Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Szag, folyosói pletyka, a főnök kedvence - önt mi idegesíti a munkahelyén?

Minden munkahelynek megvan a maga szépsége – ám gyakran az árnyoldalát sem nehéz észrevenni. Ezúttal arra vagyunk kíváncsiak, önt mi szokta zavarni reggelente, amikor belép az irodájába. Szavazzon!

Bizonyos munkahelyeken a vezetőség évről évre lelkesíti a kollektívát: vegyenek részt a „Legjobb munkahely" felmérésen. A kérdőívben aztán az ember névtelenségbe burkolózva méltathatja vagy éppen buzgón (a retorziótól tartó paranoiások csak szolidan) becsmérelheti munkakörülményeit.

Baráti társaságban is előszeretettel viccelődik az ember munkhelyének jellegzetességeivel, kollégák fura szokásaival, a legkiborítóbb tréfamestertől kezdve a folyosói pletykagyárosig.
Most arra vagyunk kíváncsiak, önt mi idegesíti munkahelyén – ötletindításul néhány lehetőség:

A szagok
Borzasztó parfüm, fokhagymaszag, vagy csak szimplán ápolatlanság, bármelyik lehet elviselhetetlen egy kis irodában. De a minden nap ebédre melegített káposztafőzelék is elég zavaró. Ön szóvá teszi, vagy diszkréten ablakot nyit?

A folyton beszélő kolléga
Előfordult már önnel, hogy épp egy fontos levelet írt vagy olvasott, szeretett volna odafigyelni a tartalomra, de az iroda folyton fecsegő (siránkozó, lelkendező) kollégája ötször közbevágva gátolta meg az összpontosításban? Önben felment a pumpa?


A folyosói pletyka
Nem is magyar munkahely az, ahol nincsenek jóféle folyosói pletykák. A szóbeszéd elindítója általában mindig ugyanaz, a hát mögötti sugdolózás céltáblája bárki lehet. Ön hallotta már visza, hogy kivel, hol, mit művelt?

Teljesíthetetlen elvárások
Kérték öntől már, hogy fél óra alatt végezze el kétnapi munkáját? Érezte már, hogy tízfelé szakad?

A főnök kedvence
Nem árt vigyázni a főnök kedvencével – már ha egyáltalán felismeri az ember, kiről is van szó. Más esetben könnyen lehet, hogy minden szavunkat visszamondja a főnöknek, ezzel komoly csorba eshet renoménkon, előléptetésről pedig ne is álmodjunk.

Szavazzon: önt mi idegesíti?

Olvasóink írták

 • 7. suellen 2009. szeptember 25. 16:01
  „A tyúkeszű és emellett hangyaszorgalmú kolléga(nő)ket, akiknek a nyalószerve kissé túlfejlett.”
 • 6. MTT 2009. szeptember 24. 14:10
  „A folyosói pletyka az valami iszonyú. Természetesen, nem csak az irodában dolgozókat érinti. Ja, és mindenütt ott van.”
 • 5. Csetneky 2009. szeptember 24. 13:20
  „Engem a folyton siránkozó, munkájukat azonban nem túl magas színvonalon végző emberek tudnak bosszantani az élet minden területén. Nem véletlenül született a régi mondás, aki sír, attól el kell venni. Nekem az a tapasztalatom, akinek van ideje és energiája arról beszélni, hogy milyen sok a dolga, annak nincs is olyan sok dolga, különben azzal kellene foglalkoznia. Sajnos a rossz vezetők beveszik a siránkozást, mivel szakmailag nincsenek a csúcson. Szerencsére azonban munkahelyen ez engem már nem érint, mivel a magam főnöke vagyok.”
 • 4. lyrak 2009. szeptember 24. 12:24
  „Máshol is....”
 • 3. romero00001 2009. szeptember 24. 09:25
  „engem főleg a segnyalás és az audiban van elég”
 • 2. Pedró 2009. szeptember 24. 09:16
  „A kolleganő, aki folyton a telefonon lóg, pletykálva barátnőjével és maszek ügyeit intézve. Néha 1 - 2 órán át nem lehet együtt dolgozni vele, mert csak trécsel...”
 • 1. Jandex 2009. szeptember 24. 08:47
  „Én vagyok a főnök,meg a beosztott is.:)))))))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Retrospektív kiállítás nyílik csütörtökön a Paksi Képtárban

Retrospektív kiállítás nyílik csütörtökön a Paksi Képtárban Gáyor Tibor munkáiból; a tárlat társul… Tovább olvasom