Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 9°C | 11°C Még több cikk.

Rába Tímea anyaszerepben

Rába Tímea időről időre feltűnik a televízió képernyőjén. Bár mostanában nincs önálló műsora, családanyaként ˝dolgozik˝, a különböző műsorokba szívesen hívják meg.

Nemrégen a Hal a tortán heti fordulóját nyerte meg kiváló főztjével, most párjával, Tóbiás Józseffel a Mr. és Mrs.-ben bizonyít. Éppen csütörtökön este is.

– A Hal a tortán-ban nemrég ön lett a nyertes. Nem először volt ebben a műsorban. Jó, az látszik, szeret, és mint kiderült, tud is főzni, de miért hívhatták be ismét?

– Valószínűleg úgy próbálják összerakni a csapatot, hogy többféle, lehetőleg más-más karakterek szerepeljenek. Ettől lesz talán érdekes, no meg egy kicsit izgalmas a műsor. A paletta nem túl nagy a szerepeltethetők, no meg az ebben a műfajban szerepet vállalók között, különösen, hogy mindkét csatornán fut ez a főzőműsor. Talán ez lehet az ok, hogy már kétszer hívtak.

– A műsorban a társaság tagjai megválogathatják egymást, vagy azt kapják, akit a rendező kiválaszt?

– Természetesen van lehetőség eldönteni, hogy ki az, akivel egyáltalán nem akar az ember szerepelni. Felhívnak, hogy ez lenne a csapat, jó-e így nekem. Ha valakire nagyon nemet mondanék, vagy bárki más, próbálják úgy összerakni a résztvevőket, hogy mindenkinek jó legyen. De sokszor a legjobb műsorok úgy születtek, hogy a legnagyobb ˝ellenségek˝ szerepeltek együtt.

Timi és gyermekei: Márk, Noel és Nina.
Timi és gyermekei: Márk, Noel és Nina.

– Kedves dolog volt, hogy édesanyjával, lányával, sőt, férjével együtt készült a Hal a tortán azon részére, melyben otthonában látta vendégül Ihos Józsefet, Kárász Róbertet, Somát és Szőke Andrást. A családja szívesen vállal ilyen fellépéseket?


– A férjem nem kedveli ezeket a szerepléseket, kizárólag az én kedvemért vállalta. Tudta, hogy nekem ez fontos több szempontból is. Fontos, mert egy kis bepillantást engedhetek abba, ahogyan élünk, mert nagyon büszke vagyok rá. Büszke arra, hogy szeretetben, tisztességben és boldogságban neveljük a gyermekeinket, megélve a saját kis buktatóinkat, kudarcainkat, amikből mindig igyekszünk megtanulni a leckét. Jó érzés volt számomra, hogy megmutathattam, igenis képesek a nők megfelelni a sok-sok szerepnek, anya, feleség, nő, vendéglátó, ha kell, szakács, és még sorolhatnám, ha akarnak, és örömüket lelik benne. Legjobb döntésem volt, hogy az édesanyámmal főztem. Nemcsak fantasztikus élmény volt mindkettőnk számára, de ki mással lehetett volna hitelesebb, mint vele. Tőle tanultam a főzés minden csodáját, és a mai napig őt hívom, ha elbizonytalanodok, és nem csak a konyháról beszélek. Ő az, aki mindig szeretettel és türelemmel hallgat még akkor is, ha olykor nem velem ért egyet. Feltétel nélkül szeret, és én ugyanígy szeretem őt! Az édesapám már sajnos csak az égből vigyázhat rám, de mindent megteszek, hogy úgy éljek és neveljem a gyermekeimet, tartsam össze a nagy családot, ahogy ő szerette volna. Szeretném, ha büszke lenne rám. Nekem a szüleim az igazi minták, az igazi példaképek! És nem azért, mert ők hiba nélkül élték az életüket, hanem mert a hibáikat is becsülettel, tisztességgel élték meg és határtalan szeretettel.


– És máris itt vagyunk a következő műsornál, ahova behívták, méghozzá férjével, Tóbiás Józseffel együtt: Mr. és Mrs. Hát önök valóban sztárpáros, örömmel mentek el megfelelni a kérdésekre egymásról? Nem izgultak, tudják-e a választ?

– Ez a műsor többek között arra is jó volt, hogy újra sokat beszélgettünk a gyermekkorunkról, a múltunkról. Sok mindent megtudtunk egymásról, amit az elmúlt 13 év alatt még nem. Tudtam, hogy Tóbi volt katona, de most már azt is tudom, hogy 90–91-ben, vagy hogy Rejtő-könyveken keresztül szerette meg az olvasást. Ő megtudta, hogy kiskoromban Csucsu volt a családban a becenevem, az oviban Zsolti volt a szerelmem, hogy Kiskapusnak hívtak, mert a suliban a focicsapatban játszottam, és nagyon jól védtem.


– Mindkét tv-műsor végül a családról szól. Hiszen enni, beszélgetni, játszani is talán a családban a legjobb. Három gyerekével nagy családban él, mindig zajlik az élet. Mindemellett megtartotta az úgynevezett celebstátust és kiváló alakját is. Hogy csinálja, mi az életmódreceptje, mi a titka?

– Egyszerűen kíváncsiak rám még húsz esztendő után is, és ez jó érzés. Nem vagyok bulvárszereplő, nem keresem az alkalmakat a szereplésre. Ha hívnak, eldöntöm, hogy érdemben, gondolatban vagy tartalmilag tudok-e az aktuális dologhoz hozzátenni valamit. Rendszeresen sportolok, ez nagyon fontos számomra. Egyrészt az egészségem megőrzése szempontjából, másrészt a gyermekeink rólunk vesznek példát. Hogy várhatnám el a gyermekeimtől, hogy rendszeresen sportoljanak, ha én nem ugyanezt teszem. Nagyon-nagyon figyelek az étkezésre: egészséges, tartósítószer-mentes ételeket eszem, rengeteg halat és salátát. Nagyon fontos már az ő korukban a megfelelő mennyiségű kalcium, C-vitamin, ómega-3 fogyasztása.

Olvasóink írták

 • 10. Mankapunka 2010. március 23. 18:26
  „Megettem a mama palacsintáját ebédre..”
 • 9. amilo194 2010. március 23. 18:23
  „Én meg suliba voltam :DXD”
 • 8. Mankapunka 2010. március 23. 12:47
  „Felfújtam a biciklim kerekeit a kellő nyomásra.”
 • 7. amilo194 2010. március 22. 19:06
  „:D Jó példám volt :D”
 • 6. piroskaésabarkasz 2010. március 22. 07:09
  „Ma,a világoskék ingemet vettem fel.”
 • 5. Mankapunka 2010. március 22. 01:07
  „Füvet nyírtam a szpmszédban.............”
 • 4. Vita-Max 2010. március 21. 21:10
  „Szülinapi bulin voltam délután....”
 • 3. piroskaésabarkasz 2010. március 21. 17:43
  „Tegnap gulyáslevest ettem pogácsával.”
 • 2. Mankapunka 2010. március 19. 01:07
  „Én is tekertem egyet a városban....”
 • 1. amilo194 2010. március 18. 22:12
  „Ma voltam biciklizni .”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az NDK-cenzúra és a Beatles `harcát´ mutatja be a hallei múzeum

A Beatlesnek az NDK fiatalságára a hatvanas években kifejtett hatását, illetve a szocializmus… Tovább olvasom