Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Százévesen teljesült álom

Harmadszor lesz magyar állampolgár a hamarosan száz esztendős Eigel Ágnes, aki azt mondja: a sors nagyon kemény volt vele, de talán most igazságot is szolgáltat.

Az idős pedagógus úgy véli, a megpróbáltatásoknak is köszönheti hosszú életét. Ági néni ugyanis soha nem adta fel a küzdelmet. Amikor Gyergyószentmiklóson meglátogattam, azt mondta: már nagyon várja a magyar útlevelét és a századik születésnapját is.

Harmadszor magyar - csaknem százévesen

Nyolc évig volt magyar állampolgár, aztán huszonkét évig román. Újabb négy évig magyar, aztán hatvanhat esztendőn át ismét román. Eigel Ági néni 99 évesen kérte újrahonosítását, így hamarosan harmadszor is magyar állampolgár lesz.

Tündéri, jókedvű, cserfes asszonnyal találkoztam a gyergyószentmiklósi Szent Erzsébet Öregotthonban. Ági néni egész életében tanárnőként dolgozott Borszéken, fia, Tibor is tanár lett. A megbecsült nyugdíjas tanárnő pezsgővel koccintott 99. születésnapján, és ezt tervezi akkor is így tesz majd, amikor hamarosan újra, immár harmadszor is kezébe veheti magyar okmányait!

Teljes cikk a pokoli.hu-n>>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autókat kap a magyarországi SOS Gyermekfalu szervezete

Hat autót adományoz a Chevrolet a magyarországi SOS Gyermekfalu szervezetének, megkönnyítve ezzel a… Tovább olvasom