Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Politikai reklám miatt milliós büntetés az ATV-nek

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerint az ATV törvénysértően közölt politikai reklámokat, ezért a testület keddi ülésén eltiltotta a kereskedelmi televíziót a további jogszabálysértésektől, és több mint egymillió forint bírságot szabott ki a tv-csatornára.
Az NVB-hez egy magánszemély fordult, azt sérelmezve, hogy az ATV március 30-i Rendkívüli Egyenes beszéd című műsorában - a baloldali összefogásnak az operaház előtt tartott választási gyűlése élő közvetítése során - 11 alkalommal politikai reklámot sugárzott, amelyekben a közösen országos listát állító pártokat népszerűsítette.

A beadványozó kifogásában arra hívta fel a figyelmet: ahhoz, hogy egy kereskedelmi televízió politikai reklámokat sugározzon, be kellett volna jelentkeznie az előírt határidőig, február 15-ig, de ezt egyetlen érintett médium sem tette meg.

Az NVB ülésén - miután megtekintették a hivatkozott szpotokat - helyt adtak a kifogásnak. A testület a jogsértés megállapításán, az eltiltáson és a pénzbírságon túl arra is kötelezte az ATV-t, hogy a határozat rendelkező részét tegye közzé műsorában.

A beadványozó kifogásában előadta azt is, hogy a politikai reklámokban nem szerepelt az impresszum, azaz egyebek mellett a kiadó, illetve a kiadásért és szerkesztésért felelő neve.

Az NVB a beadványozó kérésének megfelelően ezért - az impresszum hiánya miatt - megállapította a jogsértést, és eltiltotta a szpotok készítőit a további jogsértésektől, azaz a politikai reklámok impresszum nélküli terjesztésétől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jerry Bruckheimer drónokat is bevetne a Top Gun 2-ben

Harminc éve akarjuk megcsinálni a folytatást - mondta a producer. Tovább olvasom