Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Prágában szabad a füvescigi!

Csehországban már nem lesz büntetendő, ha valaki saját használatra termeszt vagy birtokol egy kis marihuánát. A cseh parlamentben alkotmányos többséggel ment át az a törvény, amely különbséget tesz könnyű és kemény drog között.

Megváltozik a drogokkal kapcsolatos szemlélet, a törvény megkülönbözteti a könnyű és kemény drogokat. A könnyű drogok közé tartozik majd például a kender is. Nem lesz büntetendő, ha valaki saját használatára termeszti kis mennyiségben“ - jelentette ki Jiří Pospíšil cseh igazságügyi miniszter a parlamentben, hozzátéve, hogy az új törvény kompromisszum eredménye.

A cseheknél kis mennyiségű fű birtoklása nem lesz büntetendő
A cseheknél kis mennyiségű fű birtoklása nem lesz büntetendő

A cseh zöldek azt javasolták, hogy teljesen engedélyezzék a marihuána fogyasztását, azonban ezt nem fogadta el a parlament. Azt viszont igen, hogy kis mennyiségű fű birtoklása nem lesz büntetendő.

 Ha Csehországban a rendőrség valakinél kevesebb, mint 20 szál jointot talál, illetve csak két növényt termeszt otthon, csak vétséget követ el. (bumm.sk alapján)

 

Olvasóink írták

 • 20. load 2008. december 25. 21:07
  „19. IhászKároly
  A cikk nem ajánlat, csak egy hír.
  Az ókorban a vesztes csata hírét hozó futárt kivégezték.
  Ideje lenne változtatni ezen a gyakorlaton!”
 • 19. IhászKároly 2008. december 25. 17:12
  „Ime a kisalföld,a család napilapjával szinte megegyező,kisalföld.hu karácsonyi cikk ajánlata!BRAVÓ!!!!! Csak igy tovább a lenini úton!!!!”
 • 18. anomynus 2008. november 23. 16:25
  „"Igen vagy nem?

  Egyetértene-e a marihuána-fogyasztás hazai legalizálásával? "

  orulok h van egy ilyen szavazas, csak ha mar egy ilyen kerdest teszunk fel, erdemes lenne nemi tampontot is aqdni ahhoz, mirol is szol a kerdes. megpedig:

  amirol a cikk ir, ami csehorszagban megvalosult, az a DEKRIMINALIZACIO, magyarul a szemelyes hasznalatra valo birtoklas es termesztes CSEKELY MENNYISEGBEN nem buncselekmeny, nem von maga utan birosagi pert es rendori intezkedest (esetleg maximum enzbirsagot)

  a LEGALIZACIO pedig mikor a dekriminalizacio mar megvalosult, es mikor az ALLAM SAJAT MAGA biztositja az ellatast MEGADOZTATVA, MINOSEGET ELLENORIZVE, az erre kijelolt helyeken, az ehhez megszabott keretek kozott, szigoruan 18 even felulieknek.

  ugy erzem ez ket eleg fontos pont ahhoz, h a fenti szavazasban egy laikus erdemen legyen kepes donteni.”
 • 17. Csodabimbó 2008. november 22. 13:45
  „Nem kell adnod, csak ha találnak nálad valamit, vagy feljelentett vki, a magyar rendőrök is kezdenek felnőni külföldi kollegáikhoz, tiszteletben tartják a jogaidat.”
 • 16. piszike 2008. november 22. 12:43
  „Csodabimbó!

  és ha nem adsz vizeletet akkor szerinted leszállnak rólad? NEM...
  Manapság édes mindegy, hogy kinek mi a joga, meg mit ír le a törvény, ha valaki valamit el akar érni, azt úgyis eléri, ha kell tisztességtelen úton, s a magyar rendvédelmi sz”
 • 15. Csodabimbó 2008. november 22. 12:06
  „"megnézik a telefonod híváslistáját, elmennek a "nevekhez", vizeletmintát vesznek tőlük is"

  Megkérdezik, hogy hozzájárulsz-e, hogy vízeletet kérjenek tőled, azt kell mondani, hogy nem és akkor nem kell adni. Nem árt ha tisztában vagytok a jogaitokkal.”
 • 14. piszike 2008. november 22. 09:32
  „Ha elkapnak droggal, bevisznek a zsaruk, megnézik a telefonod híváslistáját, elmennek a "nevekhez", vizeletmintát vesznek tőlük is, s ha kiderül , hogy pl ő egy vásárló, felajánlják neki az elterelést, ha elfogadja, akkor nincs bíróság. Miért kell tehát tiltani, a fogyasztást? Ha azt teszed amit a rendőrség, törvény akar???”
 • 13. Csodabimbó 2008. november 22. 01:44
  „alakul...”
 • 12. Elek999 2008. november 21. 23:54
  „Még tiltja a törvény annál többen fogják csinálni....Abban viszont egyet értek, hogy az akaratgyenge emberek tudnak csak beleesni a függőségbe.
  Vmit itt is kezdeni kellene a törvénnyel...”
 • 11. páctivald 2008. november 21. 23:38
  „KisVadföld 2008.11.21. 17:02 !

  20-22 évesen én is elvágtam 1-2 füves cigit,mégsem léptem tovább,nem lettem függő.
  Aki kapható/hajlamos rá,törvény ide vagy oda,használni fogja.”
 • 10. Goldmund 2008. november 21. 22:35
  „Kicsit meglepődtem, mert úgy tudtam, hogy ha valaki saját használatra tart/termeszt csekély mennyiséget, az nálunk sem büntetendő. Vagy csak korábban volt ilyen szabályozás? Vagy én emlékszem rosszul? (Mentségemre szolgáljon, sosem voltam érintett.) :-)

  A cikk utolsó mondatát meg egyszerűen nem értem. Azt írják vétség a kis mennyiség birtoklása/termesztése, a cikk többi része meg arról szól, hogy legális (nem büntetendő). Most akkor hogy is van ez???”
 • 9. Fukujoshi 2008. november 21. 22:21
  „"S nem értem, miért kell népszerűsíteni :-((("

  Talán mert ha látjuk, hogyan kezelik a drogkérdést a civilizáltabb országok, akkor idővel itthon is akadnak majd olyan felelős politikusok, akik felhagynak a drogok okozta ártalmak fokozásával és végre hoznak egy olyan törvényt, amely nem az alvilágra bízza a fogyasztóvédelmet és a minőségbiztosítást, amely nem járatja le a rendőrség tekintélyét a fiatalok előtt (a nevetséges, aránytalan és betarthatatlan törvénnyel) és amely végre kihúzza a tálibok meg a hazai alvilág zsebéből azt a rengeteg pénzt, amelyhez a jelenlegi börtönpárti politika juttatja őket.

  Jobb lenne, ha a rendőrök a valódi problémák ellen küzdhetnének és nem azért kapnának év végén jutalmat, mert tönkretették harminc, hétvégén füvező kamasz életét a rendőrségi eljárással.

  A drogproblémával küzdő fiataloknak nem gumibottal kellene "segíteni" - a rendőr helyett ez a családra, a pedagógusra, a lelkészre, a pszichológusra, a szűkebb baráti körre tartozik.”
 • 8. lolita 2008. november 21. 22:08
  „mert mar a cikk iroja is füvezik!!!!!”
 • 7. andy 2008. november 21. 20:33
  „Ebben az esetben azt sajnálom legjobban, hogy a határok nyitottak!
  S nem értem, miért kell népszerűsíteni :-(((”
 • 6. Tapmancs 2008. november 21. 18:58
  „Ha egész Csehországban szabad, kkor miért az a cím hogy Prágában?”
 • 5. Imcsi 2008. november 21. 17:55
  „A borhamisítás aranykorából: egy alföldi kis faluban havonta több tonna cukor fogyott a kisboltban. Az egyik nagy tételben vásárlót kérdezték, miért nekik ennyi cukor? A válasz: édesen szeretjük a kávét!”
 • 4. anuvuk 2008. november 21. 17:31
  „A cigaretta visszaszorítását szorgalmazom - erre jön a betétes cigi.
  Eggyel több ok a dohányzás ellenesség fele, a harcot nem szabad feladni.”
 • 3. KisVadföld 2008. november 21. 17:02
  „Hát igen, ma egy kis fű, holnap egy kis tabi, holnapután némi koko, hétvégére meg egy bazi nagy aranylővés.”
 • 2. piszike 2008. november 21. 16:22
  „Az a kérdés, hogy kinek mit jelent a kis mennyiség. Véleményem szerint 20 szál joint az nem kevés...
  Viszont úgy gondolom, hogy ne mások által hozott törvények alapján éljük az életünket, hanem ahogy jónak látjuk. Én nem drogozom, de nem ítélem el a kábszereseket, mert ezen rossz szokásuk, szenvedélyük ellenére is lehetnek normális emberek, akik valamilyen oknál fogva hozzányulnak a szerekhez, jointhoz, legyen az lelki válság, vagy pusztán hangulatjavítás...(akár tiltja a törvény, akár nem!!!)”
 • 1. Fukujoshi 2008. november 21. 16:03
  „Valahol érthető a csehek hozzáállása: náluk a nemzetstratégia nem arról szól, hogy másnak nem ártó honfitársakat kívánunk börtönbe, csak mert évszázados hagyomány a bűnbakképzés és mindenért a másik okolása... Úgy látszik, a cseh politikai életben nem lehet szavazatokat szerezni azzal, hogy felpiszkáljuk a gumibot-vezérelte országról álmodozó primitív tömegek vérszomját.

  Nálunk továbbra is az tesz jót a társadalomnak - a közvélekedés szerint -, ha börtönbe zárjuk a füvező fiatalokat. Inkább mi fizetünk havi hatszázezret minden börtönlakó után, semmint dolgozni, adózni, tanulni, családot alapítani hagyjuk őket. Hiába, annyira gazdag társadalom vagyunk, hogy még ezt a luxust is megengedhetjük magunknak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A sportvilág halottai - 2008

Magyar szempontból különösen szomorú év volt a 2008-as, hiszen olyan ikonoktól kellett fájó búcsút… Tovább olvasom