Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Quimby örökké, avagy belvárosi fesztiváloztunk

A Szabadság téren a legnagyobb érdeklődéssel várt előadók a Kispál és a Borz és a Quimby volt.

Akik szeretik az élő koncerteket, a hatalmas tömeget, és a belvárosi hangulatot, azok különösen jók érezhették magukat a május 28-30 között megrendezett Budapest Belvárosi Fesztiválon.

A térre való eljutás is nehézkes volt, legalábbis számunkra, de mint
koncertre járó fiatalok tudtuk: jóval a koncert pontos kezdési időpontja előtt el kell indulni, hogy még helyünk is legyen. Több mint egy órával megelőztük a Quimby-t, és a színpadtól kicsit balra vertünk magunknak helyet. Itt még akadt egy-két elvetemült ember, aki az előző nap megtanult Kispál és a Borz számokat dúdolta a résztvevőknek.

De nézzük, mit is láttunk: Szabadság tér, több ezer ember, fiatalok, idősek egyaránt, nagy színpad, amin épp a Quimby zenekar hangol. Megvárakoztatás nem volt, pontos kezdés után a zenekar a Zéró Dal című számmal indított. Aztán szó szerint elszabadult a pokol.

A Quimbynek azért sok melankolikus száma van, azt hittem, ez átjön élőben is, és majd öngyújtóval lehet integetni. Hát nem jött át, szinte minden számot hatalmas tombolás jellemzett. A közönség első tíz sorában állva igazán jól lehetett látni mindent. Azt hittem majd elől 15 éves kishölgyek ácsorognak, és vékony hangon nyávognak Kiss Tibi fantasztikus hangjának hatására. De ez sem jött be, hála az égnek.

A Quimby pedig ki tett magáért: Ventillátor Blues, Sehol sem talállak, Ajjajjaj, Álmod ébren tart, Magam adom című számok is elhangzottak. Ami nagy vihart kavart az a Most Múlik Pontosan, és a Legyen vörös című szám volt.

A színpad, és fénytechnika is megfelelt a közönségnek, akik
közül azonban sokan nem tudtak mit kezdeni felesleges alkoholjukkal, így hátra a tömegbe hajítva kívántak jó bulizást a bulizni vágyóknak.

Oké, bevallom: egy üveg bort mi is bevittünk a tömegbe, a hangulat kedvéért. Nagy szükségünk azonban nem volt rá, Quimby gondoskodott mindenről, és mindenkiről. Amiből kicsit sok volt az az állandó ugrálás, és pogózás (Lásd Wikipedia.hu : A Pogo vagy "pogózás" egy tánc, melyet általában punk vagy metál zenére táncolnak). Ennek hatására a színpad bal oldaláról végül a koncert végére a jobb oldalon kötöttem ki.
A koncert óta már eltelt pár nap, de a hatás maradandó: az Mp3 lejátszóm pedig tele van Quimby számokkal.

Összegezve: ha van olyan koncert, amit nem érdemes kihagyni a Quimbyt biztos nem!
Kis okosság: jó ha kezdés előtt érkezünk a helyszínre, és vigyázunk a lábunk alatt már eltörött üvegekre!

Ami örök: Quimby!

Olvasóink írták

 • 3. mecsoka 2010. június 04. 09:28
  „Quimby!!! Zseniálisak ! :)”
 • 2. pygmalion 2010. június 03. 21:52
  „A pogó az nem egy tánc:
  http://www.youtube.com/watch?v=mPDQw8XutoM”
 • 1. buggyant 2010. június 03. 19:18
  „Király a Quimby.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csókok a parkban - illendő vagy sem?

Görög Ibolya protokoll-szaktanácsadó szerint azok, akik igazán szeretik egymást, nem csókolóznak a… Tovább olvasom