Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Rekordáron cserélt gazdát a sex.com doménnév

A rekordnak számító 13 millió dollárért, azaz 2,6 milliárd forintért cserélt gazdát a sex.com doménnév, az árral azonban még így sem volt mindenki elégedett, mert a jól hangzó címért az eladó a mostani összeg csaknem dupláját, mintegy négymilliárd dollárt remélt.

A weboldal ezt megelőzően 2006-ban cserélt gazdát, akkor az Escom LLC 12 millió dollárt (2,4 milliárd forintot) fizetett érte. Az egyik legnagyobb értékű internetes azonosítónak tekintett sex.com-ot eredetileg árverés keretében szerették volna továbbadni, remélve, hogy az új tulajdonos akár 20 millió dollárt is meg fog adni érte.
A doménnevekkel üzletelő Sedo cég szerint azonban az amerikai Escom LLC hitelezői nem akarták megkockáztatni, hogy a honlap értékénél kevesebbért keljen el, ezért az árverés nélküli értékesítés mellett döntöttek.
Az oldal új tulajdonosa a Clover Holdings nevű vállalkozás, amelynek székhelye a karibi térségben található Saint Vincent és Grenadine-szigeteken van.
A Sedo adatai szerint a legdrágább doménnevek listájának második helyén a fund.com áll, amelyért a 9,9 millió dollárt fizettek, harmadik a porn.com 9,5 millió dollárral, a negyedik a diamond.com 7,5 millióval, az ötödik pedig a slots.com 5,5 millióval.

Olvasóink írták

  • 2. Muki81 2010. november 19. 20:46
    „Micsoda fontos információk. A Kisalföld tovább menetel a Bolváry újságok szintje felé.”
  • 1. spot 2010. november 19. 18:53
    „13 millió dollár csaknem duplája az mintegy négymilliárd dollár? ha”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cher otthagyta kéznyomát Hollywoodban

Kéz- és lábnyomát hagyta Hollywood egyik leghíresebb filmszínháza, a Graumanís Chinese Theatre… Tovább olvasom