Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Románia és Bulgária is előttünk: Dél-Koreában a leggyorabb az internet

Dél-Koreában a leggyorsabb az internet-elérés az egész világon, majd Románia, Bulgária, Litvánia és Lettország következik a sorban, Magyarország pedig az erős középmezőnyben végzett.
Dél-Koreában a leggyorsabb az internet-elérés az egész világon, majd Románia, Bulgária, Litvánia és Lettország következik a sorban, Magyarország pedig az erős középmezőnyben végzett egy friss tanulmány szerint.

A dél-koreai internetezők átlagosan 2202 kb/s-os sebességgel szörfölhetnek a világhálón, míg Romániában 1909 kb/s, Bulgáriában 1611 kb/s, Litvániában 1462 kb/s, Lettországban pedig 1377 kb/s átlagsebességgel neteznek a felhasználók. A Pando Networks médiavállalat által készített tanulmány a 2011 januárja és júniusa között 224 ország 20 millió számítógépéről történt 27 millió letöltés alapján rangsorolta a világ államait azok internet sebessége alapján. A vezető ötös fogatot Japán követi a sorban 1364 kb/s-os letöltési sebességgel, majd utána Svédország (1234 kb/s), Ukrajna (1900 kb/s), Németország (1020 kb/s) és Hong Kong (992 kb/s) következik.

Huszonhatodik helyezésével az Egyesült Államok igen csak alulmaradt a letöltési rangsorban. Ami azt jelenti, hogy az amerikai netezők az 580 kb/s-os világátlagnál csak kicsivel gyorsabban, átlagosan 606 kb/s-os sebességgel tudnak netezni. Magyarország a középmezőnyben végzett a hazai 624 kb/s-os letöltési sebességgel, Szlovákiával (560 kb/s), Ausztriával (523 kb/s), Szlovéniával (654 kb/s) és Horvátországgal (437 kb/s) karöltve. A leglassabban a Kongói Demokratikus Köztársaság (13 kb/s), a Közép-afrikai Köztársaság (14 kb/s) és a Comoro-szigetek felhasználói tudnak szörfölni a világhálón. "Egészen elképesztő különbségeket találtunk" - mondta Robert Levitan, a Pando Networks vezetője.

"Általában véve a fejlett országok lehagyták a fejlődőeket az átlagos letöltési sebesség tekintetében, ám a Nagy-Britanniához, Egyesült Államokhoz, Kínához és Kanadához hasonló +nagy nevek+ még csak meg sem közelítették az élen állókat" - tette hozzá.

A britek átlagosan 599 kb/s-os, a franciák 604 kb/s-os, a kínaiak 245 kb/s-os, a kanadaiak pedig 579 kb/s-os sebességgel tudnak letölteni.

"Olyan piacokon észleltünk hatalmas letöltési sebességeket, mint Kelet-Európa, ahol az infrastrukturális fejlesztésekre helyezett hangsúly és a kedvező földrajzi adottságok jobban elősegítik a kiváló minőségű internet kapcsolatot" - mondta Levitan. Az egyes országokra lebontott adatokat a http://chartsbin.vom/view/2484 internetes oldalon lehet elérni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyógyító gandzsa: a marihuána gátolja a poszttraumás stressz kialakulását

A megfelelő időben adagolt marihuána megakadályozta patkányoknál a poszttraumás stressz kialakulását… Tovább olvasom