Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Stohl András még nem térhet vissza a Nemzeti társulatához

Hiába hagyhatta el a börtönt Stohl András, a büntetett előélethez fűződő hátrányoktól nem mentesült. Éppen ezért nem lehet közalkalmazott, így szeretett Nemzeti Színházának sem lehet társulati tagja.
A családja ugyan már visszakapta Stohlt, kollégáinak azonban még várniuk kell arra, hogy a színész újra közéjük tartozhasson. A Nemzeti Színház vezetője, Alföldi Róbert ugyanis egyelőre nem fogadhatja vissza a teátrum társulatába Stohlt, mivel ehhez közalkalmazotti státusz kellene, amihez erkölcsi bizonyítványra van szükség.

– Közalkalmazotti jogviszony létesítésekor a büntetlen előélet igazolására a tiszta erkölcsi bizonyítvány alkalmas. Abban az esetben, ha valaki korábban büntetve volt, a tiszta erkölcsi bizonyítvány feltétele, hogy a büntetett előélethez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól mentesüljön – mondta el a borsonline.hu kérdésére dr. Sebesi Csaba munkajogi szakértő.

– Stohl Andrást öt hónap után feltételes szabadlábra helyezték ugyan, de jelen pillanatban büntetett előéletűnek számít. Ez alól háromféleképpen mentesülhet. A törvényi mentesülés esetében miután kitöltötte az ítéletben szereplő tíz hónapot, az azt követő három év után ez automatikusan bekövetkezik. Bírósági úton szintén a tíz hónap kitöltése után, kérelemre mentesülhet. A kegyelmi mentesülés esetében pedig a köztársasági elnökhöz fordulhat, aki ezt még akkor is engedélyezheti, hogyha a törvény szerint nem volna helye – árulta el dr. Gerencsér András, büntetőügyekben nagy tapasztalattal rendelkező ügyvéd.

Még nem mentesült a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól a börtönviselt színész. Fotó: MTI
Még nem mentesült a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól a börtönviselt színész. Fotó: MTI

Stohl természetesen vállalkozóként, megbízással vagy egyéb módon felléphet a Nemzeti Színházban, a társulatnak azonban mindaddig nem lehet tagja, míg a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól nem mentesül.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. lueser 2012. március 06. 20:10
  „20.ekke...-nek -Ha te nem vagy anonim,akkor mondjuk finnek születtél,és üdvözlünk,hogy érdeklődsz népünk sorsa iránt,de véleményeid nemcsakhogy nem megalapozottak,de súlytalanok is.Attól,hogy te nem magyarul beszélsz,nincs hiteled, - de ha lenne is,a mondanivalód és a stílusod miatt veszítenéd el azt.”
 • 23. szocdem 2012. március 06. 19:31
  „Ahhoz hogy valaki egy cég tulajdonosa legyen nem kell erkölcsi - sértené a tulajdonhoz való jog gyakorlását. A bünti különben sem törli el az alapvető emberi jogokat - MÉG.
  Másrészt nem valószínű, hogy Stohl alkalmas lenne lapátolni - mert hogy a munkaköri alkalmassági vizsga szempontjai nem csupán az izomzatot veszik alapul, hanem az idegrendszert is. Az meg tuti hogy nincs erre alkalmas neki, azért lett ripacs, és nem mérnök.
  Had színészkedjen csak, mert biztosan legalább olyan jó ember a büntitől is mint azok, akik még nem kerültek börtönbe milliárdos lopásokért, árulásért, kollaboráns magatartásért, stb.”
 • 22. Kukac40 2012. március 06. 18:59
  „Már nem azért, de ahhoz, hogy vállalkozó legyen nem kell erkölcsi? Arról nem is beszélve, hogy attól ő még elitélt, hogy szabadlábon van jelenleg. Nyugodtan menjen kétkezű munkát végezni, úgy mint a többi feltételes is. Lehet utcát söprögetni, szemetet szedni stb.”
 • 21. Karcsika 2012. március 06. 18:41
  „Tegnap is ezzel kezdte az RTLKLUB, meg ma is.
  Undorító ez a csatorna, tovább is léptem.”
 • 20. ekkenekepen 2012. március 06. 17:50
  „11. pappe 2012.03.06. 13:22
  elhihjeted papi magasról sz**om le hogy épp egyetértesz e az amúgy legtöbbször megalapozott véleményeimmel vagy se. Egyáltalán nem szoktam adni mindenféle xy anonim akárkik véleményére, onnantól meg hogy magyarul beszél valaki a hitelét el is vesztette a szememben.”
 • 19. néző69 2012. március 06. 17:44
  „Vendég múvészként dolgozhat,tisztelet dijért és adóznia sem kell,nevet a markába.”
 • 18. pappe 2012. március 06. 17:27
  „17-hez: "Idáig legalább fizetett adót." Akár...”
 • 17. csibevirág 2012. március 06. 16:57
  „ugyan már. Vállalkozóként sokkal jobban jár. igy leirhatja a holnapi napot is. Idáig legalább fizetett adót.”
 • 16. Tündenéne 2012. március 06. 16:08
  „Miután megbízással vagy vállalkozóként simán dolgozhat, így tökmindegy.”
 • 15. szocdem 2012. március 06. 15:38
  „14.
  Mert a világon mindenütt így a normális. Aztán vagy sikerül K13-nak is vagy nem... Vagy sikerül Stohlnak is vagy nem - ő is csak egy ember. Ilyen a valóság.”
 • 14. pappe 2012. március 06. 15:25
  „Jah. Nem csak a Stohl szabadult, hanem K13 János is, aki többszörösen visszaeső tolvaj. Csak őt nem várta újságírók hada hajnalok hajnalán. Ugyanis K13 János délután háromkor szabadult és csak kisétált a börtön kapuján, kint várta az élettársa, együtt elsétáltak a legközelebbi buszmegállóba és felültek az érkező járatra...”
 • 13. szocdem 2012. március 06. 15:14
  „Stohl szabadult. Na és?
  Leülte amit rászabott a törvény meg a bíróság. Tartozása letudva. NORMÁLIS országban ilyenkor lehet tiszta lappal indulni!
  Itt persze sokan vannak akik lenyakaznának minden tyúktolvajt is, - ilyen a "jog"felfogásuk- tehát nem csoda ha vannak akik örök kárhozatra ítélik Stohlt is - ha már a deportálást, meg az azonnali nyilvános kivégzést megúszta...

  Szerintem kezdjen új életet, tegye azt amihez ért. Akinek nem szimpi, ne nézze. De legfőképp ne köpködje, mert lehet még egy napon ő is "szabadult fegyenc" - mert ahogy a népi bölcsesség tartja: aki közlekedik, féllábbal börtönben van ebben az országban.”
 • 12. RUDI 2012. március 06. 13:50
  „Nagyon sok színűnek ismertük meg,Stohl Andrást,nagyon sok szerepekben, filmekben, a Médiában stb.Egy nagy szerű ember úgy vélem,de viszont szembe kell nézni e , hogy valamit kicsit el rontott , amit persze szeretne vissza csinálni.Mi magunk emberek tele vagyunk nem várt eseményekkel, nem lehet tudni ,hogy valójában mit is hoz számunkra a sors.Valahova, vagy valakihez mindig tartoznunk kell , hisz így meghatározó az életünk,nem vagyunk magunk.De azt tudni kell ,hogy mivel felelősek vagyunk ,mind magunkért és másokért is ,tisztába kellene lennünk ön magunkkal.Sajnos oly gyorsan nem lehet semmivé sem, tenni, ami meg történt.Talán túl hamar vissza akar jönni a Médiába,bár még korai.”
 • 11. pappe 2012. március 06. 13:22
  „9-hez: Bár soha nem gondoltam volna, de most elkövetkezett az a pillanat, hogy egyetértek Veled! :-)”
 • 10. pappe 2012. március 06. 13:20
  „6-hoz: "Minden a stol bucitól hangos. Abbahagyhatnák már a bűnözők sztárolását!" Amíg az emberek "vevők rá", addig sztárolni fogja média. A média ugyanis szimbiózisban van a közönséggel. Sőt. Le merném fogadni, hogy a színházban is teltházasak lesznek a Stohlos előadások. Ennyi. Akit meg nem érdekel (mint pl. engem), az átkapcsolhat egy másik csatornára ha a Bucit mutatja valamelyik kereskedelmi adó. És Stohl fényképével a címlapon megjelenő bulvárújságot sem muszáj megvenni. Ahogyan én sem veszem meg. Persze ettől még tutira megemelkedett az eladási példányszámuk a kiszabadulása óta...”
 • 9. ekkenekepen 2012. március 06. 12:39
  „majd valamelyik mocskos kereskedelmi judeopozitív adó bedobja a fertő-tárába, gusztustalan módszerekkel beadagolja a konzumidióták köztudatába, összevágnak valami oltári primitív műsort a gnóm feje köré, sok munkanélküli félanalfabéta ruppótlan senki meg majd vigyorogva kajálja.
  Szerencsére ebből a rétegből van a legnagyobb nézőközönsége az ilyen típusú csatornáknak, így évekre el van látva nézettséggel a stólbucika megint, juppé.”
 • 8. öröksoproni 2012. március 06. 10:54
  „Nem hiszem, hogy ez meglepetésként érte, az ügyvédje is nyilván elmondta neki, milyen helyzetben lesz a szabadulás után. Biztosan felkészült rá és más tervei vannak.”
 • 7. Libra 2012. március 06. 10:26
  „Hát ne is a Nemzetiben keresse meg a betevő kokóra meg piára valót!”
 • 6. rubeola 2012. március 06. 09:59
  „FÚÚÚJJJ! Minden a stol bucitól hangos. Abbahagyhatnák már a bűnözők sztárolását!”
 • 5. bojtár 2012. március 06. 09:57
  „4. Tacskokutya 2012.03.06. 09:16
  ezen már régen túl vannak”
24 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Agyonlőtt két orvost, majd öngyilkos lett egy német nyugdíjas

Két orvost agyonlőtt, egy asszisztensnőt és - menekülés közben - egy rendőrt megsebesített, majd… Tovább olvasom