Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Stohl András közepesen volt ittas balesetekor

Szalay Tamás ügyvéd szerint ha a baleset elszenvedője maradandó sérülést szenved, akkor öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható a színművész.

17 óra 53 perc - Új színész veszi át Stohl András szerepét a Tűzvonalban krimisorozatban

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott május 11-én, kedden a Tűzvonalban Produkció a sorozat forgatásának központi helyszínén, a XIII. kerületi Mosoly utcai rendőrőrsön.

Mint az mára már közismert, a népszerű krimisorozat egyik főszerepét alakító Stohl András a múlt hétvégén - ittasan - személyi sérüléssel járó közlekedési balesetet okozott. A sajnálatos eseménynek természetesen a sorozattal összefüggésben is következményei vannak: a produkció és az alkotógárda döntésének értelmében másik színész veszi át Stohl András szerepét.

A hős ex-kommandós és rendőri példakép, Bordás ezredes karaktere ugyanis összeegyeztethetetlen a színész cselekedetével. Stohl András - aki a sajtótájékoztatón tolmácsolt üzenetében még egyszer külön bocsánatot kért mindenkitől a történtekért - és a produkció útjai a 4. évadra a továbbiakban közös megegyezéssel elváltak egymástól.

A sajtótájékoztatón részt vett Hábermann Jenő producer, Soós Péter és Pajer Róbert rendezők, valamint Fonyódi Tibor forgatókönyvíró. A Duna Televízióban ősszel műsorra kerülő negyedik évad 12 epizódból áll, s az első hat résznek már az utómunkálatai folynak. Ezért az eddig leforgatott epizódok Stohl Andrással kerülnek majd adásba, de a negyedik évad második felében már az új színész alakítja Bordás karakterét.

A színészcsere nem befolyásolja sem a forgatás menetét, sem a produkció és a Duna Televízió együttműködését. Azért született a színészcserés megoldás, mert sem az első hat epizód újraforgatására, sem a második hat epizód forgatókönyvének átírására nem volt reális lehetőség.

Az előbbi megoldás mintegy 50 millió forint plusz kiadást jelentett volna, ami értelemszerűen nem fér bele az amúgy is szűkös költségvetésbe, az utóbbi pedig a szintén jelentős extra kiadás mellett rengeteg időveszteséggel járna, ami már veszélyeztetné a sorozat őszi vetítését. Ezért született meg a most ismertetett döntés.

Hogy ki váltja Stohl Andrást a szerepben, az egyelőre még nyitott kérdés, több lehetséges jelölt neve is felmerült, s a tárgyalások jelenleg is zajlanak. Noha a Tűzvonalban Magyarország egyik legsikeresebb és legnépszerűbb hazai gyártású krimisorozata, amelyben több mint háromszáz színész kapott már eddig is szerepet, és a rangos szereplőgárda a színészszakmán belül jelentős vonzerőt képvisel, a legnagyobb kihívást az időpont egyeztetése jelenti.

Hiszen a negyedik évad forgatásának az ütemezése adott, s aki elvállalja a szerepet, annak alkalmazkodnia kell a már előre elkészített menetrendhez.

Bár az interneten, egyes médiumok honlapján szavazni is lehet arról, kit látnának a nézők szívesen az eddig Stohl András által alakított karakter szerepében, a szereplőkeresés már zajlik. Az új szereplő nevét azonban csak a szerződés aláírását követően hozza nyilvánosságra - remélhetőleg nagyon rövid időn belül - a Tűzvonalban produkció.

13 óra 21 perc

Mindez a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság keddi közleményében olvasható.
 
Az esetleges "egyéb jellegű befolyásoltságról" - a korábbi mintavétel alapján – egy hét múlva készül el a szakvélemény.

Stohl András színész-műsorvezető a baleset estéjén elismerte, hogy ő karambolozott Fót közelében.

A balesetben két ember sérült meg.


Dr. Szalay Tamás ügyvéd: "akár 5 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható a színművész"

Két ezrelék volt Stohl András vérében az alkohol szintje a szombat hajnalban történt karambol után - tájékoztatott egy hírügynökség.

Nem sokkal az általa okozott baleset után, fóti otthonában digitális alkoholszondával ellenőrizték a rendőrök a színész, műsorvezető véralkoholszintjét, mely a mérés szerint 1,96 ezrelék volt. Előállítása után kettős vérvétellel, laboratóriumi módszerrel is megvizsgálták, mennyi alkoholt fogyasztott Stohl. A kettős vérvétel eredménye szerint vérében 1,9, illetve 2,1 ezreléknyi alkohol volt.

Dr. Szalay Tamás ügyvéd, kártérítési specialista úgy véli a bíróság így megállapíthatja a bűncselekmény tényét, ugyanis a bíróságok által is alkalmazott Igazságügyi Orvostani Intézet 13. sz módszertani levele alapján a 2 ezrelék véralkohol szint `közepes´ mértékű ittasságnak minősül, ami bűncselekménynek minősül.

Ez a kategória 1,51-2,5 ezrelék között van.
Az ügyvéd álláspontja szerint ennek az eredménynek azért is van jelentősége, mert még ha Stohl András rendelkezett is a baleset időpontjában a töréskárra fedezetet nyújtó casco biztosítással, a biztosító mentesül a fizetés alól, ha a gépkocsit 0,8 ezreléket elérő alkoholos befolyásoltság állapotában vezették.

Polgárjogi vonatkozásban a továbbiakban a sérült állapotának változása befolyásolhatja Stohl András büntetési tételét, ha a károsult maradandó
sérülést szenvedett `5 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható a színművész´.

"Ha megállapítják a segítségnyújtás elmulasztását - ellentmondó állítások szerepelnek most az ügyben - akkor ez tovább növelheti a büntetés mértékét" - tette hozzá dr. Szalay Tamás ügyvéd. 
 

Olvasóink írták

82 hozzászólás
 • 82. dáffricsi 2010. május 15. 19:00
  „meg az milyen dolog hogy a kislányát viszi el magával kihallgatásra?
  ez egy szar ember!gyáva féreg,nagyképű <moderálva>!!!!
  kaptárba vele!!!!!”
 • 81. dáffricsi 2010. május 15. 18:56
  „már 2 hete vizsgálnak mindent hogy mit szedett be az a ......más embert aki nem ismert azt egyszerre elvitték volna a rendőrök!öis ugyan olyan ember mint bármelyikünk akkor a a <moderálva...> kivételeznek vele?az ujságban bennevolt hogy ha lecsukják akkor milessz a családjával!!milenne semmi!500000-ret keresett havonta,ezek után mibajuk lenne??”
 • 80. széchenyi12 2010. május 13. 19:10
  „óvakodj a részeges autoStohl!! :-D”
 • 79. igazságmondó 2010. május 13. 06:01
  „.......................miért ment el, ha csak közepesen volt ittas ??????????
  Kapja meg a büntetést ami jár neki.”
 • 78. Mankapunka 2010. május 12. 23:21
  „Én nem is hallottam erről a sorozatról eddig.

  Mondjuk Duna TV-t se nézek.”
 • 77. Joe76 2010. május 12. 23:07
  „fióka!

  Ez egy 9.9-es poén volt... :-))”
 • 76. Joe76 2010. május 12. 23:04
  „Huh mi lesz most a semmiremenő senkinek sem kellő bóvli sorozattal?
  Majd két év múlva visszatérsz és királykodsz mint Császár Előd.
  Dr. Zamecsnik majd tisztára mos téged is...
  A gyerekeiddel meg védd magad, hogy ne csukjanak le sokáig. Büszkék lehetnek az "apjukra"...
  Lúzer...”
 • 75. RickCartman 2010. május 12. 21:00
  „sose néztem ezt a sorozatot...ez most tényleg akkora hír, hogy minden bulvárban vezető hír? áruljátok már el, mi a titka?”
 • 74. seysey 2010. május 12. 20:38
  „Alkohol nélkül is történhet sajnos baleset. A vétkes lelki traumával, egyébb vonzatával szembesül, padlóra kerül. Ráadásul az anyagi helyzete meg sem közelíti a művészét. Ezeket az embereket nagyon sajnálom, mert aki járművet vezet, sose tudhatja. Balesethez elég egy másodperc figyelmetlenség. Igen is vállalja a következményeket, felnőtt ember, tudta mit csinál. Anyagiak miatt sem tudom sajnálni, nem tudott élni a lehetőségeivel. Remélem nem fog számítani, hogy kikkel vadászott.”
 • 73. zserbó 2010. május 12. 19:10
  „Le kell csukni, börtönbe vele. Nem kérdés.
  Visszaeső, totál alkoholista. Jogosítványt is elvenni örökre.(igaz ettől még vezethet)
  Egy országszerte ismert ember, aki a Tv-ben, színházban szerepel mutasson PÉLDÁT!
  Ha pedig iszik, létezik már taxi (szerintem nem okozott volna gondot kifizetni).
  A 2. feleségéről (élettársáról) pedig meg van a véleményem, aki átadja neki a kormányt ezek után, és együtt elmentek a helyszínről.
  SZÉGYEN, hogy két felnőtt embernek ennyi esze legyen.”
 • 72. frida57 2010. május 12. 18:32
  „Az oszträk részeg rendőr aki tavaly elütőtte a 20 éves magyar fiut Soprontol nem messze aki meghalt, kapott 500 euro büntetést egy emberéletért,mert ennyit ér Magyarországon egy élet.Ausztriában már nem büntették,mert büntetni csak egyszer lehet egy büntettért.Ő most is ott áll az ut szélén Ausztriában és téged büntett,ha gyorsan hajtasz. Ez Magyarország,Kiváncsi vagyok mennyit kap Stohl. Igaz nem osztrák,de meglátjuk mennyit kap Ő mint magyar.”
 • 71. fióka 2010. május 12. 16:15
  „Óvakodj a részeg autóStohl!”
 • 70. Mankapunka 2010. május 12. 15:07
  „enéh

  az én ismerőseim kb. 400 métert kocsikáznak a kocsmától hazáig. Nehezen csinálna ilyet,mert max. 30-cal tud hazáig menni,mert amúgy is szar az út,meg van gyalogos forgalom.

  Stohl őrmester előtt még tolta neki Fót előtt az M2-es gyorsforgalmi úton is. Gondolhatod,hogy nem 60-nal spórolósan jött hazáig,mert be van nyomva.”
 • 69. enéh 2010. május 12. 14:03
  „Tegye a szívére a kezét mindenki. Hányszor látunk autókat a kocsmák előtt? Hányszor nem szólunk ismerősnek, hogy talán mégsem kellene kocsival hazamenni ennyi ital után? Vagy nem kellene inni, ha kocsival van? Állítom, mindenki ismer ilyen embereket, mint a Stohl. Addig ok, amíg a saját életével játszik. Ha mindenki tanulna ezekből az esetekből, akkor nem történhetne ilyen baleset. Ki tudja, lehet, hogy Buci sem kijózanodni fog, hanem még inkább belemerül az alkoholba vigasztalásképp.”
 • 68. Álmodozó 2010. május 12. 14:00
  „Ha az első alkalommal elveszik a jogosítványát ,akkor ez most nem következik be.Egyébként megfogja úszni mint ahogy először is.”
 • 67. Lehel54 2010. május 12. 13:35
  „Ha valaki úgy megy vigadozni,hogy a visszaút majd csak lesz valahogy...hiszen a neve többet ér bárkiénél.
  Azután le se kakilja az elöirásokat,-az ne csodálkozzon semmin. Aki szánt szándékkal mások életére tör,az ugyebár nem érdemli meg a nagy tapsvihart.”
 • 66. Mankapunka 2010. május 12. 13:02
  „Várjuk a videót,mikor vonul a börtönbe szappanfelelősnek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Öregnek meg maradandó marad egy combnyaktörés. Aki azt mondja,hogy nem,az hazudik. 77 évesen már nem fog felépülni.

  Felix

  A szocdemek már csak ilyenek,mindig mással takaróznak. Azért nem reagáltam rá,mert semmi köze nincs a lincselésnek ehhez.

  Nembaj,van akit már tisztára mostak Biopon-nal.”
 • 65. joci1975 2010. május 12. 12:36
  „Személyiség jogok!!!Ember miről írsz!!!!!Ebben az országban a tisztességes embernek nincs!Csak a bűnözőknek!És Sthol is az!Akárhogy is szépítitek,és igenis börtönt érdemel!”
 • 64. joci1975 2010. május 12. 12:30
  „Üdv!Most kéne az új kormánynak példát statuálni!3 csapás törvényt érvényesíteni!Ugyanis ő már visszaeső!Jogos ha nem szerepelhet többet ,szenvedjen csak megérdemli,aki meg sajnálja az gondoljon bele mi lett volna ha az ő családjával történt volna!Remélem a műanyag lakat rárohad annyi évet kap!Bár amilyen törvények vannak magyarhonba,ezt kétlem,majd kap pénzbírságot,meg max felfüggesztett börtönt!”
 • 63. fióka 2010. május 12. 10:33
  „közepessen ittas hááááát beszarok XDXDXD megy ám vakítás”
82 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nánási Pálnak nem macerás Kelemen Anna

A juj.hu Nánási Pállal beszélgetett, aki korábban fotózta már Kelemen Annát - nem is akárhogyan: a… Tovább olvasom