Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Stohl András a Magyar börtönpokol című könyve miatt áll bíróság elé

A jó hírnév megsértése miatt indított pert a Budapesti Fegyház és Börtön Stohl András színész és Szalai Vivien újságíró ellen.
Csütörtökön tartják annak a polgári pernek az első tárgyalását, amelyet jó hírnév megsértése miatt indított a Budapesti Fegyház és Börtön Stohl András színész és Szalai Vivien újságíró ellen a Magyar börtönpokol című könyvük miatt.

A Budapest Környéki Törvényszéken délután negyed kettőre kitűzött tárgyaláson valószínűleg a kereset előterjesztésére, illetve a felek meghallgatására kerül sor. Koszta János, a törvényszék szóvivője március elején elmondta: a felperes annak megállapítását kéri, hogy a korábban öt hónapot börtönben töltő Stohl András és a színész ott szerzett élményeit könyvbe foglaló újságíró, Szalai Vivien a Magyar börtönpokol című kötet valótlan állításaival megsértette a Budapesti Fegyház és Börtön jó hírnévhez fűződő jogát.

A kereset szerint a tavaly ősszel megjelent könyv a felperes társadalmi megítélését is hátrányosan érinti. Mindezekért arra kérik a törvényszéket, hogy kötelezze nyilvános bocsánatkérésre és ötmillió forint nem vagyoni kártérítés egyetemleges megfizetésére az alpereseket (a pénzt alapítványoknak ajánlanák fel), és elvárják a kötet forgalmazásának betiltását is - tette hozzá a szóvivő.

Stohl András másfél évvel ezelőtt azért került a rács mögé, mert 2010. május 8-án a Budapestről Fót felé vezető úton gépkocsijával áttért a szemközti sávba, és összeütközött két szabályosan közlekedő autóval. A balesetben négyen sérültek meg, egyikük súlyosan. A színészt súlyos sérülést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt a bíróság tíz hónapos börtönbüntetésre ítélte, de jó magaviselete miatt öt hónap letöltése után, tavaly március 5-én feltételesen szabadult.

Stohl András a rácsok mögötti élményeiről börtönnaplót vezetett, ez alapján írta meg az Alexandra Kiadó gondozásában megjelent könyvet Szalai Vivien.

Olvasóink írták

 • 18. zeta62 2013. május 24. 12:36
  „7. orion1 2013.05.23. 12:31

  Szerintem túl sok amerikai börtönfilmet nézel.
  A takarítók nagyon vágyott, és FIZETŐ munka ott bent, törik magukat és egymást érte. Addig sincsenek zárva, és még bizniszelni is tudnak.”
 • 17. oxana 2013. május 24. 12:32
  „5. Mankapunka

  Ne magadból indulj ki.”
 • 16. titokgyula 2013. május 24. 06:46
  „A könyv csak pénzszerzési lehetőség, sértődött korszakának kiengesztelésére.”
 • 15. Dwatson 2013. május 23. 20:56
  „Már onnan sántít a dolog,hogy a börtönévek alatt írt könyv tulajdonjoga a börtönt illeti meg,ezért kellett Szalai Vivien,hogy az ő neve alatt jelenjen meg a könyv.”
 • 14. Kukac40 2013. május 23. 18:47
  „Remélem vissza kerül! Legalább meg lesz az az idő amit egyébként is le kellett volna töltenie. Milyen gyorsan abbahagyta a drogos körutakat.”
 • 13. Oreg35 2013. május 23. 16:34
  „Röhej az egész! Milyen "jó hírneve" van egy börtönnek vagy fegyháznak? Talán szállodának képzelik magukat? Hát inkább azok a magyar börtönök!!!”
 • 12. mima 2013. május 23. 16:25
  „börtön és jó hír, ez hogy függ össze??????????????????????olvassák el csak mind a középiskolákban, ez is legyen elrettentő példa, nem ám az átlag polgár pénzéből meleg étel, néhol jobb sors, mint a becsülettel dolgozó szakmunkásoknak stb.....”
 • 11. verembele 2013. május 23. 16:07
  „Tisztelettel:
  Én más szemszögből közelíteném meg a témát. A szinész úrat senki nem kötelezte cselekedete végrehajtására..
  Talán nem részegen, (és még a cserbenhagyás ténye is fennforog) kellett volna vezetnie, és vele két autót porrátörve, négy sérültet (egy súlyos) hátrahagyva leledzenie...Teljesen igaza van annak ki azt írta, hogy halandó ember még ma is ülne, sőt szerintem úgy két-három évig biztosan. Főleg a kábszer gyanu miatt is...
  Na itt kezdődik nekem az a rész, ami miatt gyűlöletes az igazságszolgáltatásnak eme fonnyadványa, kettősmérce itt is.
  Én nem csak a kiöregedett ítészeket rugnám ki, hanem egyszerre az összeset.. Újra iskoláztatni Őket, vagy újakat.
  Persze az igazság odaát van....De én meg itt élek...legalább ne hülyítsenek...
  Üdv.”
 • 10. Mankapunka 2013. május 23. 15:43
  „Így megint nem lettem butább!”
 • 9. öröksoproni 2013. május 23. 14:20
  „Nekem ez az abszurd mondatrész tetszik a legjobban: "...megsértette a Budapesti Fegyház és Börtön JÓ HÍRNÉVHEZ fűződő jogát."”
 • 8. Beretta84 2013. május 23. 13:28
  „Egyébként a neten fenn van...”
 • 7. orion1 2013. május 23. 12:31
  „A börtönökben a fegyőrök csak úgy tudnak rendet tartani, hogy kiválasztanak pár izomagyú kezelhetetlen elítéltet, akikre rábízzák a rend fenntartását, mert ők még egy közepes bűnözővel sem tudnának felmosatni, illetve a fegyőr nagyon ki van szolgáltatva az elítélteknek olyan szempontból, hogy ha összefog 3-4 rab, és az egyiket jól összeverik és a fegyőrre fogják, akkor örülhet a fegyőr ha csak kirúgják, a parancsnokai azonnal ellene fordulnak. Így látatlanban úgy gondolom, hogy erről szól a könyv, de majd kiderül a tv-ből”
 • 6. Beretta84 2013. május 23. 11:47
  „5. Mankapunka 2013.05.23. 11:17 Például <moderálva>”
 • 5. Mankapunka 2013. május 23. 11:17
  „Ki az a hülye, aki ilyen könyvre ad pénzt?”
 • 4. Beretta84 2013. május 23. 10:33
  „Hamar vedd meg, lehet hogy betiltják!!”
 • 3. oPTiKa 2013. május 23. 09:46
  „Nem tudom, mi van a könyvben, de valószínűleg sokan örülnének, ha fele annyi komfortban tudnának élni, mint a börtönökben...”
 • 2. Lobbo71 2013. május 23. 09:37
  „1. ekkenekepen: ez polgári per, ha ellene ítélnek, akkor sincs köze a büntetőperhez. A felfüggesztett időt csak akkor kell leülnie, ha büntetőügyben ítélik el a felfüggesztés alatt.”
 • 1. ekkenekepen 2013. május 23. 08:38
  „ez jó, a póter társadalmi megítélését sérti :)) haha. Nem mondott semmi újat, kb gyanítható volt a könyv nélkül is milyen állapotok vannak bent, sőt szerintem még erősen kikozmetikázott állapotokat mutat be. Ennek ellenére még mindig nem eléggé rosszak a körülmények, elvégre <moderálva> folyton visszavágynak oda, ejnye.
  Érdekes Moldovát annak idején nem vegzálták a hasonló témájú könyve miatt, tán mert ősbolsevik volt a hasonló rendszerben.
  <moderálva> remélni se merem hogy visszaültetik a végén a maradék ki nem töltött idejére, földi halandó még mindig ülne azért amiket ez össze alakított, a drogbirtoklásért és fogyasztásért önmagában 2 évtől indulna, na dehát hol élünk mi, hogy objektív bíróságokról álmodozunk, ugyanmár. viccország”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

C-vitaminnal elpusztították a gyógyszerrezisztens tbc-t

Amerikai tudósoknak sikerült laboratóriumi körülmények között elpusztítani a gyógyszerrezisztens… Tovább olvasom