Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Szent-Györgyi Albertre emlékezik a Google

Szent-Györgyi Albert születésének 118. évfordulójára emlékezik pénteken világszerte a Google keresőportál.
Az internetes keresőóriás főoldalán az emléknapra tervezett különleges logóval tiszteleg a Nobel-díjas magyar tudós előtt.A portál a C-vitamin kutatóját színes gyümölcsös kompozícióval ünnepli. Ez a második olyan magyar vonatkozású Google-logó (doodle), amely az egész világon minden felhasználó gépén megjelenik.

Az első ilyen doodle tavaly Gábor Dénes emlékét idézte fel - közölte a Google Magyarország közleményében. Szent-Györgyi Albert munkásságát 1937-ben ismerték el Nobel-díjjal.

Olvasóink írták

 • 9. ktl 2011. szeptember 16. 15:19
  „De miért narancs és miért nem citrom?...”
 • 8. Tapmancs 2011. szeptember 16. 15:00
  „4. kibic-elek

  De látni. Én külföldön vagyok és bármilyen google oldalt hozok be, ezt látni.”
 • 7. schatis 2011. szeptember 16. 14:46
  „http://www.youtube.com/watch?v=2d8WJp23NY4”
 • 6. schatis 2011. szeptember 16. 14:29
  „Miért mondod, hogy nem volt büszke a magyarságára?
  Szent-Györgyi Albert 1973-as hazai látogatásakor a Szülőföldünk Rádió által készített interjút a nyolcnapos magyarországi útról. Televíziós beszélgetés is készült vele, melyet Kardos István készített. Az interjú zárószavaiból:
  ,,Én innen nagyon messze élek, és sok országhatár választ el bennünket, de a szellemi életben ilyen határok nincsenek. Én egy másik országnak, Amerikának igyekszem hasznos állampolgára lenni, de még egy nagyobb egységnek is: az emberiségnek, a nagy közös emberi célokat szolgálva. Mindez azonban nem változtat azon, hogy éppúgy magyar ember vagyok, mint régen voltam, és a hazám Magyarország, mint ahogy gyermekkoromban is az volt. Abból a nagy szeretetből, amivel itt körülvettek, és a személyemet kísérő figyelem és ragaszkodás megnyilatkozásaiból látom, hogy az ország sem tagadott meg engem mint fiát."”
 • 5. Dr.Lang 2011. szeptember 16. 14:20
  „Az igazsag az, hogy se Gabor Denes, se Szentgyorgyi nem tartozkodott sokat Magyarorszagon. Egyik se volt buszke a magyarsagara. Sot, John von Neumann pedig titkolta, ugyebar a zsidouldozesek miatt. A Google unnepelhet, nekunk nincs sok okunk. Magyar kutatok kozul egy se ert el nemzetkozi eredmenyt, pedig jo lenne. Ha valaki tud mondani egyet, azt szivesen megcafolom :-) Na talan majd ebben az evszazadban...”
 • 4. kibic-elek 2011. szeptember 16. 14:17
  „kár hogy ezt külföldön nem látni.”
 • 3. Phobos 2011. szeptember 16. 12:55
  „Csak a indexet vette meg a Fidesz, a Google-t még nem

  Szent-Györgyi Albert születésének 118. évfordulójára emlékezik pénteken világszerte a Google keresőportál.
  A kereső főoldalán az emléknapra tervezett különleges logóval tiszteleg a Nobel-díjas magyar tudós előtt. A portál a C-vitamin kutatóját színes gyümölcsös kompozícióval ünnepli.
  Ez a második olyan magyar vonatkozású Google-logó (doodle), amely az egész világon minden felhasználó gépén megjelenik. Az első ilyen doodle tavaly Gábor Dénes emlékét idézte fel - közölte a Google Magyarország pénteki közleményében.
  Szent-Györgyi Albert munkásságát 1937-ben ismerték el Nobel-díjjal.”
 • 2. ombi 2011. szeptember 16. 12:32
  „Áááá, kellemetlen, de az előző hozzászólásom oktalanság, ott a paprika. Csak ugye manapság az asztalnál másféle alakúakkal találkozom... Vissza minden kritika!”
 • 1. ombi 2011. szeptember 16. 12:29
  „Nem látom a szegedi paprikát a képen. A hetvenes években Magyarországon jártában külön megemlékezett Szent-Györgyi Albert arról, hogy az első, számottevő mennyiségű C-vitamint sok próbálkozás után meglepetésükre a helyben, kéznél levő hazai zöldségből tudták előállítani.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Drive-Gázt!˝: Nézd meg nyertél-e!

A helyes megfejtők között 15 darab dupla kupont sorsoltunk. Tovább olvasom