Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

Rendőrök keresik az állatkerből ellopott ritka majmokat

A francia állatkertből a hétvégén loptak el hét arany oroszlánmajmocskát és hét ezüst selyemmajmot. A fajok rendkívül tirkák, a kihalás fenyegeti őket.
Rendkívül ritka, kihalás fenyegette fajokhoz tartozó, részben a brazil állam tulajdonát képező majmokat loptak el ismeretlen tettesek egy francia állatkertből a hétvégén.

Vasárnapra virradó éjjel hatoltak be a tolvajok a közép-franciaországi Saint-Aignan-sur-Cer városában működő Beauval állatkertbe, ahonnan elloptak hét arany oroszlánmajmocskát (Leontopithecus rosalia) és hét ezüst selyemmajmot (Callithrix argentata) - közölte Rodolphe Delord igazgató.

A betörőknek jó helyismerettel kellett rendelkezniük. "Pontosan tudták, melyik állatokat vigyék magukkal. Az egyedek egy része egy nemzetközi tenyésztési programhoz tartozik, nem az állatkerthez: az arany oroszlánmajmocskák a brazil állam tulajdonában állnak" - mutatott rá az igazgató.

A lopásról tájékoztatták a rendőrséget és az ország állatorvosait. "Feltétlenül, késedelem nélkül meg kell találnunk őket, nem szabad, hogy magántulajdonba vagy kereskedőkhöz kerüljenek. Olyan állatokról van szó, amelyeket igen nehéz táplálni, egyikük ráadásul sérült, neki állandó ápolásra van szüksége" - magyarázta Delord.

Egy arany oroszlánmajmocskáért 5-10 ezer eurót (1,5-3 millió forint) is megadnak a feketepiacon.

Rejtély, hogyan tudták a tolvajok a ritka állatokat kicsempészni, hiszen az állatkertre nemcsak kamerarendszer, de biztonsági szolgálat is vigyáz éjjel-nappal.

Az ellopott majmokat országszerte keresi a francia rendőrség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A következő évaddal véget ér az American Idol tehetségkutató

Az American Idol népszerűsége azonban az utóbbi években megcsappant, a januári lesz az utolsó évad. Tovább olvasom