Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Szex az első randin

A szakember szerint csak akkor lehet egy egyéjszakás kalandból szerelem, ha piszkosul ˝működik˝ két ember között a kémia.

Ada, a VIVA zenei televíziós csatorna műsorvezetője úgy hiszi: arról a nőről, aki az első randin odaadja magát, nem gondolkodnak hosszú távon a férfiak.

A szex nem első randis műfaj, kivéve, ha az ember nem szeretne másodikat. Közhely lenne? Miért ne alakulhatna komoly kapcsolat két ember között, ha azok az első találkozás alkalmával ˝elvesztik a fejüket˝?

Elvarázsolva egymástól

– Nem kizárt, csak kivételes – válaszolta érdeklődésünkre Sz. Mikus Edit szexológus, aki azt is hozzáfűzte: – Akkor lehetséges, ha piszkosul ˝működik˝ két ember között a kémia. Egyszerűen elvarázsolják egymást, és nincsenek különösképpen előítéleteik. Láttunk már olyat, hogy egyéjszakás kalandból lett szerelem, és olyat is, hogy évekig tartó hosszú kapcsolatnak egyéjszakás kaland módjára vetettek véget.


A szakember elmondta: az első randin – attól még, hogy az ágyban végződött – lehet beszélgetni, szellemileg egymásra találni. Kialakulhat egy harmonikus kapcsolat. – De ritka és az emberi természet – főként férfitermészet – ettől még alapvetően az önmegtartóztatást részesíti előnyben. Az erősebbik nem számára kívánatosabb és megbecsülendőbb egy olyan nő, aki nem adja oda magát az első randin, és ennek nagyon egyszerű oka van: a férfiak szeretnek vadászni. Ne vegyük el tőlük ezt az örömforrást, amely ősi ösztönük. Annyi területen kihúzták a nők a férfiak lába alól a talajt, az élet számos pontján a segítségük nélkül is helytállnak. Önálló, okos, értelmes szinglikkel van tele a világ. A gyengébbik nem ugyanis olyan társadalmi helyzetbe kényszerült, hogy muszáj megállnia a helyét – az átlagos férfinak ettől herótja van. Ők még mindig a gyengéd nőt keresik, akiről gondoskodhatnak, aki kiszolgálja őket és megtalálják benne a kedvest, a barátot – tudtuk meg a szexológustól.

Nem ágyba bújós típus

Pintér Adriennt, ismertebb nevén Adát is megkérdeztük a témáról. A VIVA televízió műsorvezetője úgy hiszi: arról a nőről, aki az első randin odaadja magát, nem gondolkodnak hosszú távon a férfiak, mert könnyűvérűnek tartják.


– Soha nem voltam egyből ágyba bújós típus, ezért tapasztalatokról nem beszélhetek, de a férfi barátok történetei alapján ezt a következtetést vonom le. Persze a kivétel erősíti a szabályt. Az én életemben nem volt olyan igazi első randi sem, mert már régebb óta ismertem azokat, akikkel komoly kapcsolatot kezdtem. Az exférjemmel, Timóval is így volt. A mostani kedvesemmel, Ákossal is több mint egy hónap után szeretkeztünk először – mesélte Ada, aki elmondta, ő még az első csók alkalmával is olyan zavarban tud lenni, mintha legalábbis újra 15 éves lenne, és nem tudná, mit kell csinálni.

Mi az, hogy működik a kémia?

– Ez igen összetett dolog. Akkor mondjuk, ha két ember aurája egymásra talál: alapvető energiájuk, rezgéseik vonzzák egymást. Egyszerűen jól működik az atmoszférájuk: az íz- és illatviláguk is nagyon hasonló. Az aura nem keverendő össze a kisugárzással, mert az utóbbiban már a psziché és az érosz, azaz a szexuális magatartás is megjelenik. Régebben egyébként nem is ismerték ezt a kifejezést, hogy egy párnál „működik a kémia". A házasságokat a jól összeszokott szexuális viselkedés működtette. Ma is sok példát látni arra, hogy a szerelmesek inkább szellemileg, mintsem biológiailag találnak egymásra – magyarázta Sz. Mikus Edit.


Kalandvágyóbbak a fiatalok?

A mai tinédzserek ugyanúgy „fűbe, fába szerelmesek", mint a húsz évvel ezelőttiek, csak sokkal rámenősebbek. Más a szexuális viselkedésük, sokkal lazábbak, mint elődeik. Ennek az az oka, hogy az interneten nevelkedtek, és a legtöbb kapcsolatuk virtuális. Félnek a valós kapcsolatoktól és a legtöbben pornográfiából szerzik ismereteiket. A szexológus elmondta: sajnos azt tapasztalja, hogy sokan hamarabb ismerkednek meg az orális szexszel, mint a szimpla csókolózás örömeivel.

A szexuális élet megkezdésének átlagos életkora – csakúgy, mint húsz évvel ezelőtt – 16 év. Ennek az az oka, hogy nagyobb a szórás: sok tinédzser még 16-nál is korábban kezdi, viszont soha nem volt még ennyi szűz harmincéves, mint manapság.

Olvasóink írták

 • 13. kisember1 2010. szeptember 22. 13:01
  „Háát. Mi, ha nem is az elsőn, a másodikon sikeresen az ágyban kötöttünk ki, egyben össze is költöztünk.
  Több mint öt éve volt, de mindketten tudtuk mit akarunk, nem kezdők voltunk párkapcsolati téren.

  Egy egy gyermekünk volt már és azóta van egy közös is. Most boldog háromgyerek család vagyunk, s ha tehetjük újra is újra átéljül az elsőt:-)”
 • 12. Mankapunka 2010. szeptember 19. 21:09
  „Az érzéseket nem lehet számítógéppel,meg kémiával teljesen kimutatni.”
 • 11. zotya975 2010. szeptember 19. 06:15
  „Attól, hogy te még senki nem szerettél bele első látásra és annak nem lett szex a vége szinte azonnal, még nem biztos, hgy ilyen nem létezik. Mint a Józsi bácsi az állatkertben a zsiráfra: ilyen állat márpedig nincs! Mert ugye ő még nem látott ilyet, ezért nem is létezik. Feromon.... olvass utánna, nem csak a kisalföld oldala van a neten, vagy neked az a kezdőlap, és nem mersz máshova klikkelni? :-))))”
 • 10. adalfold 2010. szeptember 19. 01:17
  „népbutítás:D:D

  kémia...
  iigen persze. feromonok:)

  áltudományosságot köszönjük szépen kisvadföld.
  azt elhisszük, hogy van olyan, hogy két ember igencsak megkívánja egymást.ösztönösen.

  de mindennek mi köze van a szerelemhez:D az érzelem és nem ösztön.idióták...”
 • 9. Mankapunka 2010. szeptember 19. 00:17
  „Mi van,nem akar senki spórolni,mindenki ilyen "gazdag"???

  Juve

  Van tetoválása,úgyhogy nálam bukott egyed.”
 • 8. piroskaésabarkasz 2010. szeptember 18. 23:53
  „Egy,a randi elején hanyagul az asztalra dobott sportkocsi slusszkulcs nagyon le tudja röviditeni az első szexre várás idejét................”
 • 7. Juveboy86 2010. szeptember 18. 19:10
  „Ada forever :D”
 • 6. zotya975 2010. szeptember 18. 08:02
  „Ne menj, Epoxigyanta, vegyésztechnikus vagyok, hidd el nekem a nő terén szart sem ér a kémia.:-)”
 • 5. Mankapunka 2010. szeptember 17. 18:06
  „Na,akkor ki akar időt spórolni????”
 • 4. Epoxigyanta 2010. szeptember 17. 14:49
  „Én meg elmegyek kémikusnak. És akkor megtanulom,hogy hódítsak meg minden csinos nőt!”
 • 3. fióka 2010. szeptember 17. 13:38
  „minek randizni csak az idő megy egyből a sex-re kell menni az idő pénz:)”
 • 2. Mankapunka 2010. szeptember 16. 15:44
  „Nem csk kémia!!!! Nem-e ijedsz meg,ha olyan sokat ittál az éjjel,hogy már mindenkit szépnek láttál,de reggelre ez megváltozik.”
 • 1. Csetneky 2010. szeptember 16. 13:18
  „Szűz harmincéves? Hát, nem cserélnék velük, az biztos, pedig már elmúltam 30.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mozijegyet nyertek a ˝Belső kör˝ és az ˝Adéle és a múmiák rejtélye˝ című filmre!

Mozijegyet nyertek a ˝Belső kör˝ vagy az ˝Adéle és a múmiák rejtélye˝ című filmre. Tovább olvasom