Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Szamárvágtára invitálják a megyei fiatalokat a Balaton partra

Kétezer vendéget várnak Rádpusztára, ide elsősorban azokat várják, akik a tó környékén található megyékben laknak.

Remélhetőleg sokan érkeznek Győr-Moson-Sopron megyéből is Rádpusztára a hétvégén - nyilatkozta Antal Bernadett a csacsi-galopp egyik szervezője. A május 8-án tartandó rendezvénnyel arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a történelemhez számos ponton kapcsolódó állatfajt, a lovakhoz képest Magyarországon mostohán kezelik.

Magyarországi Szamártenyésztők Egyesülete arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy a szamarak végre Magyarországon is méltó módon integrálódhassanak a tudatosan tenyésztett háziállatok körébe. Több más európai országban a szamártenyésztő egyesületek évtizedes múltra tekinthetnek vissza, a szervezet szeretné itthon is minél szélesebb körben megkedveltetni és elterjeszteni ezt a mindmáig igazságtalanul mellőzött fajt. Szerintük a szamarak adottságai, nyugodt természetük, alkalmazkodóképességük és intelligenciájuk tökéletesen alkalmassá teszik, mind családi hobbyállatként való használatra, mind pedig gazdaságokban kisebb-nagyobb munkák elvégzésére – olvasható az egyesület honlapján.

Antal Bernadett, a rendezvény egyik fő szervezője elmondta: a „csacsi- galoppra" eddig több mint húsz versenyző nevezett be, a rendezvényre kétezer embert várnak. Ide elsősorban nem a lóverseny-függőket, hanem a kirándulni vágyó családokat várják. A rendezvény szorosan illeszkedik a Balaton 7 programsorozatába. Antal Bernadett szerint a balatoni szezon „elnyújtásában" segít a Balaton 7 elnevezésű fesztivál, ahova tízezernél több látogatót várnak. Az előszezoni rendezvénysorozathoz 41 balatoni település csatlakozott, a május 16-ig. tartó programokra közel száz szálláshely kedvezményes üdülési lehetőségeket kínál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Michael Douglas elégedett fia büntetésével

Életmentőnek nevezte a fiára kábítószervádak miatt kirótt ötéves börtönbüntetést Michael Douglas,… Tovább olvasom