Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Star Wars-os katona toppant be az ezer évvel ezelőtti csatába

A fehér, műanyag páncélzatú, lézerkarabélyos birodalmi rohamosztagos igencsak kirítt az ezer évvel ezelőtti harci ruházatú és fegyverzetű tömegből.
Star Wars-os katona toppant be a hastingsi csata felelevenítésébe. A fehér, műanyag páncélzatú, lézerkarabélyos birodalmi rohamosztagos igencsak kirítt az ezer évvel ezelőtti harci ruházatú és fegyverzetű tömegből.

Az 1066-os csata újrajátszása Northamptonshire-ben történt, Kelmarsh Hallnál az Élő történelem című tömegrendezvényen. Mintegy kétezer ember nyüzsgött a harcmezőn. A történelmi hűséghez igazodó rendezvényen nem csupán Hastings történéseit, hanem időrendben haladva a Rózsák háborújának egy csatáját és a D-nap, a II. világháborús normandiai partraszállást is felelevenítették.

Ami a csillagháborús katonát illeti, megjelenését "távoli jövő a jelen múltjában" mondattal lehetne összegezni, ha a Csillagok háborúja filmek elején nem tudatta volna mindig felirat, hogy a cselekmény réges-régen játszódik. A brit Metro újság megjegyzi, hogy a "kakukktojásharcos" vagy félreérthette a rendezvény szervezőinek felhívását, és azt hitte, hogy filmek csatajeleneteit fogják játszani, vagy nagyon becsapták az iskolában történelemórán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sony K4 TV - Mindennél részletesebb látvány

Ilyet mostanában nem láttál! A tévézés csúcsa a Sony K4. Tovább olvasom