Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Sherlock Holmesnak szentelt tárlat nyílik Londonban

Sir Arthur Conan Doyle briliáns londoni detektívjének, Sherlock Holmesnak szenteli októberben nyíló új tárlatát a Museum of London.
Ez az első alkalom, hogy az intézmény teljes kiállítást épít egy kitalált figurára. "Vannak emberek, akik azt hiszik, hogy Sherlock valós személy" - mondta Alex Werner, a tárlat vezető kurátora, hozzátéve, hogy a karakter még sosem volt ennyire népszerű. Werner szerint a BBC Sherlock című sorozata révén újabb nemzedék ismerkedik meg a briliáns londoni detektívvel, ezért eljött az ideje egy nagyszabású retrospektív tárlat összeállításának.

Sherlock Holmes
Sherlock Holmes
A Sherlock Holmes - The Man Who Never Lived and Will Never Die (Sherlock Holmes - Az ember, akik sosem élt és sosem hal meg) című kiállítás felfedi a látogatók előtt a karakter megszületésének történetét Conan Doyle írásain keresztül, és bemutatja a detektív figurájára épülő színházi, televíziós és mozis produkciók garmadáját.

Az október 17-én nyíló és április 12-éig látogatható tárlaton a múzeum hatalmas gyűjteményéből származó viktoriánus kori kosztümök és műtárgyak - köztük egy 19. századi fecskendő - sorakoznak, és helyet kap az a kabát is, amelyet Benedict Cumberbatch visel a Sherlock sorozat címszereplőjeként.

A Free Library of Philadelphia Edgar Allan Poe A Morgue utcai kettős gyilkosság című 1841-es művének kéziratából ad kölcsön oldalakat a londoni intézménynek. Az írást sokan az első modern detektívtörténetként tartják számon és ez volt Conan Doyle egyik kedvenc gyermekkori olvasmánya.

A Museum of London.
A Museum of London.

A kiállított tárgyakat a késő 19. századi Londont megidéző festmények, nyomatok és fotográfiák fogják kiegészíteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elnyerte kategóriája fődíját Mundruczó Kornél filmje Cannes-ban

Az un certain regard (Egy bizonyos nézőpont) elnevezésű program a filmfesztivál hivatalos… Tovább olvasom