Kisalföld logö

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Sokan látták a díjnyertes alkotást

Rangos elismerésben, Kamera Korrektúra-díjban részesült tavaly év végén az RTL Klub XXI. Század című műsora: a Veress Kriszta szerkesztő által készített Mephisto című rész megosztott első helyet nyert a tudományos, ismeretterjesztő filmek kategóriájában. A riportfilm kedden késő este újra látható volt az RTL Klubon.
A világ filmművészetében még mindig hivatkozási alap az egyetlen Oscar-díjas magyar nagyjátékfilm, a Mephisto. A film egy német színházi intendáns karrierjét meséli el a Harmadik Birodalomban, ám a filmdráma készítésének története legalább olyan érdekes, mint amiről szól. Erről láthattak egy érdekes riportfilmet tegnap este a nézők: a műsort több, mint 276,5 ezren tekintették meg a teljes lakosságból a késői időpont ellenére.

A kedden esténként jelentkező riportmagazinban Szabó István portréja mellett tavaly olyan érdekes emberekről hallhattak történeteket a nézők, mint például Móricz Zsigmond törvénytelen gyermeke, valamint Marika Rökk, Szikora Róbert, vagy Eszenyi Enikő. Szó volt még többek között a hajléktalanság gyökereiről, a trafikok és a Hősök tere múltjáról, a fekete vonaton utazó ingázók életéről.

A XXI. század kedvelt a nézők körében, az őszi-téli szezon legnézettebb adása a Lang Györgyi-Falusi Mariann alkotta 25 éves a Pa-dö-dö-ről szóló riport volt, melyet 271.776-an néztek a teljes lakosságból (2013.10.22).

Ezt követte a Bem apóról szóló riport (241.530 néző, 10.01-én), valamint a lengyel-magyar barátságról szóló epizód (239.416 néző, 11.12-én). Előbbit Lázs Sándor felelős szerkesztő készítette, míg a két utóbbi anyag Borsody István riportja volt.

(Forrás: Nielsen közönségmérés)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökkent a Való Világ nézettsége

A nyitáshoz képest 6 százalékponttal csökkent a VV6 nézettsége a fiatalok körében. Tovább olvasom