Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 8°C Még több cikk.

Spamküldésben nagyon jók vagyunk

A Magyarországról februárban kiküldött elektronikus levelek 85,5 százaléka számított levélszemétnek, ezzel az aránnyal negyedik lett az ország a világranglistában - derül ki a Symantec legfrissebb felméréséből.
A MessageLabs adatai szerint a kéretlen reklámlevelek terén Kína vezeti a listát. A távol-keleti ország levélforgalmának 88,1 százaléka spam. Az Egyesült Államokban és Kanadában a levelek 81,4 százaléka számít kéretlen üzenetnek, míg Angliában ez az arány 81,1 százalék.

A jelentés szerint a világon minden 290. e-mail fertőzött, és ez főként a károkozók egyidejű támadásának, ezen belül is a Zeus, a Bredolab és a SpyEye vírusoknak köszönhető.

A jelentés továbbá arra is rávilágított, hogy az eddig inaktívnak tekintett Bredolab vírus ismét életre kelt, és újra népszerű a károkozó programok körében. A múlt hónapban a MessageLabs szűrői a Bredolab trójai vírus 40 különböző variánsát azonosították, amelyek a felderített spamek 10,3 százalékát alkották.

Február első két hetében a MessageLabs Intelligence négy különböző alkalmazást is felfedezett, amelyek fő feladata a Zeus, Bredolab és a SpyEye vírusok struktúrájának átalakítása és különböző variánsok létrehozása volt.

Az eddigi, szinte már megszokottnak tekinthető, ZIP-fájlokba csomagolt vírusok mellett az elmúlt egy évben feltűnően elszaporodtak a PDF formátumba rejtett kártékony programok. Ez a formátum tűnik a legalkalmasabb vírushordozónak, így 2009-ben a vírusok 52,6 százaléka használta ezt a módszert, míg 2010-re ez az arány 65 százalékra növekedett.

Ha ez a tendencia továbbra sem változik, akkor 2011-re a célzott támadások 76 százalékát alkotják majd a PDF alapú vírusok.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pápa megnyitotta a nagyböjti időszakot

XVI. Benedek pápa a hamvazószerdán megnyitotta a húsvétig tartó 40 napos böjti időszakot, amely a… Tovább olvasom