Kisalföld logö

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 8°C | 15°C

Szépségversenyeken tarol - fotókkal

Tizennégy korona csillog Farsang Dorottya vitrinjében – alig van olyan szépségverseny, amelyen a 18 éves lány ne indult volna. A múlt héten pedig őt kiáltották ki Miss Hungary első udvarhölgyének.

– Nyolcéves lehettem, amikor megnyertem az első szépségversenyt Soltvadkerten egy sörfesztiválon. Azért indultam rajta, mert az összes barátnőm jelentkezett. Egy bicikli volt a jutalmam. Azt gondoltam: milyen jó dolog is ez, hogy nem kell a szülinapomra vagy a karácsonyra várni, hogy ajándékot kapjak. Így kezdődött az egész – emlékezett vissza Farsang Dorottya, aki legutóbb második lett a Miss Hungary magyarországi döntőjén. – Ez a verseny Molnár Csilla miatt volt nagyon fontos számomra. Ő volt az első szépségkirálynő Magyarországon – ezen a versenyen nyert. Bár én nem lettem első, nem vagyok csalódott, hiszen már az is szép teljesítmény, hogy a mezőny legfiatalabbjaként ezt az eredményt elértem – vallja a 18 éves lány, aki elmondása szerint a megmérettetések előtt mindent megtesz azért, hogy a legtöbbet hozza ki magából: szoláriumba jár, kifehérítteti a fogát.


A versenyekre tudatosan készül, s ennyi tapasztalattal a háta mögött már tudja is, mi kell a zsűrinek. Véleménye szerint előnyösebb minél fiatalabb korban elkezdeni a versenyzést, mert egy lány, aki idősebben áll először az ítészek elé, kiöregszik, mire megszokja a színpadot. Dorottya azonban úgy érzi, tíz év alatt ˝beleérett a szakmába˝. Már nem lámpalázas, magabiztosan, felszabadultan viselkedik a versenyeken, amelyeken most már nem csak az ajándékok miatt indul. Szeretné, hogy a neve forogjon a modellszakmában és minél többen megismerjék. Később ugyanis a médiában dolgozna. A szépségversenyeknek köszönheti, hogy jelenleg ő a TV 2 egyik kvízműsorának, az Áll az alkunak az arca – Dorottya alakítja az igazgató úr asszisztensét –, és hogy szerepel a Szép Magyarország című filmben, amely hasonló lesz, mint a Szép leányok című dokumentumfilm. A produkcióról azonban ennél többet nem árulhatott el.

De nem ez az egyetlen film, amiben Dorottya szerepel. Ma este vetítik az RTL Klubon az Álom.netet, amiben az egyik főszereplőt alakítja.

Jelenleg Dorottya (balra) a TV 2 egyik kvízműsorának, az Áll az alkunak az arca, ő alakítja az igazgató úr asszisztensét.
Jelenleg Dorottya (balra) a TV 2 egyik kvízműsorának, az Áll az alkunak az arca, ő alakítja az igazgató úr asszisztensét.

Eredetileg háttértáncosnak jelentkezett, ám a többfordulós válogatás után egyszer csak azzal hívták fel: övé ez egyik főszerep. Nem habozott, elfogadta a felkérést. A forgatás előtti hónapban tanulta el a szakma fortélyait Kéry Kitti színésznőtől, aki segített a lányoknak a felkészülésben.

– Ősszel forgattunk a nyári jeleneteket is. A Balaton-parton állva fürdőruhában örültünk, ha kicsit több volt öt foknál. Ezt a kis kellemetlenséget leszámítva azonban csak jó élményeket őrzök a forgatásról – hallottuk a Soltvadkerten élő lánytól, aki az elkövetkező négy évben nem tervezi, hogy újabb versenyen indul.

Olvasóink írták

 • 9. maradando 2010. január 04. 21:39
  „8.macskaszem,
  Elöször Zsoltnak akartam irni,hogy teljes mértékig osztom véleményét.Nem is fogalmazhatta volna szebben.Viszont az emberséget ami velűnk szűletett kincs ,szintén igaz gondolat a részedről.Összekapcsolva véleményeteket és a témánál is maradva én a gyermek szépségversenyek híve vagyok. (Bár ott is megjelentek a sztárolások.) Sajnos!”
 • 8. macskaszem 2009. december 30. 17:46
  „4. Szilágyi Zsolt
  Gondolom egy tapasztalt férfi gondolataiba olvashattunk bele. Most még persze nem gondolnak bele hogy egyszer majd kevés lesz a szépség. Valami plusz is kell hogy ember értékes legyen . Én az emberséget tartom nagy kincsnek mivel már annyira ritka.”
 • 7. Jandex 2009. december 30. 15:43
  „6. hozzászólás sharapova2008
  Azért ez a mai napra nem érvényes,ugye?! Amúgy még túloztál is,esetleg minden 4. 5. lány Aki szép, a többi csak bevállalós! :)))))))
  Dorottya nagyon szép,még sokra viheti ha gondolkodik mielőtt "talán"-t mond egy-két ajánlatra! :)))))))))”
 • 6. sharapova2008 2009. december 30. 01:32
  „Azért el kéne ismerni,hogy a szerkesztőség által a "nap szépének" választott minden második hölgy messze van attól,hogy "szépnek" lehessen látni.Ez természetes is,mert egyébként Győr-Moson-Sopron lenne a "szépségek megyéje",ami azért túlzás...”
 • 5. Mankapunka 2009. december 29. 23:49
  „Ahhoz képest,hogy 18 éves,elég csinos <moderálva>”
 • 4. Szilágyi_Zsolt 2009. december 29. 17:08
  „Én nem szeretem, ha valaki a szépségével tarol.

  Először is: mi az, hogy szép? A szépség nagyon elvont és tág határú fogalom. Kinek mi a szép? Ha én egy nőre azt mondom, szép, lehet, hogy másvalaki ezért kiröhög, míg akit ő tart szépnek, azt én még átlagosnak sem mondanám. Efféle példákra a Kisalföld bulvárcikkeinek hozzászólásaiban is bőven rá lehet akadni.
  Másodszor: az, ahogy kinéz az ember, nem valami megszolgált érdem, hanem csak egy állapot, mégpedig állandóan változásban lévő állapot. Természetesen egy bizonyos fokig maga is felel érte: az öltözködés, a hajviselet megválasztása, nők esetében az arc megfelelő kikészítése, a test "karbantartása" tisztálkodással, testmozgással, sporttal mind-mind befolyásolja a megjelenést, de hát az alapokon (testmagasság, testalkat, arc formája stb.) nemigen tud változtatni. Egy kifejezetten csúnya arcú, rossz alkatú férfiból vagy nőből (aki nem tehet róla, hogy olyan, amilyen) sohasem lesz Mr. vagy Miss Universe, míg egy eleve jóképűnek, izmosnak született férfiból, szép arcú, jó alakú nőből akkor is lehet, ha a kisujját sem mozdítja érte (persze, a befutó a felkészülések során nyilván "megdolgozik" a cím elnyeréséért, de ez akkor sem változtat azon a tényen, hogy vannak, akik az önhibájukon kívül eredendően elesnek ettől a lehetőségtől - lásd fent). Így aztán tudomásul veszem, hogy vannak szépségversenyek, de hidegen hagy, hogy valaki ezek közül hányat nyert meg. Eltelik öt év, aztán úgyis találnak a helyére mást, mert addigra ő már "öreg" lesz. 20 év múlva pedig ténylegesen is elkezdődik az öregedés, aminek a végére aztán a legvonzóbb szépségkirálynőből is fonnyadt öregasszony, a legdögösebb szépfiúból is roskatag öregember válik.

  Viszont sokkal jobban lenyűgöz, ha valaki a fizikai vagy szellemi tudásával, ügyességével, szakértelmével, éles eszével, nagy műveltségével "tarol", aminek az eléréséhez valóban komoly munkára volt szükség, és amely tudás szerencsés esetben évtizedekkel hosszabb ideig megmarad, mint a fizikai szépség.”
 • 3. Freddy01 2009. december 29. 16:47
  „"Jelenleg Dorottya (balra) a TV 2 egyik kvízműsorának, az Áll az alkunak az arca, ő alakítja az igazgató úr asszisztensét."
  Hatalmas karrier... és mit asszisztál ott fenn ? :)”
 • 2. Syracusa 2009. december 29. 16:12
  „Tanulás helyett asszisztál!
  Vajon kinek,kiknek?”
 • 1. Mankapunka 2009. december 29. 15:15
  „Szar az Áll az Alku,de a nők tényleg annál jobban néznek ki.

  Tudják,hogyan kell eldani a szar műsorokat.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásáry André: Nem leszek egy Lady Gaga!

A Csillag Születik versenyzője bár a győzelmet már elfelejtheti, még sem csügged. Tovább olvasom