Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Rendőrök kereshetik meg Sebestyén Balázsékat

Egy általa felolvasott SMS-ben ugyanis szerepelt egy korrupt rendőr, egy vesztegető vállalkozó, egy okirat­hamisító kaszinóigazgató és egy tolvaj, maga az SMS fel­adója.
A Morning-show-ban a műsorvezetők hétfő reggel a „Hogy lehet ma átverni a főnököt?" – kérdésükre várták a hallgatók üze­neteit. Balázs az elsők között olvasta fel Zombi sms-ét.

"Egy ismert vállalkozó ügyintézőjeként 10 millió forint kenőpénzt kellett átadnom egy kerületi rendőrkapitánynak, de csak ötöt adtam oda, a másik felét megtartottam. Ezután a kaszinó igazgatójánál egymillióért vettem igazolást, hogy négymilliót szerencsejátékon nyertem. Így már az éves szja-bevallásomba is beleírhattam. A főnököm közben tíz évre bevonult, így happy end lett" – írta.

– A hatóságoknak ilyen helyzetekben hivatalból nyomozást kell indítania – mondta a Borsnak dr. Bacsek György független ügyvéd.

A rádiósoktól megkérdezték, hogy Balázs érzékelte-e, hogy bűncselekményről szól az üzenet, tesznek-e feljelentést, a beérkező sms-eket mennyi ideig tárolják.

"Az élő műsor jellegéből adódóan a műsorvezetők sokszor az sms-ek felolvasása közben ismerik meg azok teljes szövegét, sokszor nincs lehetőségük arra, hogy meggyőződjenek az üzenetek valóságtartalmáról. Előfordul az is, hogy a hallgatók nem valós történetet küldenek el, mindössze egy-egy poénnal szeretnék színesíteni a műsort. A beküldött sms-eket a rádió nem tárolja. A Class FM, valamint a Morning Show csapata természetesen mindig a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően készíti a rádióműsorokat" – tudta meg a Bors a rádiótól.

Borsonline.hu

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drónnal vigyázták az egyetemi felvételik tisztaságát Kínában

Vasárnap és hétfőn több mint 9 millió középiskolás ült be az ázsiai ország "legrettegettebb"… Tovább olvasom