Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Szerencsétlenül járt síelő maradványaira bukkantak Ausztriában

Csontjait egy új barlang felfedezésekor találták meg, a síelő becslések szerint 70-80 éve veszíthette életét.
Egy évtizedekkel ezelőtt - talán 70 vagy 80 éve - szerencsétlenül járt síelő földi maradványait találták meg egy nemrég felfedezett barlangban Ausztriában, a berchtesgadeni Alpokban, a Salzburg melletti Untersberg hegyen.

Georg Zagler salzburgi geológus és barlangász a hegy vízháztartását kutatva bő két hete bukkant a csontokra az 1600 méteres magasságban fekvő barlangban. Először állati maradványoknak hitte, de aztán régi sífelszerelés, köztük egy pár bakancs is előkerült.

A szerdán felszínre hozott maradványok több évtizede heverhettek a barlangban, a lábbeli kora alapján akár 70-80 éve.

A hatóságok elrendelték az orvosszakértői vizsgálatot, de erősen kétséges, hogy sikerül-e valaha is megállapítani a szerencsétlenül járt síelő személyazonosságát. Ha a síelő valóban hat vagy hét évtizede esett a nyílásba, akkor már nem lesz azonosítható DNS-nyom. Átvizsgálják a korabeli eltűntek adatait is, de lehet, hogy az áldozat külföldi volt.

Az első csontvázmaradványokat a barlang nyílásától 150 méterre találta meg Zagler, de még 250-300 méterre is hevertek csontok. A barlangász szerint valószínűleg az esővíz és az olvadó hó leve hordhatta szét - és moshatta beljebb a barlangba - a holttestet.

A salzburgi barlangász szerint az ismeretlen síelő 50 métert zuhanhatott a barlang nyílásától, egy szűkületnél akadt el, és bizonyára azonnal életét vesztette.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közel két méter a világ legnagyobb cipője - fotók

A világ legnagyobb cipője 185,42 centiméter magas és 195,58 centiméter hosszú. Az óriáscipőt a… Tovább olvasom