Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Széttépte a 3 éves kislány arcát a megvadult kutya

Csak játszani akart a kutyával, de hajszál híján az életébe került a mókázás Zsaklinnak.

A család német juhásza nekirontott a kisgyermeknek, többször belemart az arcába, és addig nem eresztette a kislányt, amíg Zsaklin édesanyja le nem rángatta a vérben úszó testről - írja a Blikk.

– Az apróság csak el akarta venni a kutyától a labdáját, azonban az állat bedühödött. Már csak annyit láttam, hogy Zsaklin a földön hever, csurom vér, és az egyik szeme helyén csak egy nagy feketeség van.

Úgy tudom, hogy Dolfi, a kutya, kiharapta a szemét – mondta Tünde (34), a kislány egyik rokona. A szinte megcsonkított gyereket a Szent János Kórházba szállították súlyos állapotban. Az információk szerint az orvosok megmentették a csöppség szemét.

A teljes cikket olvassa el itt.

Olvasóink írták

 • 12. Elemér 2010. augusztus 12. 20:25
  „Persze én szeretek utána nézni a dolgoknak. Zsaklin: a francia Jacques (magyarul Jakab) férfinév női párjának, a Jacqueline-nak magyar helyesírású változata. Az 1990-es években a Jakobina szórványos, a Zsaklin igen ritka né v, a 2000-es években nem szerepel a 100 leggyakoribb női név között. AZ lehet, viszont az USA-ban menö név, egyszerüen Jackie.

  Vannak kutyák amiket a profik ajánlanak hogy jók a gyerekekkel. Ha egy kutya kölyökkorában megszokja a gyerekeket és foglalkoznak vele az szintén sokat számit.”
 • 11. Elemér 2010. augusztus 12. 19:01
  „A kutya is olyan mint az ember. Oriási különbség van inteligenciában az emberek között.”
 • 10. westminster 2010. augusztus 12. 18:22
  „Egy 3 éves gyereket felügyelet nélkül hagyni egy kutyával, még ha a kutya a sajátja is, ez mindent elárul arról, aki otthagyta.
  Felelőtlen.
  A kutya védi mással szemben azt, ami a szájában van. Akár étel, akár játék. És bizony megtámadja azt, aki elvételére kísérletet tesz. Ha ezt nem tudja elhárítani, azzal szemben a kutya újra fog támadni.
  És nincs okos, vagy buta kutya. Mindegyiknek van egy bizonyos ranglistája, amin szeretne előrébb jutni.”
 • 9. Elemér 2010. augusztus 12. 17:36
  „Vannak okos kutyák és buta kutyák. Ezt már szomszédomnak is elmagyaráztam.”
 • 8. makacs 2010. augusztus 12. 17:15
  „Kiskorában irdatlan rossz unokaöcsémet az anyja a kutya jelenlétében fenekelte el egyszer. A kutya reakciója az volt, hogy az anya lába szárába kapott bele(csak figyelmeztetően), pedig az a rossz kölök naponta dobálta, locsolta,szadizta a kerítés túloldalán lévő kutyát. Ennyit arról, hogy a kutya mennyire kiszámítható.”
 • 7. elmagnifico 2010. augusztus 12. 14:46
  „Nem a kutya a hibás. Tán nincs elég játéka a gyereknek? Nem bírta ki, hogy a kutyát ne piszkálja igaz?
  és a felelősségteljes szülő ilyenkor hol volt hékás!
  Amúgy a Zsaklin név csak nagy majmolás, csúnyán hangzik, leírva magyarosítva meg még gázabb.
  Van számtalan szebb név. De hát lelkük rajta.”
 • 6. bálint83 2010. augusztus 12. 11:43
  „Madarász!

  Egyetértek azzal hogy nem a kutya volt a hibás!
  Itt a szülőket kellene elő venni mivel ők nevelték a kutyát, bár ha igaz hogy a kisgyerek kővel dobálta régebben akkor nem csodálom hogy neki ment!
  A kutya nem felejti el azt aki neki egyszer már rosszat csinált.
  Nekem Boxerom van (most már csak egy de kettő volt) soha senkit nem bántana imádja a gyerekeket, de egyedül sose hagynék egy gyereket vele mivel a kutya fejében a gyerek a rangsor alján van!”
 • 5. Csetneky 2010. augusztus 12. 09:55
  „Amíg családon belül eszi a gyereket a kutya, addíg a szülők a saját fejüket verhetik a falba. Ha viszont már idegent, akkor más a helyzet. Ésszel kellene ezeket a kutyákat tartani, meg nem ártana vigyázni a kisgyerekre sem.
  Szegény kislány, sikerült tönkretenni az életét.”
 • 4. Madarász 2010. augusztus 12. 09:44
  „hellboy!

  A Zsaklin ritka név ugyan, de nem kisebbségi, évtizedekkel ezelőtt is adták már ebben a formában, én is ismerek ilyen nevűt.”
 • 3. Madarász 2010. augusztus 12. 09:40
  „Akkora gyereket egyébként sem szabadna ilyen nagy testű kutya közelébe engedni. Nagyon felelőtlenek az ilyen szülők.
  Szerintem nem a kutya a hibás, ösztönösen cselekedett, nem szabadott volna engedni, hogy a gyerek a szájából kivegyen valamit, meg a kutya egyébként sem játékszer, főleg nem a 3 éves gyereknek. Ők még nem érzékelik, hogy mit szabad és mit nem, sem az állat jeleit nem tudják értelmezni és nem vonulnak vissza, ha az állat már nem akarja a játékot. Nem csak a nagy kutya okozhat komoly sérülést, akár egy macska is arcon karmolhat egy kisgyereket, ha az durván játszik vele.
  Nem beszélve arról, hogy egy gyenge immunredszerű apróságra más veszélyt is jelentenek az állatok.
  Szerintem a gyereket csak akkor szabad az állat közelébe engedni, ha már felfogja és megérti, hogyan kell vele viselkedni, akkor elkerülhető az ilyen támadások nagy része. Viszont veszélyes, emberre támadó kutya közelébe egyáltalán nem szabadna odaengedni. Én felügyelettel sem mertem volna, nem, hogy ott hagyni. Egy pici gyereket akaratlanul is fellökhet egy nagytestű kutya és akkor is súlyosan megsérülhet.”
 • 2. hellboy780917 2010. augusztus 12. 09:35
  „Zsaklin... az milyen név? oké, hogy lány, de ha ez a magyarosított változata a Jacqueline-nek, akkor feltételezem a pórult járt kislány kisebbségi... ez persze nem változtat a tényen, a szülők felelőtlenek voltak, a kutya meg agresszív... hogy mi, mimiatt, azt nem fogjuk megtudni....”
 • 1. Goldmund 2010. augusztus 12. 08:53
  „A Blikkben még ez áll:
  "Az állat már korábban is támadt gyerekre, akiket állítólag azért nem kedvelt, mert előfordult, hogy kavicsokkal hajigálták. A baleset után a kutyát elszállították. A vérengző állatot el fogják altatni. "

  Gratulálok a szülőknek! Egy ilyen kutya pont arra való, hogy kisgyerekkel együtt tartsák!
  Remélem a szülőket bíróság elé állítják és leültetik néhány évre felelőtlenségük miatt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alsóörsi gyilkosság: százak siratták Ádámot Alibánfán

Eltemették az alsóörsi lövöldözésbe véletlenül belekeveredő fiatalembert, Németh Ádámot. Közben az… Tovább olvasom