Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Pokoli kínok között halt éhen a kis Benjamin: előzetesben az apa

A Bors megtudta: a rendőrség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt nyomoz a halálra éheztetett kisfiú ügyében.
Harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a Székesfehérvári Járásbíróság a halálra éheztetett agárdi gyerek apját - közölte Kató Miklós, a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője pénteken újságírókkal.

Meghallgatása után indítványozták a különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsított apa előzetes letartóztatását, és ezt a járásbíróság indokoltnak találta a szökés és elrejtőzés veszélye miatt - ismertette Kató Miklós.

Gieszné Boda Orsolya, a Székesfehérvári Törvényszék szóvivője az MTI megkeresésére hozzátette, hogy a bíró döntésében szerepet játszott az elkövetett cselekmény súlyossága is, mivel ennek a büntetése 10-20 évig, de akár életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet.

A döntés jogerős, mert senki nem fellebbezett.

Kató Miklós hangsúlyozta, hogy a gyermek szüleit gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség csütörtökön. A gyanú szerint a kisgyerek halálához krónikus alultápláltság vezetett. A halál oka a keringés összeomlása volt, amit a fehérjehiányos állapot és kiszáradás okozott.

A főügyészségi szóvivő kiemelte: a nyomozás során a gyermek gondozásával, ellátásával kapcsolatban minden körülményt vizsgálnak, és további felelősséget is megállapíthatnak, ha a bizonyítékok ezt alátámasztják.

Molnár Marcell védőügyvéd megerősítette a 30 napos előzetes letartóztatás tényét. Azt mondta: komoly tragédia történt.

Szerda este az M1 Híradója számolt be arról, hogy egy másfél éves gyerek meghalt Agárdon, mert hónapokon keresztül alig adtak neki enni és inni. A vasárnap kiérkező mentők már nem tudták megmenteni az életét. Az első orvos szakértői vélemény szerint a másfél éves kisfiú krónikus alultápláltságban szenvedett, és gyakorlatilag éhen halt. Félévesen még hat kiló volt, halálakor már csak négy és fél.

A Híradó információi szerint a vállalkozóként dolgozó, jó körülmények között élő szülők orvost és védőnőt nem engedtek be a házba, a szociális ellátást visszautasították.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat csütörtökön azt közölte az MTI-vel, hogy a Fejér megyei tiszti főorvos szakfelügyeleti vizsgálatot indított a halálra éheztetett agárdi kisfiú ügyében. A megyei tiszti főorvos megvizsgálja, hogy a területi védőnő - mint alapellátást végző egészségügyi szolgáltató - a jogszabályban és szakmai szabályokban megfogalmazott kötelezettségeinek maradéktalanul eleget tett-e. Eredmény a jövő héten várható - tették hozzá.
Borsonline.hu


Korábban:

A 19 hónapos E. Benjamin Hunor pokoli kínok között halt meg: az agárdi kisfiút családja halálra éheztette, hónapok óta megvonhatták tőle az ételt.

A Bors információi szerint E. Benjamin Hunor az anyjával és a nagyapjával, E. Tiborral lakott a házban. Tíz évvel ezelőtt költöztek oda, de van olyan utcabeli, aki sosem látta sem az asszonyt, sem a gyermeket. A környékbeliek úgy tudják, hogy a család egy fényevő szekta tanai szerint él.

A kisfiú állítólag otthonszüléssel jött világra, még anyakönyvezni sem akarták. A családtagok védőnőt és gyermekorvost sem engedtek a közelébe. A kisfiú vasárnap lett rosszul, a mentők már élettelenül találták. Órákon keresztül próbáltak újraéleszteni, de sajnos már nem sikerült. A súlya mindössze 4,5 kiló volt.

A Bors úgy tudja: különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítják meg az anyát. A rendőrök ma közlik, hogy kit vagy kiket vettek őrizetbe.

Információink szerint a rejtélyes ügyben az is vizsgálat tárgyát képezi, hogy valamely hatóság – ÁNTSZ, védőnői szolgálat, körzeti orvos – hibázott-e. Hogyan fordulhatott elő, hogy nem vették idejében észre, hogy a gyermeket nem látja el a családja?

>>>A teljes cikket megtalálja, ha ide kattint!>>>

Olvasóink írták

  • 2. oxana 2013. április 19. 11:15
    „Ha a "fényevö" szekta tagjai voltak, akkor a szülök is csak "fényt ettek"? Vagy azért egy-két szelet hús is került a tányérra, úgy látszik. Szörnyetegek.”
  • 1. btl 2013. április 19. 09:52
    „Ha igaz, hogy a felnőttek "fényevő" szekta tagjai, akkor nem csak ők hivbásak, hanem mindazok, akik nekik ezeket a tanokat tanították. Miért kel ekora tragédia ahhoz, hogy észbe kepjunk, hogy a new age kínálata gyilkos dolog, akármilyen jó színben is kínálja magát? Hiszen a fényevés is arra való, hogy megkímélje a szervezetet az anyagi ételek veszélyeitől! Az orvosoktól is azért tartották távol, nehogy valaki is ártson a kicsinek valami étellel vagy gyógyszerrel.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkészült Polgár Judit Sakkpalota című tankönyve

A nemzetközi sakknagymester új tankönyvének segítségével tanulhatnak sakkozni a következő tanévben az általános iskolák első osztályosai. Tovább olvasom