Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Roadshow-ra indul az Árvízvédelmi Rádió

A dunai árvíz levonultával jövő hétfőn kéthetes roadshow-ra indul az Árvízvédelmi Rádió - tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodája az MTI-t.
Mint pénteki közleményükben írják, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és az MTVA együttműködésével 2013. június 9-én országosan elérhető frekvenciákon kezdte meg adását az Árvízvédelmi Rádió (Árvíz FM), mely folyamatos híreket, tudósításokat, friss információkat közvetít a dunai árvízi védekezésről.


    A hétfőn induló mozgó közvetítés először a Duna mentén számol be az árvíz utáni helyreállítási munkálatokról, majd a Tiszán felfelé haladva a folyó menti védekezés, folyószabályozás, erőművek és a folyamhajózás témaköreit járja körül.

A két nagy folyó után állóvízre "evez" az Árvíz FM: a Velencei-tó és a Balaton mentén a vízgazdálkodás, víztározás, a vízszint aktuális témaköreivel foglalkozik. Ebben nem csak meghívott vendégek, hanem telefonon megkérdezett szakértők is segítségükre lesznek.

A vízzel kapcsolatos komolyabb témák mellett helyet kapnak a vízparti turizmust, horgászatot és vízenergiát bemutató összeállítások is a műsorban.

Az utazó közvetítés jövő hétfőn Győrből indul. Kedden Komáromból, szerdán Esztergomból, csütörtökön Szentendréről, pénteken Mohácsról, szombaton pedig Bajáról lesz közvetítés.

Jövő vasárnaptól a Tiszán folytatódik a roadshow. Június 30-án Szegedről, július 1-jétől 4-ig pedig Szolnokról, Kisköréről, Tiszalökről és Tokajból jelentkeznek a műsor készítői.

Július 5-én Agárdra költözik a roadshow, amely július 6-án Siófokon folytatódik, majd július 7-én Keszthelyen zárul.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ormányosmedve kölykök a budapesti állatkertben

A kölykök most kéthetesek, egyiküket az anyaállat, a másikat pedig a gondozók nevelik. Tovább olvasom