Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Silvio Berlusconi elvált a feleségétől

Huszonkét év házasság és négy év különélés után a monzai bíróság kimondta a válást Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő és felesége, Veronica Lario között. Az anyagiakon még egyezkednek.
Az akkor még vállalkozó Silvio Berlusconi 1980-ban ismerte meg a színésznő Veronica Lariót (eredeti nevén Miriam Bartolinit). Berlusconi 1985-ben vált el első feleségétől, Carlo Dall'Ogliótól, akitől két első gyereke, Marina és Piersilvio született.

Berlusconi és Lario 1990-ben házasodott össze három gyermekük, Barbara, Eleonora és Luigi megszületése után. Férje politikai szerepvállalása és a négy Berlusconi-kormány idején Veronica Lario mindig is a háttérben igyekezett maradni.

Berlusconi és ex-neje, Veronica Lario.
Berlusconi és ex-neje, Veronica Lario.

2007-ben Lario az olasz sajtóban nyilvános bocsánatkérést követelt férjétől azután, hogy Berlusconi saját kereskedelmi televízióinak egyik díjkiosztásán az akkori táncosnőnek, Mara Carfagnának udvarolt. Carfagna később a Berlusconi vezette kormány esélyegyenlőségi minisztere lett.

2009 áprilisában Silvio Berlusconi kormányfő megjelent egy nápolyi lány, Noemi Letizia 18. születésnapján. Ezt követően Veronica Lario benyújtotta a válást. A bíróság kezdetben havi 3 millió eurós (90 millió forintos) tartásdíjat ítélt Lariónak, majd az összeget a felére csökkentette.

Berlusconi és menyasszonya, Francesca Pascale.
Berlusconi és menyasszonya, Francesca Pascale.

Veronica Lario kiköltözött a Monzához közeli Macherio családi villájából is, amely 78 millió eurót ér. Az anyagiak rendezése még folyik, erről a következő hónapokban születhet végleges bírósági döntés. A Corriere della Sera napilap értesülései szerint Berlusconi egy összegben 300 millió eurót ajánlott fel feleségének, ha ezzel életük végéig lezárják az anyagi vitákat.

A Corriere szerint a 77 éves Berlusconi felszabadultan fogadta a válás hírét. Most akár el is veheti feleségül a 29 éves Francesca Pascalét, aki 2012-ben vált Silvio Berlusconi hivatalos menyasszonyává.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Láthatósági˝ agancsot viselnek a lappföldi rénszarvasok

A rénszarvasok agancsait sötétben világító permettel fújják be, hogy megelőzzék az állatok és az… Tovább olvasom