott fizetést

Nóra első terhessége idején több mint egy évig nem kapott fizetést. Az RTL szerint ennek az az oka:… Tovább olvasom