Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Reklámfilmben népszerűsíti az ukrán belügyminisztérium a rohamrendőrséget

Az ukrán belügyminisztérium közcélú reklámfilmben népszerűsíti a Berkut (Szirtisas) különleges rendvédelmi alakulatot, hangsúlyozva, hogy a társadalomban téves képzetek élnek a rohamrendőrökről, mivel "egyes politikusok szándékosan torz képet festenek" a munkájukról.
A filmet - amely kedden jelent meg az ukrán internetes hírportálokon - a tárca közlése szerint azért készítették, hogy a berkutosok szemszögéből nyújtsanak betekintést az alakulat mindennapjaiba.

A Berkut tagjai beszélnek fő feladataikról, arról, hogy családjuk hogyan viszonyul hivatásukhoz. Eközben felvételeket mutatnak be róluk gyakorlatok és akciók közben.

A rendőrök a filmben elmondják, hogy elsőrendű feladatuk a rend védelme és a bűnözők elfogása. Elismerik, hogy a legnehezebb feladatuk a tömegmegmozdulásokon van, ahol "képzett harcosok lévén sem használnak erőszakot". A feladatuk megakadályozni az összecsapásokat, hogy "ne folyjon vér", ezért az "élő fal" szerepét töltik be.  


    "Nem kellene ugyanakkor elfelejteni, hogy a Berkut fő feladata a fegyveres gonosztevők elfogása. A különleges alakulathoz tartozók százai naponta teszik kockára az életüket az állampolgárok biztonsága érdekében, amikor az utcákra mennek járőrözni" - hallható a filmben.

Legutóbb a múlt szerdán Kijevben csaptak össze ellenzéki tüntetők rendőrökkel, köztük a Berkut tagjaival, amikor a tiltakozók rohammal próbáltak bejutni a fővárosi tanács - szerintük jogellenesen tartott - ülésére. A rohamrendőrök könnygázt vetettek be a demonstrálók ellen

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eurosonic - Az Anna and the Barbies képviseli Magyarországot

Az Anna and the Barbies képviseli Magyarországot jövő januárban a hollandiai Groningenben a 28.… Tovább olvasom