Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Sikeres évadot zárt az egri színház

Munkás, sűrű évadot zárt az egri Gárdonyi Géza Színház: a társulat 280 előadást játszott, amelyekre összesen 70 ezer néző volt kíváncsi - közölte Csizmadia Tibor igazgató a teátrum szerdai évadzáró társulati ülésén.

A direktor szerint a színház jó úton jár, amit az is jelez, hogy a Rivalda fesztiválról elhozták a legjobb produkció díját, sikeresen szerepeltek a Pécsi Országos Színházi Találkozón, és jó híre van a színháznak az országos médiában is.

Ennek is köszönhető, hogy a jövő évadra is sok meghívással rendelkeznek, többek között a Vidor fesztiválra, a Thália Színházba, de külföldre is, Szlovákiába, Csehországba és Lengyelországba.

Sós Tamás, az intézményt fenntartó Heves Megyei Önkormányzat elnöke úgy vélekedett, hogy ma már országszerte, de határainkon túl is jól cseng az egri színház neve. A társulat produkciói a magyar színjátszás élvonalába tartoznak.

Ennek megfelelően a megyében, de Eger városában is közügynek tekintik a színház működését - mondta Sós Tamás.

A társulati ülésen adták át a most záruló szezon elismeréseit: az évad színésze a társulat és a közönség voksai alapján egyaránt Ötvös András lett. A közönségszavazatok alapján Szegvári Menyhért lett az évad rendezője és Mészáros Sára az évad színésznője.

Az ülésen örökös tagokat is választottak: ezt a címet Szegvári Menyhértnek, Saárossy Kinga színésznőnek és posztumusz Beksi Balázs színpadmesternek ítélték oda.

Az évadzáró társulati ülésen elhangzott az is, hogy a jövő szezonra kilenc bemutatóval készül a társulat. A többi között színpadra kerül Csiky Gergely Prolik című tragikomédiája, Kertész Lilly-Fábri Péter Látogatók című darabja, Huszka Jenő és Martos Ferenc Gül Baba című daljátéka, egy Mozart Requiemjére készülő táncjáték, valamint a La Fontaine Állatmeséiből készülő mese-táncjátékát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Saját erőből szanálja az Opelt a GM

A General Motors visszavonja az európai kormányzati segélyre vonatkozó kérelmét leánycégei, az Opel… Tovább olvasom