Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 23°C Még több cikk.

Rendkívüli betegség: Kelly elalszik, ha nevet

A 25 éves brit nő egy nap alatt 20 alkalommal is meglepetésszerűen álomba csuklik.
Egészen rendkívüli betegsége van egy brit nőnek: menten elalszik, ha elneveti magát.

A 25 éves Kelly Timson van, hogy egy nap alatt 20 alkalommal is meglepetésszerűen álomba csuklik, ezért mindig felügyel rá vagy az anyja, vagy a fivére. Elaltatásához elég, ha valaki elmond egy viccet, olyat persze, amely önkéntelenül megkacagtatja a nőt, és ő máris elájul.

A jelenség ritka ugyan, de nem egyedülálló. Jó pár ember szenved alvásrohamoktól, ha hirtelen erős érzelmi hatás éri, amely nevetésen kívül lehet düh, ijedtség, de akár heves szeretethullám is.

Timsonnak - aki a kenti Ashford városában lakik - van két fia, 5 és 2 évesek. Nem kizárt, hogy a kisebbik örökölte a betegséget, mert két hete anyjáéhoz hasonló rohamot kapott egy nagyáruházban. Az orvosi vizsgálatok eredményei még nem ismeretesek.

"Átkozódnék, ha kiderülne, hogy a fiamnak is ugyanez a baja, mert az kihat egész életére. Hiába szeretnék például a barátaimmal elmenni egy italra, nem tehetem, mert amint valaki megereszt egy viccet, máris rácsuklom az asztalra, mint egy hullamerev részeg" - idézte a nőt a brit Metro.

A nő most újfajta gyógyszert próbál ki, és reméli, hogy egyszer akár kabaréba is mehet - mint néző.

Olvasóink írták

  • 1. Mankapunka 2012. április 22. 15:52
    „Nekem is van egy olyan ismerősom,aki még biciklizés közben is el tud aludni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Afganisztánban a legrosszabb, Norvégiában a legjobb nőnek lenni

Cikkünkben nőjogi körképet állítottunk össze a világ minden tájáról – nem maradt ki a magyar nők helyzete sem. Tovább olvasom