Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Robert De Niro, az apa

– Az egyik legfontosabb lecke, amit megtanultam apaként, az az, hogy nyitott legyek a gyerekeimmel és mindig képes legyek velük kommunikálni – mondta Robert De Niro.

– Öt gyerekem van három anyától, a gyerekeim 14–30 év közöttiek. Gondolom, el tudják képzelni, hogy néha nagyon sokfelé kell figyelnem. De minden körülmény ellenére megpróbálok mindegyik gyerekemmel elmélyülten foglalkozni, és törekszem arra, hogy beszélgessek velük és meghallgassam őket. Még akkor is, ha a gyerekekkel – főleg a kamaszokkal – nehéz beszélgetni néha.

A színész rámutatott arra: a gyerekeknek megvan a saját világuk, és nem nagyon szeretik, ha más belekotnyeleskedik a dolgaikba. Ennek ellenére fontos, hogy a felnőttek beszélgessenek velük. Kioktatásról, leckéztetésről Niro szerint szó sem lehet. Ő nem akar tanácsokat adni a gyerekeinek. Niro azt is tudomásul veszi, hogy a gyerekek néha közömbösek a felnőttek prédikációival szemben.


– Szerintem a gyerekeknek fontos a tudat, hogy törődsz velük, még ha néha úgy is látszik, hogy ők ennek nem nagyon örülnek. Fontos nekik, hogy tudják, mellettük állsz, megvéded őket és szeretettel kíséred őket az úton, amit be kell járniuk. Az is fontos nekik, hogy tudják, megbízhatnak benned, főleg, ha már idősebbek.

A színész azt is elárulta: nem szól bele, hogy gyerekei milyen hivatást választanak, csak reméli, hogy olyat, amit nagyon szeretnek. Ahhoz persze kis szerencse is kell, hogy valaki sikeres legyen a hivatását illetően, és a színész reméli, gyerekeinek mindez megadatik. Elmondta: szerencsésnek tartja magát, hogy összes gyermeke New Yorkban él, ezért nem kell sokat utazgatni, ha találkozni szeretnének egymással vagy az apjukkal.

– Ha forgatok, ha úton vagyok, sokszor felhívom őket, és e-maileket küldök nekik. A legjobban persze azt szeretem, ha együtt vagyunk mindannyian otthon. Szeretem azt is, ha csak mellettem ülnek vagy körülöttem mászkálnak. Ez nagyon jó érzés, még ha nem is szólnak hozzám – tette hozzá Robert De Niro.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Justin Timberlake az Audi márkanagykövete

A sztár kiemelkedő szerepet játszikna tavasszal debütáló Audi A1-es gépkocsi népszerűsítésében. Tovább olvasom