Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Szelfivel leplezte le legújabb tetkóját Cinthya Dictator

A valóságshowk világából is jól ismert fotográfus szerint a szelfi és a tetkó is az önkifejezés egy formája. Tippeket is adott arról, hogyan készül a jó szelfi.
Noé bárkáját ábrázoló tetoválás fogja borítani hamarosan Cinthya Dictator egész bal karját.

"Ez gyermekkorom kedvenc története a Bibliából, amely a tisztaságot és az újrakezdést szimbolizálja számomra" – nyilatkozta a valóságshowk világából is jól ismert fotográfus, aki a készülő alkotást a Selfie Guide kampányban osztotta meg.

"A szelfi, csak úgy, mint a tetoválás, mára az önkifejezés egyik legkedveltebb formájává vált, ezért nem mindegy milyen értéket közvetítünk vele. Kreatív témaválasztás, egyedi kompozíció, illetve a személyes üzenet, ami a szelfit értékessé teheti. A készülő tetoválásomat ezért is osztottam meg elsőként a Selfie Guide-on, amely Magyarország legkreatívabb szelfijét keresi. Persze nem csak a jó példákra, hanem a buktatókra is érdemes felhívni a figyelmet, hiszen életem egyik legcikibb pillanatát is szelfizés közben éltem át" – meséli a népszerű celeb.

Készül az új tetoválásom, ami Noé bárkáját ábrázolja. Ez gyermekkorom kedvenc története a Bibliából, amely a tisztaságot...

Posted by Cinthya Dictator Photography on 2015. július 20.


Cinthya Dictator tanácsokat is adott, hogyan lehet napjaink szelfi áradatában egyedi képet megosztani.

"Az önfotózás 16 éves korom óta az életem része, hiszen amikor fotózni kezdtem, magamat fotóztam. Érzéseket, gondolatokat a legkönnyebben önmagammal tudtam átadni"– mondta el Cinthya.

Cinthya Dictator tippjei a jó szelfi elkészítéséhez.

#1 Az én megmutatása

A szelfi egyszerre az őszinteség és a szerepjáték eszköze: ne féljünk a valódi arcunkat (pl. smink nélküli fotónkat) és a vágyott, ideális önmagunkat is bemutatni vele.

#2 Egyediség, izgalmas helyzetek

Sok esetben, amikor izgalmas helyzetekbe kerülünk, kellemetlennek érezzük idegen emberek előtt elővenni a telefont és önmagunkat fotózgatni. A jó szelfi elkészítéséhez nem szabad elmulasztani az ilyen pillanatokat - természetesen ebben az esetben is mindig figyelve önmagunk és környeztünk biztonságára.

#3 Kreativitás

A legtöbb szelfi ugyanarról szól, így fontos, hogy használjuk a fantáziánkat, és valami pluszt vigyünk a fotóba. Engedjük látszani a háttért, keressünk érdekes tárgyakat, és készítsük el a fotót egy egyedi szögből.

#4 Fények és színek

Használjunk lágy fényeket és ne ijedjünk meg a filterek, szűrők használatától. Fontos a sokszínűség, merjük bátran szerkeszteni a képeket. Használjuk a lehető legnagyobb felbontást előlapi kameránkkal, hogy képünk minél részletgazdagabb legyen, és ha kell, jó minőségben vághassuk ki a kép legjobb részeit.

#5 Mutassátok meg Budapestet

Budapest egy gyönyörű város, egyedi kulturális örökséggel. Fontos, hogy ne feledkezzünk meg épületeinkről, és mutassuk meg a világnak. Tegyétek sztárokká azokat a helyszíneket, melyekhez legkedvesebb emlékek fűznek titeket!

#bakik #balesetek

Persze a jó gyakorlatok mellett a rossz példákról sem szabad megfeledkezni. A szelfikészítés veszélyeire az elmúlt időszakban több baleset is felhívta a figyelmet. Közülük sokat a vezetés közbeni fotózás okozott, ami nem meglepő annak tükrében, hogy a felhasználók 14%-a használt már instagramot vezetés közben.

A nem körültekintően készített szelfi is lehet kellemetlenségek forrása: tipikusan ilyenek a nem kívánt részleteket tartalmazó, például mosdóban vagy tükörben készült szelfik. Persze egyéb banálisnak tűnő hibák is becsúszhatnak a szelfi-készítésbe:

"Volt régen egy plátói szerelmem, akivel egy titkos, közös szelfit szerettem volna készíteni. Próbáltam a legnagyobb titokban megörökíteni a pillanatot, de a mobilom hangjáról elfeledkeztem, és lebuktam. Mondanom sem kell mennyire ciki volt, amikor erre a srác felkapta a fejét, és kezemben a kettőnket ábrázoló fotót meglátta" – osztotta meg legkellemetlenebb szelfi élményét Cinthya.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rekordot döntött az EFOTT: 103 ezren buliztak a velencei fesztiválon

Minden eddiginél többen, 103 ezer 467-en látogattak el az Egyetemisták és Főiskolások Országos… Tovább olvasom