Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Szerelmi horoszkóp – nőknek, hívőknek

Nem kell hinni benne, de azért érdemes elolvasni, hogy párunk vagy "álmaink netovábbja" a horoszkóp szerint illik-e hozzánk, vajon a csillagjegye összefér a miénkkel, esetleg épp arra figyelmeztet: Menekülj!

 


Annyi mindent megtesz az ember egy megfelelő társ megtalálásáért. Az Igaziért, a Nagy Ő-ért. Azoknak a nőknek, akik naponta elolvassák saját horoszkópjukat, biztosan rátéved a szemük barátjuk, szerelmük csillagjegyére is. Szeretünk hinni a jó hírnek és elutasítjuk az asztrológiát, ha rosszat ír. De elolvassuk, mert hátha… Nagyképűség és sznobizmus lenne eltagadni, igenis igyekszünk minden alkalmat megragadni, a másik felünk megismeréséért és hogy kiderítsük, a párunk az az ember-e, akit mellénk rendelt a Sors vagy a Jóisten (ki miben hisz ugye).

Azért az tény, nem alaptalan az asztrológia tudománya. Aki veszi a fáradtságot és kicsit beleássa magát a témába, már nem nevet olyan könnyedén tartalmán. Ha csak a jegyeket tekintjük át és a hozzá kapcsolódó emberi tulajdonságok sorát, sokszor találunk tipikus jellemzőket, ismerünk rá magunkra vagy egy barát, családtag tipikus megnyilvánulásaira. A kivételre meg azt mondják ugyebár: „erősíti a szabályt". Summa summarum, ha a személyiségrajz stimmel, akkor a párhoroszkóp is legalább ekkora eséllyel adhat támpontot a kedves kiválasztásához, avagy jobb megismeréséhez. Éppen ezért most röviden áttekintjük a jegyeket, a jellemzőiket és a hozzá passzoló, vagy azt jól kiegészítő csillagjegyeket is megnevezzük. Aztán ki-ki hite és jegye alapján raktározza el magában az olvasottakat.

 


Vízöntő

A külöc

január 21. – február 19.

Általános jellemzők:
Igazi újító szellem, aki érzi is magában az elhivatottságot, a világ átformálására, megreformálására, küldetéstudattal rendelkezik, alkotó személyiség, sokszor művészi adottságokkal. Különleges ember. Gyakran fordít hátat a tradícióknak és a formaságoknak, kedveli a kalandokat és a világ mind teljesebb megismerésére és „bekebelezésére" törekszik. Kapcsolataiban a szellemi egység fontosabb a szexualitásnál, illetve teljessé teszi azt. Környezete és megjelenése egyediségével tükrözi személyiségét.

Passzol hozzá:
Ikrek, Mérleg

Nem passzol hozzá:
Bak, Bika

Halak
A társfüggő
február 20. – március 20.

Általános jellemzők:
Erősen introvertált, befelé forduló típus, nagy mértékben függ környezetétől. Hangulatát, kedvét is meghatározzák az őt körülvevő személyek. Romantikus, álmodozó, messze él a valóságtól. Irányító partnerre van szüksége, mert alkalmazkodó, kompromisszumkész, kiváló együttműködő, jó csapatjátékos. Egyedül azonban elveszik a világban: és ezt jobban hiszi, mint amennyire igaz. Sokszor a véletlenekre hagyatkozik és a csodára vár, hogy az megfordítsa sorsát. Megfelelő társ mellett odaadó, szerető, hűséges partner. 
Passzol hozzá:
Bika, Szűz, Skorpió

Nem passzol hozzá: 
Ikrek, Mérleg, Vízöntő


Kos
A céltudatos
március 21. – április 20.

Általános jellemzők:
Rendkívül temperamentumos, örökmozgó, állandóan tevékenykedő, csapatjátékban ő a kapitány, kapcsolatban a vezető, irányító. Szeret versenyezni, küzdeni, ugyanakkor meggondolatlan és naív tud lenni, így könnyen csalódással zárul egy-egy vehemens próbálkozása. Könnyen becsapják, mert nem feltételez rosszat másról. Öltözete, kinézete ámulatba ejti környezetét. Feltűnési és kitűnési vágya e téren is előre hajtja, akárcsak a célok eléréséért való küzdelemben a becsvággyal kiegészítve.
Passzol hozzá:
Mérleg, Nyilas
Nem passzol hozzá: 
Bak, Rák

Bika
Az uralkodó
április 21. – május 20.

Általános jellemzők:
Kitűnő partner, aki harmónikus kapcsolatra vágyik, s mert alapvetően egy lelkileg kiegyensúlyozott, elégedett, nyugodt ember, ezt a harmóniát sugározza is egyben. Az egészségesnél is több önbizalma és hogy ki van békülve önmagával megjelenésén, gesztusain, megnyilvánulásain is jól felfedezhető. Hűséges társ, amit viszont nemcsak elvár, de bántóan féltékeny típus, párját magáénak akarja, csak és kizárólag. E kisajátítási vágya gyakran konfliktusok forrása. Határozott elvárásait illetően és ezt nem is titkolja. Olyan partnert választ, akiben felfedezni véli elvárásai teljesülését, de mert mások gyakran rejtegetik valódi énjüket, s ez számára ismeretlen, sokszor választ rosszul, vagy ruház fel bennük nem létező tulajdonságokkal embereket.

Passzol hozzá:
Bak, Szűz, Skorpió

Nem passzol hozzá: 
Ikrek, Vízöntő
 

Ikrek
Az eszes lány
május 21. – június 21.

Általános jellemzők:
Okos, intelligens, kíváncsi, tudásszomja olthatatlan. Mindenben és mindenhol keresi, kutatja a  dolgok velejét, imádja a szellemi kihívásokat. Az eszével szeret győzedelmeskedni „csatáiban". Mivel minden érdekli, a tények legaljáig nem feltétlen jut el, mert addigra már rég egy újabb titok vonzza. Nehezen alkalmazkodik, mert egyénisége megtartását többre tartja a közösségbe való beilleszkedésnél, ha az a társaság, személyiségével összeegyeztethetetlen értékrend híve. Ilyenkor inkább tovább áll, mintsem hogy hagyná, megtörjék és átformálják. Szeret tetszeni, és nagyon tud szeretni. Kapcsolataiban egy oltalmazó erős emberre vágyik, aki a lelkében élő kislányt felkarolja és megvédi. Mert amennyire magabiztos és erős idegenek között, olyannyira gyengéd és sebezhető az érzelmi kapcsolataiban. Függetlenségéről csak igen nagy szerelem árán mond le.

Passzol hozzá:
Nyilas, Rák, Skorpió

Nem passzol hozzá: 
Bak, Szűz

Rák
A gondoskodó
június 22. – július 22.

Általános jellemzők:
Anyasága, háziasszonyi mivolta kódolt. Gondoskodó, biztonságot nyújtó, tevékeny, szorgos, dolgos típus. Kapcsolataiban visszafogott, jellemzően nem választ, hanem választják, ő maga sohasem „vadászik", csak elfogadja (vagy nem) leendő partnerét. Ha úgy érzi teljesség van körülötte, nem ácsingózik nagyobb szerelemre, fészket rak. Lelke mélyén azonban szunnyad a szenvedély, mely, ha kitör félreléphet, de nem hagyja el családját semmiért, senkiért. Sértődékeny, főként, ha nem értékelik megfelelőképpen. Elfogult szeretteivel, túláradó szeretettel veszi őket körül és el is várja ezt visszafelé. Emellett egy határozott és biztos hátországot jelentő társra vágyik.

Passzol hozzá:
Bak, Bika, Halak, Ikrek

Nem passzol hozzá:
Kos, OroszlánOroszlán
A királynő

július 23. – augusztus 23.  


Általános jellemzők:

Trónszékre teremtetett a legjobb értelemben, mert bizony szereti a csillogást, a luxust, és olyan partnerre vágyik, aki álmait valóra váltja. Szeret tetszeni, szerepelni, magamutogató, öntörvényű, hiú. Mindez tetteiben is megnyilvánul, s megjelenésében is dominál. Egy csodáló és kiszolgáló társ teheti boldoggá, ugyanakkor fel is akar nézni az illetőre, tehát ő, valamiben kiemelkedő kell legyen, amivel lenyűgözi a királynéját. E párosításban nagyszerű együttest alkothatnak, akik a maguk külön zárt világában élnek ugyan, de boldogan és elégedetten. Társaságban kettejük összetartozása szembeötlően egyértelmű. Az oroszlán hölgy csapdába akkor eshet, ha hiúsága, önteltségbe csap át és onnantól téves mérlegeléssel szemléli a körülötte lévő világot. Az oroszlán szemben azzal, amit elsőre feltételeznénk inkább kényelmes úrnő, mint bátor vadász.

Passzol hozzá:
Kos, Nyilas, Vízöntő

Nem passzol hozzá: 
Halak, Rák

Szűz
A ravasz realista
augusztus 24.  – szeptember 23.

Általános jellemzők:
A józan ész embere, kétlábbal a földön jár. A megfontoltság és céltudatosság vezérli életében és kapcsolataiban. Törekvő, céltudatos és kritikus személyiség, aki pontosan tudja kit akar. Érzelmeit nem hagyja eluralkodni, rendszerint keveset mutat meg belőlük. Többre tartja a tényeket, a logikát, mint az érzelgősséget. Rendmániás és szorgalmas. Kívülről egy szerény és visszafogott ember, de a vulkánja mélyén élő, érző láva hömpölyög. Ezt sikerrel fogja vissza, hogy felszínre ne törjön, óvatos, gyanakvó és rendszerint belelát a lelkekbe. S ha nem, azt is olyannyira eltitkolni képes, hogy sohasem tudhatja az ember, mire gondol. Ám végkövetkeztetésképp az a kép marad meg róla, hogy tisztelni kell és őszintének lenni vele, mert tudása nagyobb a kimutatottnál.
Passzol hozzá:
Bak, Bika, Skorpió
Nem passzol hozzá:
Nyilas, Vízöntő

Mérleg
Az alkalmazkodó
szeptember 24.  október 23.

Általános jellemzők:
Mérlegel és alkalmazkodik, idomul a helyzethez, környezetéhez. Erős férfi mellett beáll a sorba és támogatja partnere egyéniségének kibontakozását. Jó társ, mert engedékeny és ez nem erőlködés számára, hanem magától értetődő. Sokszor alkot párost  határozottnak és keménynek látszó, de megerősítés mellett kiteljesedő emberrel. E támogatásban a jegy szülötte igen jó, nagyszerű hátországot tud biztosítani partnerének. Ő maga mások elismerése nélkül összezuhan, kell, hogy szeressék és támogatását meghálálják. Ebből táplálkozik a lelke. Jellemzően nem csatázik, megoldáskereső. Nőként, kedves, aranyos, bájos, elegáns és egyszerű a szó pozitív értelmében. Ezekkel és nem erotikus kisugárzásával hódít.

Passzol hozzá:
Ikrek, Kos, Vízöntő

Nem passzol hozzá: 
Bak, Bika, Nyilas

Skorpió
A szenvedélyes akarnok
október 24. – november 22.

Általános jellemzők:
Utálja a kötöttséget, nehezen tűr meg bármiféle korlátozást. Eltökélt, okos, irányító típus. Ugyanakkor a csodálat, amit elvár sokszor már félelembe taszítja a körülötte lévőket, s ő maga ezt nem is veszi észre. Szenvedélyesen, él, szeret és teszi a dolgát nap, mint nap. Szenvedélyközpontúsága rossz útra is viheti. Ha szeret, nagyon szeret, de egy idő után kell neki az újabb zsákmány. Nála gyengébb mellett horgonyoz le. Előfordul, hogy már-már agresszív egyes megnyilvánulásaiban. Ha érzelmeit kordában tudja tartani és szociális érzékenység is szorult belé nagyon jó főnök lehet. Az ilyen skorpió társként sem utolsó.

Passzol hozzá:
Halak, Bika, Szűz

Nem passzol hozzá: 
Ikrek, Oroszlán

Nyilas
Az idealista

november 23. – december 21.


Általános jellemzők:
Kreatív ember, állandóan újabb ideákért lelkesedik, s rendszerint véghez is viszi  kitűzött céljait. Ugyanakkor, ha az úton csalódások érik, hamar átpártol egy másik ideára. Ad-hoc módon hoz döntéseket, s bár függetlenségvágya erős lehet, hirtelen felindultságában meggondolatlanul cselekszik, még az emberi kapcsolatok terén is. Ellentétben áll játékosságával, hogy a lelke mélyén fontos számára az érzelmi biztonság. Nagyon tud szeretni és szeretetet adni. Szomjazza az elismerést, a gyengédséget. Okos és nyíltszívű, emiatt gyakran érik csalódások: mivel naívan és hiszkényen közelít embertársaihoz, rögtön mindent nyújtana, ám rossz emberismerő lévén sokszor kihasználják. Művészi hajlamokkal megáldott, alkotó lélek. Jó társalgó, élvezetes társaság, figyelmes hallgató. Egyszer lehet becsapni...

Passzol hozzá:
Ikrek, Mérleg, Vízöntő

Nem passzol hozzá: 
Skorpió, Szűz

Bak
Az őszintén természetes
december 22. – január 20.

Általános jellemzők:
Természetes, egyszerűen nagyszerű, befelé forduló, kitartó ember. Nem kalandozik, akit párjául választott ahhoz hűséges. Amennyire szeret azt nem képes kifejezésre juttatni, ám érzelmei felől nem legyenek kétségeink. Nem játszik. Nagyon is őszinte a szavakban kimondott lelkiállapota, csak nem látványos lobogása, vagyis, hogy szívét elrabolták. Sokan épp e látszólagos fagyosságot megközelíthetetlen jégkirálynőként értelmezik, pedig nem az. Igényli a melegséget, azt hogy támogassák és önbizalmát erősítsék. Fél a csalódásoktól, s ez a félelem gyakran uralja mindennapjait, nemcsak a kapcsolatai vonatkozásában.

Passzol hozzá:
Bika, Rák, Szűz

Nem passzol hozzá: 
Oroszlán, Mérleg, Nyilas 

Olvasóink írták

 • 5. maradando 2010. június 06. 00:36
  „Hogy meggyöződjek ,beválik e majd a horoszkóp ,ki kell próbálni mind a tizenkét jegyben szűletetteket! !
  Nem tudom mikor végzek,de ha meglesz az igazi, majd magint irok ! :-))”
 • 4. Truder 2010. május 18. 09:23
  „Marhaság ez!
  Az oroszlánnál, mint passzoló jegy ott tündököl a kos, de már fordítva nincs ott. Akkor a koshoz nem passzol az oroszlán?
  Még szerencse, hogy nem ilyen hülyeségek alapján választ az ember..”
 • 3. tricse 2010. május 17. 15:06
  „De komolyan! A fentiek szerint hozzám,mint bakhoz passzol a rák-éltem is vele sok év,pokoli rossz házasságban! Aki viszont hozzám,mint bakhoz nem passzol az a kos-vele viszont hosszú ideje élek boldogan! A tulajdonságok sem stimmeltek egyik embernél sem,így azt kell mondjam,hogy egyszerre 3 csillagjegynél is megdőlt a horoszkóp okossága! Csak mosolyogni tudok ezután is azokon akik pl.egy társkeresőben a horoszkóp alapján ismerkednek!”
 • 2. tricse 2010. május 17. 15:00
  „Én meg a kivétel aki erősíti a szabályt!:)”
 • 1. Mankapunka 2010. május 13. 20:27
  „Én szűz vagyok mindenesetben,és esetre.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Privát videók is megoszthatók a YouTube-on

A privát videók korlátlan megosztására is lehetőséget kínál a YouTube, a nem publikus formában… Tovább olvasom