Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Sokkoló fotó a 25 kilós petefészek-daganatról - 18+ fotóval

A negyed mázsás tumort a 46 éves Toplak Anikó testéből operálták ki. A nő 40 kiló lett a műtét után, lassan meggyógyul.
Páratlan orvosi bravúrt hajtottak végre az Országos Onkológiai Intézetben (OII): egy 25 kilogrammos petefészek-daganatot távolítottak el Toplak Anikó testéből május közepén. A 46 éves beteg súlya a műtét után 40 kilogrammra csökkent - írja a Bors.

– Rendkívül ritka, hogy egy emberben ilyen hatalmas tumor fejlődjön ki. Életem során eddig egy vagy két alkalommal találkoztam hasonló, de ennél kisebb daganattal – tudta meg a Bors dr. Pete Imrétől, az OOI nőgyógyászati osztályának vezető főorvosától.

A daganat másfél-két év alatt nőtt ilyen nagyra. Az elején nem okozott tüneteket.

– Hosszas felkészülés előzte meg a beavatkozást. Többször konzultáltunk a képalkotó szakemberekkel, hogy a CT-felvételek alapján operálható-e egyáltalán a daganat, milyen nehézségek lehetnek, érint-e létfontosságú szerveket, szükség le­het-e bélműtétre – sorolta a professzor.

– Már az operáció előtt elkezdődött a hízókúra, mert nagyon gyenge voltam – emlékszik Anikó. A műtét után hetekig feküdnie kellett, lassan áll ismét talpra.

– Folyamatosan erősödöm, és hamarosan nekiláthatok a teendőimnek. A doktor úrnak és csapatának köszönhetem az életemet, és másokat is arra biztatok, hogy ha hasonló betegséggel küzdenek, ne adják föl, forduljanak az Onkológiai Intézethez, mert ott tudnak segíteni.

Borsonline.hu

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A depresszió leküzdését segítő weboldal indult

A honlap két részből áll. Van egy információs felület, ahol egy teszt segítségével bárki tesztelheti… Tovább olvasom