Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Sziget: faágakkal érkezett a tömeg a Kees Van Hondt fellépésére

Megindult az erdő - így kommentálták a magyar fesztiválozók a Kees Van Hondt holland dj fellépésére igyekvő tömeget.
Fákat, ágakat tördeltek le többségében holland fesztiválozók Kees Van Hondt holland dj fellépésére vonulva csütörtökön éjjel a Sziget Fesztiválon, noha a szervezők több mint 3000 ágat osztottak szét, hogy megóvják a Hajógyári-sziget növényzetét.

Megindult az erdő - így kommentálták a magyar fesztiválozók a Kees Van Hondt holland dj fellépésére igyekvő tömeget, a fellépő körül ugyanis az a szokás alakult ki, hogy a közönség faágakat is táncoltat. Az MTI tudósítója a helyszínen azt látta, hogy a koncertre igyekvőknél nemcsak gallyak voltak, akadtak, akik egész fával, többméteres, frissen kivágott ágakkal érkeztek. A kérdésre, hogy honnan szerezték a zöld ágakat, a zömében holland fesztiválozók azt felelték, hogy "találták".

A Sziget sajtóirodája az MTI megkeresésére pénteken azt közölte, hogy ismerve a holland dj közönségének szokását, a szervezők készültek, és "3000 darab ág megvásárlásával, és előzetesen több helyen való kiosztásával gondoskodtak arról, hogy ne legyen természetkárosítás".

"Erről a fellépő művészek közösségi portáljukon, valamint a szervezők a kivetítőkön tájékoztatták a közönséget, valamint az előadóművész-dj saját videójával is bemutatta, hogy miként szabad szórakozni az eseményen. Mindez a szervezők külön kérése volt, hogy nyomatékosítsák a házirend betartását és betartatását az előadóművész-dj-vel" - írták a szervezők, kiemelve, hogy amennyiben a biztonsági szolgálat azt tapasztalta, hogy a vendégek nem az előre biztosított gallyakat veszik igénybe, hanem a Hajógyári szigeten található faállomány megrongálásával próbáltak hozzájutni az ágakhoz, haladéktalanul intézkedett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem tudtak róluk: negyven éven át élt az erdőben az apa és fia

Negyven éven át élt az erdőben egy vietnami férfi fiával együtt anélkül, hogy felfedezték volna… Tovább olvasom