Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Sharm el Sheikh - a Vörös-tenger gyöngyszeme

Sharm el Sheikh Egyiptom ázsiai földnyelven lévő félszigetének, a Sínai-félszigetnek a gyöngyszeme.

Egy igazi turistaparadicsom, ahol az idelátogató luxuskörülmények között élvezheti a Sínai-félsziget minden vonzerejét: a tengert, a sivatagot, a napfényt és a vallási örökséget.

A Vörös-tenger az egyik leggazdagabb elővilággal rendelkező tengere bolygónknak. Több mint 1000 féle halfajtát és 150 féle korallt tartanak nyilván jelen pillanatban. A tenger hőmérséklete viszonylag állandó bármely évszakban, ami biztosítja a tenger lakóinak a megfelelő életkörülményeket; és persze, a világ minden tájáról ideérkező vendégeknek egész éven keresztül a fürdőzést. A sharmi öblök mellett húzódó korallzátonyok pedig életteret adva rengeteg tengeri élőlénynek, szemet gyönyörködtető és feledhetetlen élményt nyújtanak a búvárkodóknak.A Sínai-félsziget kősivataga számtalan kalandra ad lehetőséget: jeepszafari, tevegelés, a lemenő nap fényében eltöltött romantikus sivatagi beduin vacsora. Jeepekkel száguldozni a buckák között a végtelen sivatagban a turisták egyik kedvenc elfoglaltsága ezen a területen. Jeepből tevére szállva pedig a beduinok ősi közlekedési és szállítóeszközén barangolhatunk a festői sziklák között a nyugalomnak és békének átadva magunkat. Ha megéhezünk kalandjaink folyamán, eltölthetünk egy békés vacsorát és naplemente után a csillagos égben gyönyörködhetünk.Nem utolsó sorban említendő a sok-sok napfény, ami szintén gyümölcse Sharmnak; bármely évszakban napfürdőzhet az idelátogató. Télen a hőmérséklet napközben 25 °C, nyáron akár 40-45 °C is lehet. Eső a téli évszakban, átlag egyszer egy éven fordul elő. A meleget pedig időnként kellemes szél enyhíti.A Sínai-félsziget nemcsak természeti kincsekben gazdag, hanem vallási öröksége is híres. Mózes- a Biblia szerint erre vezette népét az Ígéret földje felé és itt kapta meg a kőtáblákat. A félsziget belsejében a 4. századtól kezdve szerzetesek élnek őrizve ezt a szellemi örökséget.Sharm el Sheikh a 90-es évektől vált földi paradicsommá a turisták számára. Régebben beduinfalut találhattunk itt, de mára már több mint 100 pompás és tiszta hotel vár bennünket, hogy kipihenjük fáradalmainkat, és gondtalanul élvezhessük a napfényt, sivatagot és a tengert.

Ha kedve támadt felkeresni a világ 2. legnagyonn összefüggő korallzátonyát, az OTP Travel győri irodájában készséggel állnak rendelkezésére a 06-96-311 249 telefonszámon vagy e-mailben a gyor@otptravel.hu címen. További úti célokról és ajánlatokról a www.otptravel.hu oldalon tájékozódhat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Görögország

Akit egyszer már lenyűgözött Görögország, utána még többet akar belőle látni. Tovább olvasom