Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

Rippel Vivien nem félt a fogorvostól

Rippel Ferenc felesége a PreFog szűrőnapján vizsgáltatta meg fogait.

Rippel Vivien is tiszteletét tette a PreFog-Prevenciós Fogászati Szűrővizsgálat második szűrőnapján. A várandós anyuka
számára a vizsgálat kiemelt fontossággal bírt, ugyanis egy kismamának a
terhesség ideje alatt különös figyelmet kell fordítania fogai egészségére
is.

A Rippel házaspárról mostanában megjelenő hírek középpontjában Vivien
terhessége és szülőpáros izgatott készülődése és várakozás áll. Nem is
csoda, hiszen életük egyik legfontosabb és leggyönyörűbb szakasza előtt
állnak, amire amennyire csak lehet, fel kell készülniük. A szokásos babaváró előkészületek mellett a kismamának különböző szűréseken is részt kell vennie, amelyek közül az egyik kiemelten fontos vizsgálat a többszöri fogászati szűrés. Erre azért van szükség, mert a terhesség ideje alatt az anyuka szervezete olyan változásokon megy keresztül, aminek hatására különböző fogászati problémák is kialakulhatnak.

Ezt megelőzve Vivien egy fogászati szűrőnapon vett részt a hétvégén - a PreFog szűrőprogramján - ahol az állapotfelmérés után egyéni prevenciós tanácsokat is kapott a fogászati klinika szakértőitől."Szerencsére semmi komoly problémát nem találtak a szűrés során, ami nagyon megnyugtató hír volt a számomra. Már régóta terveztem, hogy megvizsgáltatom a fogaimat, főleg, hogy az orvosom is mondta, hogy ez mennyire fontos a kismamáknak. Véleményem szerint sokan azért nem mennek el a terhesség alatt szűrésre, mert félnek a fogorvosoktól. Nekem az a szerencsém, hogy sosem féltem sem a fogorvosoktól, sem pedig a fogászati kezelésektől" - nyilatkozta Rippel Vivien a vizsgálatról.

Az ingyenes szűrőnapon különös gondot fordítottak arra, hogy eloszlassák a gyermekek fogászati szűréssel kapcsolatos esetleges félelmeit. A rendezvényen megjelent családok legkisebb tagjait lufihajtogató bohóc, meseszoba és számos kifestőkönyv várta.

Az eseményről átszellemülve távoztak résztvevők, ami remélhetőleg hozzájárul ahhoz, hogy ezentúl másképpen vélekedjenek a fogászati kontrollvizsgálatokról és rendszeresen eljárjanak szűrésre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húsz lábon járó lényt fedeztek fel

Tíz pár tüskés lába volt annak az 520 millió éves őslénynek, amelyet most írtak le német és kínai… Tovább olvasom