Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 23°C Még több cikk.

Problémás kamaszból magányos középkorú?

Kevesebb a fizetése és nagyobb eséllyel él egyedül középkorúan az, akinek kamaszkorában pszichológiai problémái voltak - állítják brit kutatók.

Az amerikai tudományos akadémia folyóiratában, a PNAS-ben ismertetett tanulmányhoz 17 634 ember adatait elemezték, akik valamennyien 1958 márciusában születtek Nagy-Britanniában.

Azok, akiket 16 éves korukra - a szülők közlése szerint - pszichológus vagy pszichiáter "közepesen" vagy "súlyosan problémásnak" minősített, felnőtt korukban 19-28 százalékkal kerestek kevesebbet, mint azok, akiknél nem merültek fel ilyen gondok. Az összehasonlítás kedvéért: a gyerekkorukban komoly fizikai problémával küzdő felnőttek jövedelme átlagosan kilenc százalékkal bizonyult alacsonyabbnak egészséges társaikénál.

A RAND Corporation elnevezésű nonprofit kutatócsoport elemzése szerint azok, akiknek pszichológiai problémái voltak kamaszként, ötvenéves korukra hat százalékkal nagyobb valószínűséggel éltek egyedül, és 11 százalékkal kisebb eséllyel volt munkájuk. Mint James Smith, a tanulmány egyik szerzője hangsúlyozta, megállapításaik azt jelzik, hogy a gyerekkori pszichológiai problémák kezelésére irányuló erőfeszítéseket gazdasági okból is érdemes növelni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pucér kínai is visszatér a Másnaposokkal! + video

Indulhat a DHB? Érkezik a kultikus film második része: májusban újra Másnaposok leszünk! Tovább olvasom