Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Prof. Dr. Bagdy Emőke: Érzelmileg sebzett nép vagyunk - képgaléria

"Érzelmileg sebzett, fapados nemzet vagyunk" – jelentette ki Prof. Dr. Bagdy Emőke az Érzelmek Iskolája nyitóelőadásán, amely teltházzal fogadta a pszichológiatudomány egyik legelismertebb szaktekintélyét.
A Független Pedagógiai Intézet által szervezett szemináriumon a pszichológus bebizonyította, hogy lelkibeteg nemzetünk felgyógyulhat, mégpedig az önkarbantartás segítségével.

Prof. Dr. Bagdy Emőke: Érzelmileg sebzett nép vagyunk
A Független Pedagógiai Intézet megnyitotta az Érzelmek Iskolája című programsorozatát Prof. Dr. Bagdy Emőke fővédnökségével. A bevezető előadás olyan nagy érdeklődést keltett, hogy szinte nem lehetett elférni a teremben. Ez is igazolta a szervezők és a pszichológus megállapítását, miszerint a program létjogosultsága és időszerűsége megkérdőjelezhetetlen.

A fővédnök szomorú tényekkel kezdte a szemináriumot és kijelentette, érzelmileg sérült nemzet a magyar. Ugyanakkor nem festett negatív jövőt, sőt optimistán állva a tényekhez kifejtette, hogy nincs menthetetlen helyezet. Meggyógyulhatunk, méghozzá viszonylag egyszerű módon: saját magunk törődésével, gondozásával, érzelmi csiszolgatásával.
Az önkarbantartás módjának megismerésére alakult az Érzelmek Iskolája, amely minden hónap második csütörtökén tartja szemináriumait.

„Pszichénk olyan, mint a kaleidoszkóp, amelyben egy apró mozdulat hatására minden megváltozik. Éppen ezért nincs reménytelen helyzet, mert egy kis lépés is hatalmas változást eredményezhet." – biztatta a hallgatóságot Bagdy Emőke.

„Ha elkezdünk befelé figyelni, sok érdekességet vehetünk észre. Ha naponta fél órát töltünk gondolataink mustrálásával, már könnyebben tudjuk feldolgozni a bennünk gyülemlő negatív hatásokat, amellyel már sokat tettünk saját egészségünkért. Érzelmeink tárolóedényei a sejtjeink, amelyek feltöltése már magzati korban elkezdődik. Ahhoz, hogy társadalmunk lelki-egyensúlya helyre álljon, a tudás átadást már nagyon korán el kell kezdeni"- magyarázta a pszichológus.

A Független Pedagógiai Intézet a fent említett okok miatt úgy állította össze programsorozatát, hogy megszólítsa a szülőket és pedagógusokat is, akik a felnövekvő generáció fejlődésére a legnagyobb hatást gyakorolhatják. Az Érzelmek Iskolájával egyidejűleg elindult a Szülők Iskolája és a Pedagógus Akadémia is.

Bővebb információ: http://fupi.hu/


Olvasóink írták

  • 1. borsmenta 2012. szeptember 17. 19:08
    „Sok-sok ilyen emberre lenne szükség Magyarországon. Hiteles, lelkes, okos, empatikus. Kár, hogy ritkán jár Győrben.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hacker olimpia: pengék a magyarok

Az EC Council által életre hívott világméretű CyberLympics információ biztonsági verseny eddigi… Tovább olvasom