Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Rosszul áll Oroszország a turisztikai világversenyben

Oroszországban az idegenforgalom a Világgazdasági Fórum szakértői szerint 6,7 százalékkal nő idén, de a tanulmányban szereplő 139 ország között a fantasztikus természeti és kulturális látványosságok tömegét kínáló ország mindössze az 59., a 42 vizsgált európai ország között a 32. helyre került.
A Világgazdasági Fórum tanulmányáról a Vedomosztyi című orosz lap számolt be részletesen szerdán.

A tanulmány készítői vizsgálták a kínált látványosságok számát, a légi közlekedés fejlettségét, az utak és a szállodák minőségét, az utóbbiak árát és a vízum megszerzésének lehetőségeit.

A közúti közlekedés tekintetében Oroszország a 90., a szállodák minőségében a 80., árukat tekintve a 105. helyre került, a vízum megszerzésének bonyolultságát tekintve pedig Oroszország hátulról a 13.
A tanulmány a gazdasági szabályozás általános helyzetét is vizsgálta. Abban, hogy mennyi idő szükséges egy vállalkozás elindításához, Oroszország a 96. helyet foglalja el, viszont abban, hogy mennyit kell költeni egy cég beindítására, a versenyképes 37. helyen áll. Rosszul áll a helyzet a jogok védelmével (128. hely), a képzés színvonalával (87.) és a külföldi munkavállalók alkalmazása is igen nagy nehézségekbe ütközik (124.) A biztonság tekintetében az ország a 113. helyet foglalta el, a rendvédelmi szervek megbízhatósága tekintetében a 128. és a terrorizmus és bűnözés elleni védelemre fordított kiadások tekintetében a 90. helyre került.

A lista összeállítói szerint az idegenforgalom nem tartozik az oroszországi hatóságok prioritásai közé, az ágazatra fordított beruházások terén az ország a 90. helyen áll. Ez az oka annak, hogy a turizmus szerepe az orosz gazdaságban szerény: tavaly a GDP 6 százalékát tette ki és a munkaerő 5,1 százalékát foglalkoztatta.

A turizmus csak az elmúlt két évben került előtérbe, ezért még minden terv csupán papíron létezik, és nem mutatható ki javulás - magyarázta a lapnak a kormányapparátus egyik munkatársa. Év végéig szándékoznak elfogadni a turizmus fejlesztését szolgáló szövetségi tervet, amelynek megvalósítására 300 milliárd rubelt szánnak, amelyből 90 milliárd jut a központi költségvetésre. Nagy mértékben hozzájárul az idegenforgalom fejlesztéséhez a 2014-es szocsi téli olimpia és a labdarúgó világbajnokság - mondta a tisztviselő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dér Heni nem szeretne képviselő lenni

Dér Henit már csak két vizsgaidőszak választja el attól, hogy kézhez kapja politológus diplomáját. Tovább olvasom