Kisalföld logö

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -9°C | 1°C Még több cikk.

Regina friss muffinjai

Sztárkonyha - Énekesnő, modell és most már jelentjük, mesterszakács is! Dukai Regina nemcsak csodás idomaival és gyönyörű hangjával hódít, de a főztje is mennyei. Egyszer már bizonyított a képernyőn, most pedig lapunk tesztelte főzőtudományát...

A szépség számára nem idegen tárgy a fakanál és a habverő. Dukai Regina gyakran főzőcskézik, s lehet az barátnős ebéd vagy gyertyafényes vacsora a párjával, garantált, hogy ínycsiklandó ételeket tesz az asztalra – amelyből egy morzsa sem marad. A TV 2 Hal a tortán című főzős show-műsorában az elsők között ragadott fakanalat, s toronymagasan nyert is különleges kukoricalevesével, hagyományos rakott krumplijával s meggyes rétesével. Most mi is színpad helyett a főzőpult mögé állítottuk a csinos szőkeséget, s faggattuk, milyen a Dukai Regina szája íze szerint készített étel.


Nem csak salátán él

– Tökéletes, bomba alakja van. Gondolom, ez a sok sport mellett rengeteg önmegtartóztatásba is kerül...

– Egyáltalán nem, hiszen mindig azt eszem, amit éppen megkívánok! Nem vagyok válogatós, s néha bizony egy gyorsétterembe is betérek. Viszont előbb eszem meg egy jó sárgaborsó-főzeléket, mint akár egy hamburgert!

Dukai Regina
Dukai Regina

– Mi az, aminek nem tud ellenállni? Egy tábla nugátos csokoládé, esetleg habos-krémes sütemény...

– A szusi... Egyszerűen imádom, s emellett könnyű és egészséges. Ezenkívül a sajtok rabja vagyok, s a burgonya is jöhet minden formában és mennyiségben. Vagy az általam sütött friss, egyszerű muffin.


– Van olyan étel, amit soha nem enne meg? Sóskát, tökfőzeléket, vagy pacalt?

– Szinte minden ételt szeretek, s a zöldségek közül sincs olyan, amit ne ennék meg szívesen, egy kivételével... A gombát nagyon, de nagyon utálom!

A levesek rabja

– Melyik nemzeti konyha ízeit kedveli a leginkább?

– Természetesen a magyarét! Szerintem hazánkban tudnak a legízletesebben főzni.

Édes kis finomság.
Édes kis finomság.

– Gyakran áll a tűzhely előtt?

– Mostanában nincs túl sok időm a konyhában időzni, de volt olyan időszak is, amikor szinte mindennap sütöttem-főztem. Általában levest vagy húst készítettem, a torták vagy más édességek sütése még nem megy túl jól, de gyakorlok. Inkább hús- és levesevő vagyok. Az első étel is, amit 19 éves koromban készítettem a családnak, az is egy hagymaleves volt.


Barátnős ebédek

– Barátnői, kedvese mennyire ismerik a főzőtudományát?

– A csajoknak néha összerittyentek egy könnyű kis ebédet, s persze olykor a páromat is meglepem egy gyertyafényes vacsival.


– A családban kié a mesterszakács cím?

– Mindenki jól főz. Édesapám inkább fűszeres ételeket készít, édesanyám könnyű és egészséges fogásokat, míg a bátyám a szülők főzési és sütési szokásait ötvözi egymással, én pedig már egyszer nyertem egy főzős műsorban; remélem, most is sikeres volt a konyhai fellépésem...


– Mi ötből öt pontot adnánk!


Dukai Regina ajánlata: kukoricaleves. 1 fej vöröshagymát olajon megpárolunk, pirospaprikát szórunk rá és 2 konzervkukoricát. Ezt felengedjük vízzel, hogy ellepje és fél órát főzzük, majd 1 doboz tejszínt öntünk hozzá és főzzük még 10 percig. Mellé tálalhatunk toastkenyérre reszelt sajtot, amit pár percre rakjunk be a sütőbe, hogy ráolvadjon a sajt, és már tálalhatjuk is!
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gregor Bernadett fürdőruhában bizonyít

Gregor Bernadett annak ellenére, hogy nem szereti a vizet, mégis szerepet vállalt egy nem mindennapi… Tovább olvasom