Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Prada, Gucci, Versace, Armani: az elítélt ne járjon márkás ruhában

A maffiavezérekkel teli palermói börtönben megtiltották a márkás ruhák viseletét.
A börtönigazgató így kívánja megszüntetni a társadalmi és anyagi különbségeket, a rabok rokonai viszont jogtiprást kiáltanak. Prada, Gucci, Versace, Armani... - sorolja a palermói Ucciardone férfi büntetés-végrehajtási intézet új szabályzata, milyen márkás ruha nem lehet a rabokon.

A nemrég kinevezett igazgató, Rita Barbera első intézkedése volt az ismert divatházak tervezte farmernadrágok, pólók betiltása, és ugyanez vonatkozik az amerikai edzőcipőkre is. "A rabok közötti társadalmi és anyagi különbségeket akarom felszámolni. Felesleges a luxus. Senki se kérkedjen azzal, hogy neki még a börtönben is többre futja.

A rácsok mögött se a ruha adjon hatalmat, elismerést" - nyilatkozta Barbera az olasz sajtónak. Hangsúlyozta, a rabok egyharmada olyan szegény, hogy még alsónadrágot is a börtön vesz nekik. A rabok helyett a váltásruhát a börtönbe beadó feleségek tiltakoztak. "Nem elég, hogy börtönben van, még ahhoz sincs joga, hogy azt hordja amit akar" - kiabálta egy feleség az újságíróknak, amikor a börtönőrök nem vették át a férjének vitt márkás ruhákat. A rokonok szerint a rendelkezéssel megalázzák a rabokat.

A ruha minősége igenis számít, kényelmet és méltóságot ad a rabnak. "Hol vásároljak, a turkálósban?" - kérdezte egy másik felháborodott feleség. Az ötszáz főre tervezett, de több mint hétszáz rabot befogadó Ucciardone hírhedt szicíliai börtön. Itt tartják fogva a maffia elítéltjeit. A múltban arról volt ismert, hogy a keresztapák selyemköntösben jártak a folyósóin. A sajtó máris elnevezte no logo börtönnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halottnak hitték a csecsemőt: felsírt a hullaházban, életben maradt

Az egész kórház figyelemmel kísérte egy brazil lány szülését: 14 éves és a hetedik hónapban került… Tovább olvasom