Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Schell Judit elégedett a karrierjével

Okosan lavíroz hivatás és család között Schell Judit, aki két kisfiú édesanyja. Az országos ismertséget az Életképek teleregény, majd a Csak szex és más semmi című film hozta meg neki.

– Nyolc évig játszott a Radnóti Színházban, 2003 tavasza óta pedig a Nemzeti Színház tagja. Más színészek sokkal nagyobb vargabetűket írnak le. Elégedett a karrierjével?

– Abszolút. Amikor a Nemzeti Színházba szerződtem, vonzott az új, az ismeretlen. Akkor verbuválta Jordán Tamás az új társulatát. Nagyon csábító volt számomra valami újat elkezdeni olyan emberekkel, akik ott kezdenek együtt dolgozni. Sok, számomra nagyon vonzó név volt a társulatban.

– A Csak szex és más semmi című film hatalmas siker volt – mások viszont panaszkodnak, hogy nem láthatók filmekben, így ismeretlenek maradnak a vidéki közönség előtt. Ez az alkotás mennyiben változtatta meg az életét?

– Az életemet nem különösebben, de többen megismertek az utcán, könnyebben kaptam filmszerepet.

– Főszerepet kapott az m1-en még most is futó Életképek című teleregényben, amit közel egymillióan néztek rendszeresen. Nem hiányzik a sorozat?

– Éveken át forgattuk, a mi hétköznapjainkba is beépült, nemcsak a nézőkébe. Jó volt havonta egyszer-kétszer találkozni. A színház és a film mellett a sorozatforgatás egy harmadik műfaj volt, egy egészen más csapattal. Horváth Ádámmal nagyon régóta dolgozom együtt. A főiskola után két évvel kerültem bele a Szomszédokba és a kezdetektől figyelt rám.

Fotó: Gordon Eszter
Fotó: Gordon Eszter

– Szappanoperába nem hívták?

– Arra nem biztos, hogy ráérnék. Van olyan kollégám, aki színház mellett játszik szappanoperában, de ezt az elfoglaltságot nem tudnám a gyerekek mellett vállalni. Néha a színház miatt is alig találkozom velük.

– Számos rangos díjat kapott már – Kritikusok díja, Jászai Mari-díj, A legjobb 30 év alatti színésznő (POSZT), Magyar Filmkritikusok Díja, Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje, A legjobb színésznő díja (Monte-Carlo), Súgó Csiga. Ezek közül melyik a legkedvesebb?

– Mindegyik, de másért. A szakmai elismerések azért nagyon jók, mert szakmán belül megbecsülik az embert. A külföldi pedig azért nagyon különleges, mert bár itthon ismerik a munkámat, külföldön egyetlen szerep alapján döntöttek. Az állami elismerés ennek is szól, hogy külföldön is sikert értem el. A Súgó Csiga pedig azért kedves díj, mert azt a közönségtől kaptam.

– Jelenleg az Úri muriban és a Lear királyban játszik. Nem túl megterhelő?

– Ez egyáltalán nem sok, volt, hogy 9–10 előadásban voltam benne egyszerre. Nem jelent problémát. Akkor lehet bírni, ha minél többfélét csinál az ember, az szellemi frissességet ad. Az évek óta futó darabokat nem kell a nulláról kezdeni, azok beépülnek az emberbe.

– Sokan az egyik legszebb magyar színésznőnek tartják. Csinos, szép a bőre, meg sem mondanák önről, hogy kétgyermekes anyuka. Mit tesz mindezért?

– Ez inkább genetika. Egyáltalán nem tornázom – sajnos.

– Két kisfia van, hogyan egyensúlyoz a hivatás és a család között?

– Néha pörög, néha jobban eloszlik. Főpróbaidőszakban kevesebbet vagyok otthon, akkor kicsit többet kell nélkülöznünk egymást, azok nehezebb időszakok. De most nem játszom nagyon sokat, a hónap több mint felében szabadok az estéim.

– Nem nagyon szerepel a bulvárlapokban. Ezt hogyan érte el?

– Sok visszautasítással. Annyira nem bánom, mert én sem szeretném magamat ott látni ezekben az újságokban. A magánéletemet próbálom magamnak megtartani. Erre a fajta népszerűségre nem vágyom.


Névjegy

Schell Judit 1973. április 16-án született Debrecenben. Az Ady Endre Gimnázium dráma tagozata után a Színház- és Filmművészeti Főiskola hallgatója, osztályfőnökei Horvai István és Kapás Dezső. Diploma után Bálint Andráshoz szerződik a Radnóti Színházba, a klasszikus drámairodalom több nagyszerű szerepét is eljátssza. 2003-ban a Nemzeti Színház társulatához szerződött. 2005-ben kapta meg első filmes főszerepét a Csak szex és más semmi című filmben. Két kisfia van.

Olvasóink írták

 • 12. RickCartman 2010. június 25. 21:48
  „öregecskék között egynek elmegy, jókor, jó helyen, csak tartsd oda, jányom-típus.”
 • 11. SC 2010. június 24. 12:56
  „Judit egy csodaszép hölgy!
  Az őt fitymálóknak minden bizonnyal sokkal szebb,jobb,formásabb,stb barátnője,szeretője felesége van...:-)”
 • 10. accelerator 2010. június 23. 22:39
  „Nem nagy emlő anikó! Neki észből jutott több!”
 • 9. bojtár 2010. június 22. 21:05
  „hát juditkám én ilyen egyfolytába a pofámba bámuló vigyoroddal nem biztos ,h te elég lennél inkább aki alád tolja a lovat ,na meg mást:)”
 • 8. RickCartman 2010. június 22. 20:19
  „ha pénzes pasim (esetemben csajom) lenne, magam is elégedett lennék a "karrieremmel"”
 • 7. adalfold 2010. június 22. 09:29
  „ismertségét az hozta meg, hogy tehetségtelen, jól néz ki, alja filmekben játszik...
  na jó, nem.
  tudjuk,hogy az hozta meg ismertségét,hogy ZS.DÓ!”
 • 6. Mankapunka 2010. június 21. 23:11
  „Az hogy néz már ki,hogy akkora melle van egy nőnek,mint nekem!!!!!! :)))”
 • 5. RickCartman 2010. június 21. 21:40
  „jó a kis cici, csak legalább kettő legyen belőle”
 • 4. Jethro_Tull 2010. június 21. 19:41
  „2. prettywoman 2010.06.21. 18:59

  Ha tényleg pretty vagy, akkor a mellek mérete szerintem sokadrangú kérdés. /ezzel már megvígasztaltam pár barátnőmet/”
 • 3. macskaszem 2010. június 21. 19:17
  „2. prettywoman

  A férfiak se tökéletesek ! Én sem nézem le a kisfarkúakat! :)”
 • 2. prettywoman 2010. június 21. 18:59
  „Nagyon kedvelem őt és szerintem szép nő. Kicsik a mellei, lehet, de nem tehet róla. Ha meg megcsináltatta volna, akkor meg azért fikáznák. Nyilván a pasijának így tetszik. Egyébként mit csináljunk, mi kismellű nők, akasszuk fel magunkat?”
 • 1. Mankapunka 2010. június 21. 16:03
  „Mi is elégedettek vagyunk a karrierjével.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Jó nő lenne,csak olyan picik a mellei. :))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

10 milliót követel Stohl áldozata

Beadta a derekát Stohl András (43) áldozata! Kaincz Pál (77) a színművész többszöri megkeresése után… Tovább olvasom