Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Szerdán belassul az internet

Szeptember 10-én tartják az internetlassítás napját. Nem vicc, egy nagyon is komoly tiltakozás lesz szerdán.
Az Internet Slowdown Day ideje alatt a csatlakozó szervezetek azt mutatják be a felhasználóknak, hogy milyen lassú is lenne az internetezés, mennyire sok idő alatt töltődne be egy-egy weboldal, ha életbe lépne a piac több szereplője által is fontosnak tartott új szabályozás.

Az Amerikában már nagy vitákat kiváltó új netsemlegességi szabály lényegét bizonyos szolgáltatások preferálása jelentené: amelyik oldal tulajdonosai fizetnek a netszolgáltatónak, azok még nagy adatmennyiség esetén is gyorsan betöltődnének, aki nem fizet, annak oldalára látogatva viszont lassabb lenne az internetezés - írja a Hvg.hu.

A tiltakozás jeleként szerdán rengeteg oldalon a betöltés jelét szimbolizáló fenti animált jelek lesznek majd látható. Fontos: az akció alatt valójában egyik weboldal sem lesz majd lassabb, a grafika csak azt szeretné érzékeltetni a felhasználókkal, hogy ha életbe lépne az új szabályozás, akkor mennyire sokat kellene várniuk egy-egy weboldalra, mennyivel lassabb lenne az internetezés.

A kezdeményezéshez a kisebb oldalak mellett több ismert szervezet is csatlakozott: köztük a Firefox böngésző mögött álló Mozilla, a YouTube melletti másik népszerű videomegosztó Vimeo, a Kickstarter, a Greenpeace, a legtöbb blogot hajtó motort fejlesztő Wordpress, a Netflix és a Foursquare.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megcsinálták a Jóbarátokat a Sims 4-ben

Egy játékos teljesen tökéletesen lemásolta a sorozatban látható helyszíneket. Monica lakásától… Tovább olvasom